۲۵ آذر ۱۳۸۶، ۱۵:۴۳

افزایش 30 درصدی آمار طبیعت گردان

دبیر کمیته ملی اکوتوریسم کشور گفت: همچنین بر اساس برآورد سازمان جهانی گردشگری ( UNWTO) ، رشد بخش طبیعت گردی در دهه (2000 تا 2010) نسبت به گذشته تا 30 درصد افزایش داشته است.

به گزارش خبرگزاری مهر ، آرش کوشا صبح امروز در نخستین نشست اکوتوریسم کشورهای عضو اکو افزود: طبیعت گردی شاخه مهمی از گردشگری است که جایگاه آن در اقتصاد جهانی این صنعت، روند رشد قابل ملاحظه ای داشته است.

وی گفت: صنعت طبیعت گردی که با هدف حفظ محیط زیست و مفهوم توسعه پایدار هم راستا است، در ایجاد فرصتهای شغلی در سطح کلان و همچنین بر رونق اقتصادی جوامع کوچک و محلی نقش موثری دارد.

دبیر کمیته ملی اکوتوریسم تاکید کرد : بر اساس آمارهای جهانی سازمان جهانی گردشگری ، تعداد گردشگران طبیعت در هر سال تا 10 درصد در حال افزایش بوده و ارزش افزوده ای که این بخش ایجاد می نماید تا 100 درصد برآورد شده است . لذا بر این اساس کشورهایی که درآینده گردشگری را بر محور طبیعت گردی قرار می دهند از بالاترین میزان رشد اقتصادی بهره مند خواهند شد.

کوشا گفت: همچنین بر اساس برآورد سازمان جهانی گردشگری ( UNWTO) ، رشد بخش طبیعت گردی در دهه (2000تا 2010)  نسبت به گذشته تا 30 درصد افزایش داشته و چنین انتظار می رود که شمار طبیعت گران بیش از 20 درصد کل مسافران جهانی را شامل شوند، و این در حالیست که حتی در برخی کشورها مانند کنیا اقتصاد کشورمتکی بر طبیعت گردی می باشد.

وی اظهار داشت: طبیعت گردی پایدارترین روش جهت حفاظت از طبیعت می باشد که برای بهره مندی و حفاظت از آن نه تنها به یک عزم راسخ ملی درون کشورها نیاز استَ، بلکه یک همکاری منطقه ای و بین المللی را طلب می نماید .طبیعت گردی تنها یک اقدام اقتصادی نیست بلکه می تواند ارتباط بین مردم و طبیعت را نیز برقرار کند و حتی جوامع انسانی و فرهنگ های متنوع ملل را در کنار هم قرار دهد.

وی گفت: ایران با وسعت تقریبی 1650000 کیلومتر مربع به دلیل برخورداری از تنوع اقلیمی ،  زیستی و همچنین گوناگونی سیمای طبیعی به سرزمین تضادها معروف گشته است.کشور ما از معدود کشورهای جهان است که از آن به عنوان کشوری دارای چهار فصل یاد می شود و بواسطه تنوع زیستی و اقلیمی منحصر به فرد آن ، پتانسیلهای بسیاری در زمینه طبیعت گردی دارا می باشد.

دبیر کمیته ملی طبیعت گردی افزود: وجود تنوع اقلیمی و تنوع زیستی کم نظیر، و ثبت و حفاظت 19 پارک ملی ، 20 اثر طبیعی ملی ، 9 ذخیره گاه زیست کره، 34 پناهگاه حیات وحش و 99 منطقه حفاظت شده در مناطق مختلف کشور ، سرمایه ارزشمندی است که نه تنها می تواند نقش تعیین کننده ای در رشد و توسعه اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی کشور ایفا کند، بلکه قادر است در کنار سایر کشورهای دوست و همسایه منطقه را به یکی از کانونهای طبیعت گردی جهان تبدیل نماید.

کوشا تصریح کرد : در ایران توسعه گردشگری طبیعی در راستای سیاستهای دولت در اولویت برنامه های سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد و طرح جامع گردشگری کشور و برنامه ملی استراتژی گردشگری در حال تدوین می باشد که در این راستا تصویب آیین نامه کمیته ملی طبیعت گردی در هیئت وزیران در سال 1384 به پیشنهاد مشترک سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ، سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت جهاد کشاورزی ، نشانه عزم راسخ دولت در بهره برداری پایدار از جاذبه های  طبیعی گردشگری در کشور است.

وی گفت: مطالعه مناطق چهار گانه تحت مدیریت ، تهیه اطلس مناطق تحت مدیریت به منظور معرفی جاذبه های طبیعت گردی این مناطق که موفق به کسب مقام دوم جهانی شده است، ایجاد بخش طبیعت گردی در سازمان حفاظت محیط زیست جهت توجه بیشتر به بحث طبیعت گردی و پیگیری موضوعات مرتبط با آن ، تهیه وابلاغ دستورالعمل طبیعت گردی در مناطق چهار گانه تحت مدیریت ، تهیه و ابلاغ دستورالعمل ارزیابی طرح های طبیعت گردی و...از جمله اقدامات سازمان حفاظت محیط زیست بوده که به منظور توسعه طبیعت گردی در کشور انجام شده است.

دبیر کمیته ملی طبیعت گردی افزود: به منظور ایجاد یک نظام همه جانبه در بین کشورهای عضو اکو جهت فراهم ساختن بستر لازم توسعه طبیعت گردی ، پیشنهاد می کنیم مواردی مانند استفاده از تجارب ارزنده یکدیگر در زمینه رونق طبیعت گردی،ایجاد یک بانک اطلاعاتی از داده های طبیعت گردی کشورهای عضو، فراهم نمودن شرایط مناسب به منظور ایجاد ارتباط موثر مناطق نمونه طبیعت گردی در کشورهای عضو، بررسی چهار چوب کنوانسیون پیشنهادی ایران ، اعلام نظر و تصویب آن را کمیته فنی این نشست مورد توجه قراردهد.

کد خبر 605648

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha