۲۴ آذر ۱۳۸۶، ۱۸:۱۸

بنیانیان:

مخاطبان طرح مهندسی فرهنگی مدیران هستند

مخاطبان طرح مهندسی فرهنگی مدیران هستند

رئیس حوزه هنری مخاطبان طرح مهندسی فرهنگی را مدیران دانست و اعلام کرد مفهوم مهندسی فرهنگی از سوی مدیران دچار سوء تعبیر شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، حسن بنیانیان به برنامه "صبح تهران" گفت: "منظور مقام معظم رهبری از مهندسی فرهنگی، مدیریت فرهنگی نیست. چرا که مدیریت‌های فرهنگی در حال حاضر وجود دارند. منظور ایشان این است که میزان کارآیی مدیریت‌های ما در بخش فرهنگ پاسخگوی تحولات جدید نیست، با میزان تغییرات فرهنگی تناسب ندارد و باید با تحولی جدید بازسازی شود."

وی با تاکید بر لزوم ایجاد تحول در مدیریت فرهنگی جامعه تصریح کرد: "باید طیف مدیران فرهنگی را از کسانی که عنوان آنها مدیر فرهنگی است، فراتر در نظر بگیریم." به گفته‌ رئیس حوزه هنری، تمام وزارتخانه‌های اقتصادی، سیاسی، درمانی و ... علاوه بر مختصاتی که برای آنها متصور شده، نقشی فرهنگی تاثیرگذار نیز دارند که اغلب مغفول مانده است.

این مدیر فرهنگی گفت: "وقتی وزیر مسکن و شهرسازی طرح تاسیس خانه‌های 36 متری را می‌دهد، باید به تبعات فرهنگی آن نیز توجه داشته باشد و تاثیر آن را روی زنان خانه دار و کودکان مطالعه کند."

بنیانیان با یادآوری گفته مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه "هر طرحی یک پیوست فرهنگی می‌خواهد" گفت: "این یعنی اگر شما برای حل بحران مسکن به تئوری خانه 36 متری رسیده‌اید، باید به این نیز توجه داشته باشید که یک خانه 36 متری زن خانه‌دار را افسرده می‌کند. البته راه حل آن این نیست که ویلا بسازیم،‌ بلکه باید به ازاء این خانه در محیط بیرون خانه فضایی ایجاد کنیم که کسری‌های داخل آپارتمان را برای زن خانه دار مرتفع کند."

وی با اشاره به این نکته که خطاب طرح مهندسی فرهنگی به تمام مدیران عرصه‌های مختلف است، پیشنهاد داد نیرو‌های نظامی، انتظامی، قوای مجریه، قضائیه و سایر نهادها باید به داد و ستد خود با فرهنگ توجه داشته باشند و در این زمینه سرمایه‌گذاری و مدیریت کنند. در این صورت برای هنرمندان تقاضا ایجاد می‌شود تا با ابزار هنر به کمک آنها بشتابند و داد و ستد سازمان‌ها را با فرهنگ اصلاح کنند.

وی در پاسخ به این سئوال که آیا نهادهای فرهنگی حق وتو طرح‌های وزارتخانه‌های غیرفرهنگی را دارند یا نه گفت: "متاسفانه چنین حقی وجود ندارد و البته از ابتدا نیز نباید با چنین رویکردی وارد شد. با توجه به اینکه اکثر قریب به اتفاق مدیران نیروهای متدین هستند، باید در جهت توسعه شناخت آنها تلاش کرد و این خود بهترین ضمانت اجرایی است."

بنیانیان در پایان به لزوم مطالعه عواقب فرهنگی تصمیم‌گیری کلان کشور اشاره کرد و گفت: "نتایج فرهنگی تصمیم‌گیری‌های مدیران به سرعت ظاهر نمی‌شود، به همین دلیل میراث برخی مدیران برای مدیران بعدی تنها فرهنگ‌های تخریب شده سازمانی است."

کد خبر 605105

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha