۱۹ اسفند ۱۴۰۲، ۱۳:۴۰

با حضور سفیر ژاپن در ایران؛

رویداد بین المللی فضا و زمان درمسیر جاده ابریشم در تبریز برگزارشد

رویداد بین المللی فضا و زمان درمسیر جاده ابریشم در تبریز برگزارشد

تبریز- رویداد بین المللی فضا و زمان در مسیر جاده ابریشم توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بنیاد نخبگان آذربایجان شرقی با حضور سفیر ژاپن در ایران در تبریز برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، بخش نخست رویداد بین المللی علمی، فرهنگی و هنری جاده ابریشم ۱۵ و ۱۶ اسفند جاری در دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی تهران برگزار شد که پس از مراسم افتتاحیه با حضور سفیرژاپن و اساتید برجسته هنر و معماری ایران و ژاپن کارگاه‌های آموزشی معماری معاصر و کاهش خطرپذیری ریسک و با سخنرانی ریچی میاکه، خان فوجی و آکیرا وادا و آکیرا تاتاهاتا، ماکوئو واتانابه، تسو یو سی داته و کاسوگو فوجیه برگزار گردید.

بخش دوم رویداد بین المللی فضا و زمان در مسیر جاده ابریشم امروز با حضور سوکادا تاماکی سفیر ژاپن در ایران و اساتید برجسته هنر و معماری در تبریز آغاز شد.

تبریز آمادگی دارد تا محور گسترش روابط ایران با کشورهای مختلف باشد

پیش از افتتاح رویداد بین المللی علمی، فرهنگی و هنری جاده ابریشم در تبریز در ابتدا سفیر ژاپن در ایران با استاندار آذربایجان شرقی دیدار کرد.

مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی در دیدار سفیر ژاپن در ایران گفت: در دولت سیزدهم آمادگی داریم تا روابط جمهوری اسلامی ایران با کشورهای مختلف با محوریت تبریز گسترش یابد.

وی افزود: ایران و ژاپن تشابهات زیادی دارند و مهم‌ترین آنها این است که در عرصه‌های اقتصادی و سیاسی حرف برای گفتن دارند.

رحمتی اظهار داشت: ایران و ژاپن دارای ظرفیت‌های فراوانی در عرصه‌های مختلف هستند و وجوه مشترک این دو کشور باید برای ادامه کار و توسعه مناسبات مورد توجه قرار گیرند.

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به تحریم‌های ظالمانه اقتصادی علیه ایران، اظهار داشت: به دنبال تحریم‌هایی که علیه کشور ما اعمال شده است، مناسبات اقتصادی با ژاپن کاهش یافته و انتظار داریم در این دوره روابط تجاری ما با ژاپن افزایش یابد.

رویداد بین المللی فضا و زمان درمسیر جاده ابریشم در تبریز برگزارشد

وی با اشاره به نقش تاریخی آذربایجان شرقی در تحولات سیاسی و فرهنگی ایران، گفت: این خطه مهد علوم و فرهیختگان و پیشرو در علم و دانش بوده و بزرگترین سرمایه‌اش نیروهای انسانی است. در نتیجه در حوزه فناوری و نوآوری حرف‌های زیادی برای گفتن دارد و یکی از مهم‌ترین کارهایی که می‌توان به صورت مشترک بین دو کشور انجام داد در این حوزه است.

رحمتی با اشاره به اینکه آذربایجان شرقی یک استان صنعتی است، گفت: بزرگترین شرکت‌های صنعتی کشور مثل تراکتورسازی و ماشین سازی در همین استان مستقر شده‌اند و حتماً می‌توانیم همکاری‌های خوب صنعتی و تجاری مابین این استان و فعالان صنعتی ژاپن انجام دهیم و معتقدیم امروز این زمینه برای همکاری صنعتی با ژاپن فراهم است.

رحمتی به صنعت فرش تبریز نیز اشاره کرد و اظهار داشت: فرش دستباف این استان از جمله صنایع مهمی است که از دیرباز رواج داشته است؛ فرش تبریز نمادی است از هنر ایرانی و خلاقیتی که توسط بافندگان آن انجام می‌گیرد مورد استقبال ژاپنی‌ها قرار گرفته است.

وی گفت: مدتی است به دلیل تحریم‌ها، مردم ژاپن از این هنر ایرانی محروم شده‌اند که سفیر ژاپن می‌تواند این ارتباط را احیا کرده و خبرهای خوب را به مردم ژاپن برساند.

استاندار آذربایجان شرقی در بخش دیگر سخنان خود به حوزه کشاورزی اشاره کرد و گفت: حوزه کشاورزی با مدیریت آب موضوع دیگری است که می‌تواند همکاری دوجانبه را به دنبال داشته باشد.

رحمتی گفت: آذربایجان شرقی با توجه به زمین‌های حاصل‌خیز و موقعیتی که در آن وجود دارد، از نظر کشاورزی دارای پتانسیل‌های بالایی است.

وی افزود: آنچه که برای ما مهم است استفاده بهینه از آب و افزایش بهره وری در این حوزه است که شرکت‌های ایرانی و ژاپنی می‌توانند باهم همکاری‌های خوبی داشته باشند.

استاندار آذربایجان شرقی به احیای دریاچه ارومیه تاکید کرد و اظهار داشت: یکی از اولویت‌های ما احیای دریاچه ارومیه است و دولت نیز کارهای خوبی در این زمینه انجام داده و ما نیز مایل به همکاری‌های بیشتری با کشور ژاپن در این حوزه هستیم.

رحمتی اضافه کرد: پیشنهادهایی که ارائه کردیم، علی رغم وجود تحریم‌ها باید در مورد آنها تصمیم گیری شده و گام به گام به سمت اجرایی شدن برود.

استاندار آذربایجان شرقی تاکید کرد: اگر تصمیمی اتخاذ شود که منافع دو کشور را در آن رعایت کنیم و زمان بندی لازم انجام گیرد، بر همه مشکلات فایق خواهیم آمد.

رحمتی به جاذبه‌های گردشگری آذربایجان شرقی ازجمله روستای جهانی کندوان نیز اشاره کرد و گفت: اولین قدم همکاری در این حوزه افزایش حضور گردشگران ژاپنی در آذربایجان شرقی است و ما نیز در مدیریت استان هر کاری در این زمینه لازم باشد انجام می‌دهیم.

افزایش همکاری‌های فرهنگی، تحصیلی و محیط زیست بین دو کشور ژاپن و ایران

سفیر ژاپن در جمهوری اسلامی ایران نیز با اشاره به جایگاه تبریز و آذربایجان شرقی گفت: در اکثریت موضوعاتی که مطرح شد دیدگاه نزدیکی داریم.

سوکادا تاماکی افزود: قبول می‌کنیم که در زمینه اقتصادی و تجاری فضای سنگینی وجود دارد اما در سایر زمینه‌ها باید همکاری‌های بیشتری داشته باشیم.

وی گفت: در دیدار وزیر امور خارجه ایران توافق کردیم در زمینه فرهنگی، تحصیلی و محیط زیست بین دو کشور ژاپن و ایران همکاری‌های بیشتری داشته باشیم.

وی ادامه داد: علی رغم تحریم‌های اقتصادی که وجود دارد می‌توانیم همکاری‌های بین دو کشور را افزایش دهیم و در موضوعات مطرح شده همکاری‌های بیشتری داشته باشیم.

سفیر ژاپن در ایران گفت: در حوزه دریاچه ارومیه همکاری‌های کنونی را با ایران ادامه می‌دهیم و در کنار آن با سازمان‌های بین المللی نیز در این خصوص همکاری‌های لازم را انجام خواهیم داد.

رویداد بین المللی فضا و زمان درمسیر جاده ابریشم در تبریز برگزارشد

استقبال تاماکی از خواهرخواندگی تبریز با یکی از شهرهای ژاپن

در ادامه سفیر جدید ژاپن در ایران به دیدار یعقوب هوشیار شهردار کلانشهر تبریز رفت.

در این دیدار تسوکادا تاماکی از برقراری روابط خواهرخواندگی تبریز به عنوان اولین شهر ایرانی با یکی از شهرهای کشور متبوعش استقبال کرد.

وی گفت: تحقق این امر نقطه عطف تعمیق همکاری دو کشور در حوزه‌های مختلف است.

سفیر ژاپن در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وجود تحریم‌های اقتصادی آمریکا علیه ایران، افزود: با وجود این محدودیت‌ها آماده توسعه همکاری در زمینه‌هایی همچون فرهنگی، تحصیلی، فناوری، گردشگری و محیط زیست هستیم.

تسوکادا تاماکی همچنین اجرای سیاست‌های مشترک در برابر مخاطراتی مانند زلزله و سایر حوادث غیر مترقبه با بهره گیری از آخرین یافته‌های علمی را یکی دیگر از حوزه‌های مهم برای همکاری دو کشور برشمرد.

سفیر جدید ژاپن با بیان اینکه از سال ۲۰۱۴ میلادی تلاش فراوانی برای کمک و احیای دریاچه ارومیه کرده‌ایم، تصریح کرد: علاقه مند تعمیق همکاری‌های تخصصی برای احیای دریاچه ارومیه هستیم.

همچنین شهردار تبریز در این دیدار اظهار کرد: حافظه تاریخی ملت‌ها نقش کلیدی در توسعه روابط آینده دارد به عنوان یک ایرانی، عصر حاضر را عصر آزمون دولت‌ها می دانم چرا که معتقدیم، حافظه تاریخی ملت‌ها پاک شدنی نیست. ایران در طول تاریخ هیچ وقت آغازگر جنگی نبوده است و پیام ایرانیان به مردم دنیا، پیام صلح و انسان دوستی است.

یعقوب هوشیار با بیان اینکه خوی وحشی گری آمریکا دلیل عدم اعتماد مردم دنیا به این کشور است اظهار کرد: مردم ژاپن خوی و منش وحشی گرایانه آمریکا را بیش از بسیاری از کشورها درک کرده‌اند و اطمینان دارم حافظه تاریخی مردم ژاپن این رفتار آمریکا را به یاد دارند.

وی تصریح کرد: مردم ژاپن در جنگ با آمریکا شکست نخورده‌اند و از این واقعه به عنوان یک تجربه بسیار عالی در عرصه بین المللی بهره مند شده‌اند.

هوشیار با بیان اینکه تبریز در مسیر جاده ابریشم قرار دارد و این مقوله از لحاظ اقتصادی، علمی و آموزشی در منطقه حائز شرایط ویژه است، افزود: ظرفیت علمی بالای تبریز با حضور اساتید برجسته دانشگاهی، زمینه مطلوبی برای توسعه مراودات بین تبریز و شهرهای ژاپن است به طوری که مجموعه‌های دانش بنیان متعددی در تبریز فعالیت می‌کنند و این موضوع می‌تواند زمینه خوبی برای توسعه مبادلات بین ایران و ژاپن باشد.

شهردار تبریز همچنین با بیان اینکه بحث مخاطرات طبیعی همچون زمین لرزه زمینه مشترک همکاری خوبی بین شهرهای ایران و ژاپن وجود دارد، ادامه داد: انعقاد قرارداد خواهر خواندگی بین تبریز و یکی از شهرهای ژاپن می‌تواند در رفع مخاطرات طبیعی از جمله فرونشست خاک و زمین لرزه بستر خوبی برای انتقال تجارب علمی و عملی باشد.

یعقوب هوشیار با بیان اینکه هویت و تاریخ غنی تبریز، این شهر را در جایگاه جهانشهری قرار داده است، تصریح کرد: تبریز از قطب‌های صنعتی ایران بوده و صنایع مهمی همچون تراکتورسازی، ماشین‌سازی، صنایع غذایی، معادن و صنعت فرش جایگاه ویژه‌ای به این شهر داده است.

وی ضمن اعلام اینکه تبریز در دهه اخیر توسعه مطلوبی داشته است، خاطرنشان کرد: در کلانشهر تبریز در حوزه توسعه شهری اتفاقات مبارکی رقم خورده است به طوری که تکمیل خطوط قطار شهری، هوشمندسازی خدمات و توسعه گردشگری تبریز جزو اولویت‌های مدیریت شهری تبریز در سال‌های اخیر بوده است.

شهردار تبریز در پایان خاطر نشان کرد: همایش بین المللی فرصت‌های سرمایه گذاری تبریز در سال ۱۴۰۳ برگزار خواهدشد و برهمین اساس پیگیر آغاز ۲۰ پروژه بزرگ سرمایه گذاری در تبریز هستیم.

رویداد بین المللی فضا و زمان درمسیر جاده ابریشم در تبریز برگزارشد

تبریز پدر غربی جاده ابریشم است

پس از دیدار سفیر ژاپن با استاندار آذربایجان شرقی و شهردار تبریز وی در دانشگاه هنر اسلامی تبریز حضور پیدا کرد و به سخنرانی پرداخت.

وی در مراسم ترتیب داده شده در دانشگاه هنر اسلامی تبریز گفت: تبریز پدر غربی جاده ابریشم قلمداد می‌شود و بازار بزرگ آن به عنوان بزرگترین مرکز فرهنگی این نقطه از جاده است.

سوکادا تاماکی با اشاره به تاریخی و فرهنگی غنی شمالغرب ایران و شهر تبریز، گفت: سه ماه از آغاز ماموریتم در ایران می‌گذرد و تصویری که تا به حال از ایران دیدم فرهنگ خوب آن بود.

وی با بیان اینکه تبریز، پدر غربی جاده ابریشم قلمداد می‌شود، افزود: بازار بزرگ تبریز به عنوان بزرگترین مرکز فرهنگی این نقطه از جاده است و ما از ژاپن شرق جاده ابریشم اینجا هستیم و این همایش فرصت خوبی است.

سفیر ژاپن در ایران اضافه کرد: از کسانی که برای تحقق این مراسم تلاش کردند، صادقانه تشکر می‌کنم، در مدتی که روابط اقتصادی و تجاری ایران و ژاپن زیاد خوب نیست، می‌توان با برگزاری رویدادهای فرهنگی مشترک از این معضلات عبور کرد و در حوزه فرهنگی، صنعتی و تکنولوژی، محیط زیست قدم بر داشت.

سوکادا تاماکی در انتها افزود: رویداد بین المللی علمی و فرهنگی جاده ابریشم، هنر و فضای مابین ایران و ژاپن به میزبانی دانشگاه هنر اسلامی تبریز، فرصت ارزشمندی برای تقویت ارتباطات ایران و ژاپن است.

رویداد بین المللی فضا و زمان درمسیر جاده ابریشم در تبریز برگزارشد

رویدادهای بین المللی می‌تواند باعث نزدیک شدن کشورهای صاحب دانش به هم شود

یوسف زندی رئیس بنیاد نخبگان آذربایجان شرقی نیز در این مراسم طی سخنانی اظهار داشت: با اشاره به فضاسازی مفهومی توسط کشورهایی با تمدن تاریخی بالا گفت: این رویدادها می‌تواند بستر مناسبی برای نزدیکتر شدن کشورهای صاحب این دانش همچون ژاپن و ایران باشد.

وی تصریح کرد: مفهوم MA که دلالت بر ابهام یا محدود بودن مکان-زمان دارد و خود را در تقابل با منطق غربی ادراک فرهنگی قرار می‌دهد، قطعاً در میان این حوزه‌های متعلق به فرهنگ شرق مشترک است. برخلاف رویداد ۴۰ سال پیش، این همایش و نمایشگاه با ابتکارات دوجانبه دو کشور ایران و ژاپن تشکیل می‌شود. اساتید و هنرمندان از هر دو کشور بر اساس ایده‌های مقایسه‌ای فضا-زمان که بر اساس زمینه‌های فلسفی و ایدئولوژیکی هر دو فرهنگ تفسیر می‌شوند، انتخاب شده‌اند. تبریز محل اولیه شروع این رویداد علمی – فرهنگی و هنری است و بازار بزرگ آنکه در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است، نماد فرهنگ تجارت جاده ابریشم است.

رئیس بنیاد نخبگان آذربایجان شرقی در ادامه گفت: این رویداد پتانسیل عظیمی از آورده‌های علمی، فرهنگی، هنری، اقتصادی و سیاسی را برای ایران علی الخصوص تبریز به ارمغان خواهد آورد. کشور ژاپن به دلیل سیاست دوستانه طولانی مدت خود در قبال ایران، روابط دیپلماتیک خود را بسیار منحصر به فرد نگه داشته است. در واقع شهر تبریز و سازمان‌های مرتبط با آن برای مدت طولانی با شرکای ژاپنی خود در زمینه‌های آکادمیک، فرهنگی و هنری روابط خوب و تثبیت شده‌ای داشته‌اند. نمایشگاه ” MA ” در ایران پتانسیل بالایی برای ارتقای روابط خوب از طریق تعهد دوجانبه تمام عیار دارد.

وی در ادامه اظهار داشت: برگزاری رویدادهای بین المللی و مراوده علمی و عملیاتی با کشورهای همسو با جمهوری اسلامی ایران جزو اهداف و برنامه‌های بنیاد نخبگان آذربایجان شرقی می‌باشد که برگزاری رویداد بین المللی فضا و زمان در مسیر جاده ابریشم نخستین گام این برنامه‌ها بود که محکم برداشته شد و در گام‌های بعدی در نظر داریم رویدادی بین المللی و عظیم با حضور ۱۵۰ شهردار شهرهای جهان را در تبریز برگزار نمائیم و همچنین برنامه ریزی های لازم را برای برگزاری پنجمین کنفرانس بین المللی مقاوم سازی در تبریز صورت داده‌ایم.

رویداد بین المللی فضا و زمان درمسیر جاده ابریشم در تبریز برگزارشد

افتتاح نمایشگاه MA در خانه نیکدل تبریز

در ادامه، نمایشگاه فضا و زمان در مسیر جاده ابریشم MA با حضور تسوکادا سفیر ژاپن در ایران، یوسف زندی رئیس بنیاد نخبگان آذربایجان شرقی، سجاد پاکزاد رئیس دانشگاه هنراسلامی تبریز، علیرضا معتمدنیا رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان آذربایجان شرقی، حسین منیری فر شهردار منطقه ۸ تبریز، اساتید برجسته هنر و معماری ژاپن و مردم تبریزعلاقمند به هنر و معماری در خانه نیکدل تبریز افتتاح شد و به موازات این مراسم دومین نمایشگاه فضا و زمان در مسیر جاده ابریشم MA در خانه‌های تاریخی علی میسیو و ختایی تبریز نیز فعالیت خود را آغاز کرد.

پس از افتتاح نمایشگاه فضا و زمان در مسیر جاده ابریشم MA نمایش پرده خوانی منطق الطیر خوانی عطار در خانه تاریخی نیکدل توسط مجری طرح معصومه حبابی و نویسندگی و کارگردانی میرمیلاد مهدی زاده در حضور سفیر ژاپن اجرا شد.

برگزاری شب فرهنگی ایران و ژاپن در تالار جمهوری فرمانداری تبریز

شب فرهنگی ایران و ژاپن با حضور تسوکادا سفیر سفیرژاپن در ایران، مهندس یونس فاتح فرماندار تبریز، دکتر یوسف زندی رئیس بنیاد نخبگان آذربایجان شرقی، اساتید برجسته هنر و معماری ژاپن و تنی چند از مدیران دستگاه‌ها و سازمان‌های آذربایجان شرقی در در تالار جمهوری فرمانداری تبریز برگزار شد.

در ابتدای این مراسم یونس فاتح فرماندار تبریز گفت: از هر گونه گسترش روابط دوستانه و تعامل سازنده بین مردم تبریز و ژاپن استقبال می‌کنیم

وی اظهار کرد: پیوندهای تاریخی و دیرینه ی ایران و ژاپن بر اساس نظر محققان ژاپنی و ایرانی حداقل به دوران «آسوکا» یعنی حدوداً به هزار و سیصد سال پیش باز می‌گردد که آثار آن در «استان نارای ژاپن» مشاهده شده است، متعاقباً با شکل‌گیری جاده‌ی ابریشم، توسعه یافت که رد پای این پیوندها را می‌توان در لابلای تاریخ جستجو نمود.

رویداد بین المللی فضا و زمان درمسیر جاده ابریشم در تبریز برگزارشد

فرماندار تبریز با تاکید بر اینکه به مردم کشور ژاپن احترام زیادی قائل هستیم، اعلام کرد: مردم ژاپن به سخت کوشی و فعالیت زیاد و نظم در کار شهره هستند و الگوی کاری آنها سرمشق بسیاری از مدیران جهان می‌باشد. به عنوان مثال، مبحث پنج اسِ ژاپنی که در کل جهان در حوزه‌ی مدیریت تدریس می‌شود، سند بارزی بر این مطلب است. بنده هم قبلاً این مباحث را در دانشگاه برای دانشجویان خود تدریس می‌کردم.

وی تاکید کرد: ما از گسترش هرگونه مناسبت سازنده بین مردم شهرستان تبریز و مردم خوب ژاپن استقبال می‌کنیم.

وی اظهار کرد: از ایجاد تعامل سازنده با ژاپن استقبال می‌کنیم و می‌توانیم بازی‌های دوستانه‌ای بین تیم‌های فوتبال «تراکتورسازی تبریز» و «کاشیما آنت لِرز» و سایر تیم‌های ژاپنی برگزار کنیم.

گفتنی است در این مراسم سفیر ژاپن، رئیس بنیاد نخبگان و رئیس دانشگاه هنر اسلامی نیز به سخنرانی پرداختند و سپس برنامه‌ای با موضوع بررسی فضا و زمان در اشعار مولانا توسط دکتر مدرس زاده به اجرا در آمد.

حضور سفیر ژاپن در کندوان و آذرشهر

در روز دوم حضور سفیر ژاپن در تبریز وی در ابتدا به روستای تاریخی کندوان رفته و از نزدیک از خانه‌های قندیلی و سنگی این روستای تاریخی بازدید کرد و سپس و وی به معبد قدمگاه تاریخی آذرشهر معروف به معبد میترا مراجعت نمود و از پروژه چیدمان هنری اجرا شود توسط ریوئه نیشی‌زاوا از معماران برجسته و جهانی ژاپنی بازدید نمود.

کد خبر 6050299

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha