به گزارش خبرگزاری مهر، حسن بابایی رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در نود و هشتمین نشست شورای عالی تحول و تعالی سازمان ثبت که با محوریت ارائه گزارش عملکرد معاونتهای املاک و کاداستر و اسناد و بررسی عملکرد استانهای گیلان، کرمانشاه و خراسان شمالی برگزار شد، با اشاره به نشست فوق العاده مجمع تشخیص مصلحت نظام مورخ ۲۳ اسفند ۱۴۰۲ و رد طرح انتزاع سازمان ثبت از قوه قضائیه و الحاق آن به دولت به اتفاق آرا در این مجلس گفت: خوشبختانه هیچ یک از اعضای مجمع مصلحت نظام به انتزاع سازمان ثبت از قوه قضائیه و الحاق آن به دولت رأی ندادند و با ۳۷ رأی مثبت به ابقاء سازمان ثبت در قوه قضائیه رأی دادند که این یک اقدام بسیار مثبتی بود.
وی افزود: این رأی نیاز به کارشناسی و تحلیل دارد و باید کاری کرد در سنوات آینده چنین طرحی مجدداً مطرح نشود. باید سند پشتیبانی تهیه شود و در اختیار نسل آینده قرار بگیرد، تا هر وقت بحث انتزاع مطرح شد کتابی به عنوان مرجع مشروع وجود داشته باشد تا هر کس خواست چنین طرحی را مطرح کند ابتدا بدان رجوع کند.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در ادامه با اشاره به شاخص کلان ارزیابی عملکرد این سازمان در سال ۱۴۰۲ ضمن ابراز رضایت از عملکرد این سازمان در سال ۱۴۰۲ گفت: با توجه به تلاشهای جهادی و شبانه روزی همکاران ثبتی حدنگاری اراضی کشاورزی در میانگین کشوری اکنون به مرز ۵۰ درصد رسیده است.
وی در ادامه به صورت مقایسهای به بررسی عملکرد ۱۴۰۲ و ۱۴۰۱ در حوزه قانون تعیین و تکلیف و عملکرد استانها در سامانه سحاک و صدور اسناد اراضی زراعی پرداخت و افزود: در سال ۱۴۰۱ پروندههای تشکیلی ۲۷۷ هزار بوده است و در سال ۱۴۰۲ این آمار ۵۱۰ هزار بوده و نزدیک به دو برابر رشد داشته است. در سال ۱۴۰۱ رأی مثبت ۱۱۲ هزار بوده است در حالی که رأی مثبت سال جاری، ۲۷۳ هزار نزدیک به ۱۲۰ درصد رشد داشته است. جمع آرای صادره در سال گذشته ۲۴۸ هزار بوده است و آرای صادره امسال ۴۲۱ هزار بوده است.
رئیس سازمان ثبت با اشاره به میانگین آمار عملکرد استانها و ارتقای رتبه برخی از استانها در اسفندماه اظهار کرد: آمار اسفندماه نشان دهنده شتاب و خیز استانهای انتهای جدول در بحث حدنگاری و ارتقای رتبه آنها است و همچنین استانهای پیشرو، نظیر یزد و قم و خراسان رضوی و از لحاظ عملکرد همچنان دارای وضعیت مناسب و ثبات عملکردی هستند.
شایان ذکر است، الکترونیکی شدن و حذف پروندههای فیزیکی، برچیده شدن بایگانیها، برخورد قاطع با سردفتران متخلف، جذب نیروی انسانی ماهر و کارآموخته و آشنا با فناوری، حدنگاری پهنه شهری، افزایش اختیارات بازرسان از جمله مسائلی بود که رئیس سازمان ثبت به عنوان اهداف سال ۱۴۰۳ بدان پرداخت.
در ادامه صفدر کشاورز معاون املاک و امور کاداستر با اشاره به اقدامات این معاونت در راستای تسهیل صدور اسناد زراعی تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲ در حوزه املاک به جهت تسهیل صدور اسناد مالکیت زراعی ۸ تفاهم نامه با دستگاههای مختلف منعقد شد و در ادامه برای کمک به استان و هماهنگی بیشتر با شورای حفظ حقوق بیتالمال استانها ۴۴ سفر در معیت ریاست سازمان ثبت انجام شد.
وی با اشاره به ۳ شاخص زمانی، آمار عملکرد از ابتدا تا کنون، آمار یک ساله ۱۴۰۲ و آمار اسفندماه سال جاری و عملکرد استانها در قانون تعیین و تکلیف را مورد ارزیابی قرار داد و اظهار کرد: از حیث عملکرد قانون تعیین و تکلیف از ۳۰ مهرماه ۱۳۹۱ تا ۲۶ اسفندماه سال ۱۴۰۲ مجموع پروندههایی که در قانون و تکلیف تشکیل شده است ۳ میلیون ۵۶۱ هزار ۳۴۱ پرونده بوده است و پروندههایی که تأیید شده است ۳ میلیون ۴۱۰ هزار ۸۵۴ پرونده بودند. آرای صادر شده ۱ میلیون ۴۸۴ هزار ۹۹۹ رأی مثبت بوده است و استانهای البرز، کهگیلویه و بویراحمد، قزوین، خراسان جنوبی در رتبه اول تا پنجم هستند.
معاون امور املاک و کاداستر در این رابطه افزود: از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا ۲۶ اسفندماه سال جاری ۵۱۰ هزار و ۱۳۰ پرونده تشکیل شده است که ۴۵۴ هزار و ۱۱۲ پرونده تأیید شده است. آرا مثبت ۲۷۲ هزار ۵۵۷ رأی مثبت بوده است و استانهای کهگیلویه و بویراحمد، یزد، کرمانشاه، مازندران، آذربایجان شرقی به ترتیب در رتبههای اول تا پنجم قرار دارند.
کشاورز در ادامه با بررسی حد نگار اراضی کشاورزی بر اساس قطعه و مساحت به ارزیابی استان پرداخت و گفت: در بررسی عملکرد حوزه حدنگاری کشاورزی بر اساس مساحت، استانهای خوزستان، کرمانشاه، خراسان رضوی، همدان و فارس و همچنین بر اساس قطعه استانهای آذربایجان شرقی، غربی، مازندران، اصفهان و زنجان به ترتیب در رتبههای اول تا پنجم قرار دارند.
همچنین در این جلسه سجاد حسن پور مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان کرمانشاه با اشاره به عملکرد شرکتها در گذشته خوشبختانه امروز با تمرکز مدیریتی بر آنها گفت: اکثر شرکتها در حال حاضر پای کار هستند و استقبال مردمی را با حضور میدانی و جهادی همکاران توسعه دادیم.
وی افزود: در حوزه صدور اسناد میزان پیشرفت محسوس است به نحوی که میزان پیشرفت استان کرمانشاه از ۲۰ درصد به ۴۱.۵ درصد رسیده و ارتقا رتبه کشوری از ۳۱ به ۲۲ و در حوزه املاک در رتبه ۸ کشوری هستیم.
در ادامه ناصری مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان گیلان ضمن ارائه گزارش عملکرد کاداستر ۱۴۰۲ این استان گفت: اراضی ملی در سال گذشته ۷۶۸ قطعه صادر شده بود با ۸۴ درصد که امسال این آمار با ۸۳۰ قطعه صادر شده به میزان ۹۹.۷ درصد افزایش داشته است.
وی در رابطه با صدور اسناد حوزه اراضی زراعی گفت: در سال گذشته ۱۲ هزار و ۶۲۵ فقره سند صادر شده بود که امسال ۱۵ هزار ۲۹۱ قطعه به میزان ۴۴ درصد صادر شده است.
ناصری در رابطه با تبدیل اسناد دفترچهای به تک برگ تصریح کرد: در سال گذشته ۲۱ هزار ۳۴۴ قطعه بوده است که امسال با ۴۷ درصد پیشرفت ۳۱ هزار ۴۶۷ قطعه بوده است.
نظر شما