۲۵ اسفند ۱۴۰۲، ۱۰:۳۶

امیری مقدم:

اسلام هراسی چالش جدی برای جامعه بین‌المللی است

اسلام هراسی چالش جدی برای جامعه بین‌المللی است

سفیر ایران در پاکستان گفت: اسلام‌هراسی، چالش و تهدیدی برای همه ما بعنوان اعضای جامعه بین‌المللی است، زیرا به نژادپرستی و برتری طلبی مشروعیت می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری مهر، «رضا امیری مقدم» سفیر ایران در پاکستان در سخنرانی خود در مؤسسه مطالعات راهبردی اسلام آباد، با شاره به مسئله اسلام هراسی، اظهار داشت: موضوع اسلام هراسی اسلام هراسی از زمان ظهور اسلام به اشکال گوناگون وجود داشته است. ریشه اصلی مخالفت با اسلام، به خطر افتادن منافع مستکبران زمان بدلیل منطق عدالت جویی و عدالت پروری اسلام بوده است. اگر مخالفت کفار در صدر اسلام را با جامعه امروزی مقایسه کنیم، می‌بینیم که ماهیت رویارویی ثابت، اما شکل و شیوه آن برای فریب افکار عمومی تغییر کرده است.

وی ادامه داد: منطق عمیق و عدالت جوی اسلام، دشمنان را وادار کرد که به جای رویارویی منطقی، به تهمت و افترا روی بیاورند تا مردم و جوامع بشری را از اسلام بترسانند. این موضوع در عصر ما و با بهره مندی دشمنان از وسایل ارتباطی مدرن و شیوه‌های مختلف تبلیغاتی، باعث بروز پدیده اسلام هراسی شده است.

سفیر ایران در پاکستان عنوان کرد: استفاده سازمان یافته و سیستماتیک از پدیده اسلام هراسی علیه جمعیت مسلمانان، آن را به یک نوع بیگانه هراسی یا رفتار نژادپرستی تبدیل کرده است که نمونه آن را در نسل کشی مردم غزه مشاهده می‌کنیم.

وی افزود: اسلام‌هراسی، چالش و تهدیدی برای همه ما بعنوان اعضای جامعه بین المللی است. زیرا به نژاد پرستی و برتری طلبی مشروعیت می‌دهد و از این حیث با اصول بنیادین حقوق بشر در تضاد است.

امیری مقدم گفت: برای فهم ریشه‌های اسلام هراسی، باید به یک پرسش بنیادین پاسخ داد؛ ترویج کنندگان اسلام هراسی با تصویرسازی غلط از اسلام، به دنبال " چه منافعی" هستند و سود آن نصیب "چه کسانی" می‌شود؟ اسلام هراسی محصول تاریخ سلطه گرایی و منفعت‌طلبی‌های غرب است. پس از جنگ سرد و فروپاشی شوروی، غرب به دنبال طرحی بود تا کماکان نقش خود را در تحولات جهان بویژه در خاورمیانه و غرب آسیا حفظ کند لذا با خلق تروریسم و انتساب آن به مسلمانان، تلاش کرد اهداف خود را محقق سازد. این رویکرد هم باعث ترویج تروریسم در منطقه شد، و هم با ارائه تصویر منفی از چهره اسلام، موجب ترویج موج اسلام هراسی شد.

سفیر ایران در پاکستان افزود: امروز طراحان اسلام هراسی با برجسته کردن اقدامات خشن تروریست‌ها، اسلام را بعنوان یک جریان ایستا، خشن، و درگیر در نبرد تمدنها، معرفی می‌کنند. اکنون منطقه ما و کشورهای اسلامی از یک طرف با پیامدهای ناشی از تروریسم، و از طرف دیگر با عواقب اسلام هراسی مواجه هستند. دستکاری های ژئوپولتیک از طریق ایجاد کانون‌های نزاع منطقه‌ای، حمایت، تأمین و تسلیح تروریسم، جلوگیری از رشد و توسعه پایدار، واپس گرایی، عدم به رسمیت شناختن هویت‌های مستقل، فقر مادی و معنوی و ترویج لیبرال-دموکراسی زمینه‌های رشد این پدیده است.

وی عنوان کرد: طی سال‌های گذشته، اقدامات مؤثری از سوی کشورهای اسلامی بخصوص جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان، برای مقابله با پدیده اسلام هراسی صورت گرفته است. مایلم از تلاش‌های دولت و مردم پاکستان برای ارائه تصویر مثبت از جهان اسلام، قدردانی کنم. باعث افتخار است که ایران و پاکستان از جمله پیشگامان مقابله با اسلام هراسی در جهان هستند. به پیشنهاد پاکستان و با تلاش‌های کشورهای اسلامی از جمله جمهوری اسلامی ایران، مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز ۱۵ مارس را به عنوان روز جهانی مقابله با اسلام هراسی تعیین نمود.

وی گفت: ایران و پاکستان، همکاری و تعامل خوبی در سازمان‌های بین المللی در موضوع اسلام هراسی دارند. اتخاذ دیپلماسی وحدت با رویکرد گفت‌وگوی بین ادیان و مذاهب از سوی جمهوری اسلامی ایران در ایجاد تصویر مثبت از دین اسلام و مقابله با اسلام هراسی تأثیر بسزایی داشته است.

وی ادامه داد: نام گذاری روز ۶ جولای به عنوان روز تکریم قرآن در پاکستان اقدامی شایسته برای مقابله با اسلام هراسی بود و سفارت جمهوری اسلامی ایران طی بیانیه‌ای حمایت خود را از این ابتکار عمل اعلام کرد. در مواجهه با گسترش موج اسلام‌هراسی، باید اقداماتی را در دو بعد درون و بیرون جهان اسلام برنامه ریزی کرد. برخی از راهکارها از جمله: تحمل پذیری و خویشتنداری در مواجه با عقاید و نظرات یکدیگر؛ توسعه رسانه‌های مشترک اسلامی در جهت بازنمایی مثبت از چهره جهان اسلام؛ تعامل بین مراکز اسلامی و غیراسلامی برای ایجاد درک مشترک؛ تقویت تعاملات درون‌تمدن جهان اسلام برای تضعیف جریان‌های افراطی؛ گفتگو در درون جهان اسلام و گفتگوی جهان اسلام با بیرون؛ تقویت دیپلماسی وحدت و تقریب و دیپلماسی فرهنگی؛ انتصاب فرستاده ویژه سازمان همکاری اسلامی در امور اسلام هراسی (به استناد مصوبات چهل و هشتمین نشست شورای وزیران امور خارجه این سازمان در اسلام آباد)؛ مقابله با اقدامات رژیم صهیونیستی بخصوص در توهین به قرآن کریم و مسجدالاقصی؛ جلوگیری از معرفی گروه‌های افراطی به عنوان سخنگویان اسلام یا نمادهای اسلام هستند.

امیری مقدم افزود: مبارزه با تروریسم فرا سرزمینی از طریق همکاری‌های مشترک؛ مقابله با خشونت مذهبی از طریق جرم انگاری در سیستم‌های قانونی و قضائی کشورها؛ ارائه شناخت مستقیم از اسلام از طریق منابع موثق بخصوص قرآن کریم؛ یکی از جنبه‌های اهمیت جلب حمایت‌های بین المللی، افزایش شناخت و آگاهی بخشی و افزایش شناخت مردم از همدیگر است. زیرا گاهی جریانات دین ستیز، از شکل گیری آگاهی عمومی برای درک صحیح از ادیان الهی جلوگیری می‌کنند و همین عامل ناآگاهی، بر افزایش موج اسلام هراسی می‌افزاید.

سفیر ایران در پاکستان اظهار داشت: در پایان تاکید می‌کنم که امروز تروریسم و اسلام هراسی درد مشترک ایران و پاکستان و کل جهان اسلام است. لیکن مقابله با آن منافع مشترک کل جامعه جهانی است، زیرا به دلیل اشاعه تبعیض، نفرت پراکنی و خشونت، اسلام هراسی به تهدیدی مشترک برای کل جامعه بشریت تبدیل شده است.

کد خبر 6055445

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha