به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، «نبیالله رشنو» افزود: در بازدید روزهای آغازین سال از جنوب استان سیستان و بلوچستان، بیش از ۲ هزار و ۷۰۰ کیلومتر از منطقه سیلزده برای انجام اقدامات حمایتی، برآورد خسارت و برنامهریزی بازیابی مورد پیمایش قرار گرفت.
وی گفت: حادثه سیل در سیستان و بلوچستان یک تجربه تکرار شده از تخریب طبیعت و محیط توسط عامل انسانی است که در سراسر کشور حادثه شده است.
رشنو در تشریح وقایع سیل جنوب غرب کشور ادامهداد: در مدت پنج روز بازدید از منطقه، سر منشأ سیل در بالادست از جمله سد «زیردان» که مناطق وسیعی از شهرستان چابهار را تحت پوشش قرار میدهد شناسایی شد.
مدیرکل بحران و پدافند غیرعامل وزارت جهاد کشاورزی اضافهکرد: بخش عمدهای از بندسارها ویران و هوتکها با تخریب شدهاند، باغات موز با هجوم گل و لای مواجه شده و آسیب فراوانی دیده است.
وی با اشاره به آمار هواشناسی از میزان ریزشهای استان، گفت: در روز حادثه ۱۷۰ میلیمتر بارندگی که در ۲ تا سه ساعت اولیه به صورت طغیانی اتفاق افتاده است و این حجم از بارش مقطعی در نبود فرصت جذب، سیلاب مخرب را در دشتها جاری کرده و در برخورد با مزارع پرورش میگو در گوادر و گواتر، ۲۵ هکتار از این مزارع را به کام ویرانی فرو برده است.
رشنو ویرانیها را محدود به این موارد ندانست و افزود: در کنارک، زرآباد و دشتیاری، مزارع گوجه، هندوانه و ذرت از طغیان سیلاب در امان نمانده و با فرو ریختن بندسارها و هجوم سیلاب، در سطح وسیع تخریب شده است.
این مقام مسؤول وزارت جهاد کشاورزی، تمهیدات لازم برای امدادرسانی، ارائه خدمات به سیلزدگان، ارزیابی خسارات و برآورد یکهزار و ۴۰۰ میلیارد تومان زیان را حاصل کار کارشناسی و میدانی در منطقه عنوان کرد و از ارسال گزارش به دولت خبر داد.
نظر شما