۴ فروردین ۱۴۰۳، ۹:۵۸

در گفت‌وگو با مهر؛

پرهیز از گناهان بهترین عمل در ماه رمضان است

پرهیز از گناهان بهترین عمل در ماه رمضان است

گناباد- امام جمعه گناباد با اشاره به حدیثی از پیامبر اعظم (ص) که پرهیز از گناهان را بهترین عمل در ماه رمضان می‌دانستند، گفت: از این رو باید گناهان را بشناسیم و از آنها دوری کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، خداوند متعال در قرآن کریم می‌فرماید: «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا کُتِبَ عَلَیْکُمُ الصِّیَامُ کَمَا کُتِبَ عَلَی الَّذِینَ مِن قَبْلِکُمْ لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ» ای اهل ایمان! روزه بر شما مقرّر و لازم شده، همان گونه که بر پیشینیان شما مقرّر و لازم شد، تا پرهیزکار شوید»؛ تأمل در این آیه نشان می‌دهد که خدای رزاق در ماه مبارک رمضان ما را بر سر سفره میهمانی خود دعوت کرده است تا با گشایش درهای رحمت و آمرزش الهی و فرصت استغفار و بندگی برای بندگان زمینه پرهیزکاری و تعالی آنها را فراهم کند.

امیرالمومنین علی (ع) از رسول خدا (ص) پرسیدند: «بهترین اعمال در این ماه چیست؟ ایشان فرمودند: بهترین عمل در این ماه، پارسایی و اجتناب از محرّمات خداست.»

برای بهره بردن بهتر از این ضیافت الهی توصیه‌های دینی زیادی از جمله انس با کلام وحی، دعا، مناجات و … شده است ولی به راستی بهترین عملی که در این ماه می‌توانیم انجام دهیم، چیست؟ سوالی که امیرالمومنین علی (ع) از رسول خدا (ص) پرسیدند: «یَا رَسُولَ اللَّهِ (ص) مَا أَفْضَلُ الْأَعْمَالِ فِی هَذَا الشَّهْرِ فَقَالَ یَا أَبَا الْحَسَنِ أَفْضَلُ الْأَعْمَالِ فِی هَذَا الشَّهْرِ الْوَرَعُ عَنْ مَحَارِمِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَل؛ بهترین اعمال در این ماه چیست؟ ایشان فرمودند: بهترین عمل در این ماه، پارسایی و اجتناب از محرّمات خداست.»

حال که در آغاز بهار طبیعت سفره ضیافت رمضان با رحمت، برکت و مغفرت پیش روی ما است، چه خوب است تا از لحظه لحظه این فرصت گران‌بها برای دعا، استغفار و توبه استفاده کنیم و با توبه و پرهیز از گناه بهار واقعی را میهمان دلمان کنیم.

امام جمعه گناباد در گفت وگو با خبرنگار مهر به تشریح فضیلت‌های ماه رمضان پرداخت و گفت: رمضان ماه عبادت و بندگی، ماه نازل شدن قرآن، ماه تلاوت قرآن و ماه اصلاح نفس در پرتو قرآن کریم است.

حجت‌الاسلام حسن صادقی‌نسب افزود: ماه رمضان فرصت مناسبی است تا ضمن توبه و انابه از گناهان، با دعا و نیایش، شرکت در جلسات قرآن، نیکوکاری و صدقه دادن و ترک اخلاق و آداب ناپسند نام خود را در زمره میهمانان حقیقی ضیافت الهی ثبت کنیم.

وی با اشاره به حدیثی از پیامبر اعظم (ص) که پرهیز از گناهان را بهترین عمل در ماه رمضان می‌دانستند، گفت: از این رو باید گناهان را بشناسیم و از آنها دوری کنیم.

اقسام گناهان

این استاد حوزه و دانشگاه با تشریح اقسام گناهان اظهار کرد: برخی از گناهان مانند دروغگویی، غیبت، تهمت، چاپلوسی، سخن چینی، مسخره کردن، فحاشی، ناسزاگویی و شهادت به دروغ از جمله گناهان زبانی هستند.

صادقی‌نسب از گناهان عملی به عنوان نوع دیگری از گناهان یاد کرد و افزود: ظلم و ستم، غصب، بداخلاقی، دزدی، شرب خمر، آدم کشی، رشوه گرفتن گران فروشی و اسراف از جمله این گناهان هستند که توبه از آنها نیز الزامی است.

بدترین گناه؛ گناهی که کوچک بشمریم

وی با بیان اینکه بر اساس روایات دینی بدترین گناه، گناهی است که آن را کوچک بدانند، گفت: برخی از گناهان برخلاف تصور ما که آنها را کوچک می‌شماریم، گناهان کبیره و بزرگی هستند.

امام جمعه گناباد تصریح کرد: گناهانی مانند غیبت و تهمت از جمله این گناهان هستند که افراد به آسانی مرتکب می‌شوند و به آنها اهمیتی هم نمی‌دهند در حالی که در روایات از فحشاء هم بدتر است؛ نه اینکه عملی مانند زنا کوچک است، بلکه غیبت حتی از آن هم بزرگ‌تر است برای اینکه اعتماد عمومی را متزلزل می‌کند.

صادقی‌نسب با بیان اینکه بداخلاقی هم از گناهانی است که برخی به آن اهمیتی نمی‌دهند، گفت: برخورد بد با پدر، مادر، همسر، فرزند، همسایه و هم‌نوع باعث رنجش خاطر آنها می‌شود و مصادیقی از بداخلاقی است.

وی با تاکید بر اینکه فرد مؤمن زود عصبانی نمی‌شود، اظهار کرد: اخلاق خوب گناهان را ذوب می‌کند، همان طوری که گرمای خورشید یخ‌ها را ذوب می‌کند.

سقط جنین یک نوع قتل و آدم کشی است

صادقی‌نسب از سقط جنین به عنوان سومین گناهی که برخی‌ها به بدون توجه به اهمیت آن به آسانی مرتکب می‌شوند یاد و تصریح کرد: در حالی که سقط جنین یک نوع قتل و آدم کشی است و دیه دارد، برخی به راحتی مرتکب آن می‌شوند.

وی از بی حجابی و بدحجابی زنان و چشم چرانی مردان به عنوان چهارمین گناه نام برد و افزود: پیامد این گناه از بین رفتن آرامش روانی جامعه، سرد شدن روابط خانوادگی، طلاق و متلاشی شدن کانون خانواده، یتیم شدن بچه‌ها، بی رغبتی جوانان به ازدواج، گسترش بی بند و باری و کم شدن فرزند آوری است.

توبه مخصوص به گناه یا گناهان خاصی یا شخص و اشخاص معینی نیست و محدود به سن و جنس و زمان خاصی هم نمی‌شود؛ از این‌رو باید از همه گناهان نسبت به همه اشخاص در هر زمان و مکانی استغفار کنیم و از لطف و رحمت خداوند ناامید نباشیم البته تا قبل از اینکه بر اساس آیه ۱۸ سوره نساء «و برای کسانی که پیوسته کارهای زشت مرتکب می‌شوند، تا زمانی که مرگ یکی از آنان فرا رسد گوید: اکنون توبه کردم. و نیز برای آنان که در حال کفر از دنیا می‌روند، توبه نیست. اینان هستند که عذابی دردناک برای آنان آماده کرده‌ایم» زمان توبه پایان پذیرد.

کد خبر 6060696

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha