خبرگزاری مهر؛ گروه استانها: با فرارسیدن ایام نوروز و آمدن مسافران به استان خوزستان، هر یک از شهرهای استان با توجه به پتانسیلهایی که در زمینههای گردشگری، تاریخی، تفریحی، آبی و… دارند، میزبان مسافران میشوند؛ یکی از این شهرها «ایذه» است چرا که این شهر طبیعت بکری دارد که چشم هر ببیندهای مجذوبش میشود.
ایذه بیشتر یک شهر کشاورزی و مهمترین محصول آن برنج است که بیشتر از سوسن، شیوند، میداوود و چیت انبه تهیه میشود. این شهرستان بیشتر به دلیل آثار باستانی کول فرح، سنگ نگاره اشکفت سلمان، خونگ اژدر و البته دشت سوسن، شهرت دارد.
دشت سوسن در ایذه، مزرعهای پر از زیباییهای طبیعی و تاریخی است که در ۳۵ کیلومتری شهر ایذه خوزستان قرار دارد. طبیعتی متمایز و منحصر به فردی دارد که احساسات هر گردشگر طبیعت دوستی را بر میانگیزد. دشت سوسن چمنزاری سرسبز پر از گلهای قرمز است که رودخانه کارون آن را به دو نیم تقسیم کرده است.
دشت سوسن چندین روستا را در بر میگیرد. مزارع حاصلخیز، آب فراوان و آب و هوای مناسب تمامی شرایط لازم را برای کشت و کار و باغداری بختیاریهای خونگرم این دیار فراهم کرده است.
وجود معروفترین روستاهای ایران در دشت سوسن
دشت سوسن به ۲ بخش سوسن غربی و شرقی تقسیم میشود؛ دهستان سوسن غربی به دلیل گلهای زیبای نرگسش شناخته شده است. مرکز این دهستان روستای ترشک است. در سوسن غربی دهستانهای دینی دیگری هم وجود دارند، از جمله روستاهای پلکانی مهرنان، روستای لولو، دِه شیخ و دِه ثریا.
این روستاهایی پلکانی بعد از ماسوله در شمال ایران معروفترین روستاهای ایران هستند که به این سبک زیبا ساخته شده و گردشگران زیادی را به خود جذب میکنند.
در حالی که سوسن غربی یک فرصت ناب برای روستاگردی است، سوسن شرقی به مرکزیت روستای جنگه، یک امکان طلایی برای گردشگری در طبیعت بکر منطقه را برای بازدید کنندگان فراهم میکند.
سوسن شرقی شامل روستاهای دیگری از جمله آب بید، شیمن و فالح است و جنگلهای بلوط آن از دیدنیترین نقاط ایران به شمار میروند.
بدون شک طبیعت زیبا و سرسبز دشت سوسن در ایذه به خصوص در فصل بهار جاذبه اصلی این دشت زیبا برای گردشگرانی است که به این خطه از کشورمان سفر میکنند.
گلهای زیبای شقایق در یک دشت سرسبز در کنار رود کارون یک محیط فوقالعاده را برای پیاده روی در طبیعت و لذت بردن از این همه زیبایی و طراوت را برای گردشگران فراهم میکند.
دیدنیهای باستانی دشت سوسن
دشت سوسن در ایذه نه تنها از طبیعت مسحور کنندهای دارد بلکه فرصتی برای بازدید از جاذبههای تاریخی بی نظیر این منطقه است. مسیر دز به پارت یکی از مسیرهای باستانی است که از منطقه دشت سوسن عبور می کرده، این راه فلات مرکزی ایران را به بینالنهرین و شوش و متصل کرده و قلعههایی هم در مسیر برای رفاه کاروانها و البته برقراری امنیت ساخته شده است. هنوز هم با گذر ایام بقایای این بناهای باستانی با سفر به دشت سوسن در ایذه قابل مشاهده است.
آثار تاریخی گوناگون در این منطقه از جمله تپههای باستانی و سنگ مزارها به شکل شیر سنگی که نمادی از شجاعت شخص متوفی بوده، دشت سوسن را تبدیل به یک مقصد فوقالعاده برای گردشگری تاریخی کرده است.
نظر شما