به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابطعمومی موزه هنرهای معاصر تهران، در ابتدای نشست تخصصی «اقلیم، طبیعت، بیان هنری» که ۸ اردیبهشت در سالن سینمای موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد، امیر دستمردی دبیر جلسه ضمن خوشامدگویی به استادان، هنرمندان و سخنرانان، توضیحاتی درباره موضوع جلسه، رابطه اقلیم، طبیعت و بیان هنری ارایه داد و بر اهمیت این موضوع در خلق آثار هنری تاکید کرد.
در ادامه این نشست، شهریار زرشناس عضو هیاتعلمی دانشگاه سوره بهعنوان اولین سخنران به موضوع تطور مفهوم فلسفی طبیعت و نسبت آن با تغییر مفهوم زیبایی در عوالم تاریخی غرب پرداخت.
همچنین زرشناس به مقایسه و بررسی معنا و مفهوم طبیعت و زیبایی در عوالم باستان، قرون وسطی و دوران مدرن پرداخت و تلاش کرد مقایسهای فلسفی بین عوالم مختلف در نسبت با مفهوم طبیعت داشته باشد.
مسیحا ربیعی عضو هیاتعلمی دانشگاه تهران، دومین سخنران این نشست، صحبتهای خود را با موضوع نقد جغرافیایی هنر آغاز و به اهمیت جغرافیا و فضا در قرن حاضر تاکید کرد و با مرور نقاشیهایی از بروگل، مانه، ترنر، سهراب سپهری و ابوالقاسم سعیدی به بسط نظریات خود در این حوزه پرداخت.
کیوریتور نمایشگاه «بر فراز دشت» در مورد موقعیت جغرافیایی بهعنوان یک حالت ذهنی نه صرفا یک مکان فیزیکی در این آثار صحبت کرد و بر اهمیت نقشه جغرافیایی ذهن هنرمند مقدم بر نقشه اصلی و واقعی تاکید کرد.
سومین سخنران این نشست سمیه رمضانماهی عضو هیاتعلمی دانشگاه سوره درباره انطباقپذیری فرهنگی با طبیعتگرایی شاعرانه و خیالانگیز در هنر مدرن ایران صحبتهای خود را آغاز کرد و در ادامه مروری بر آثار بهنمایشدرآمده در نمایشگاه «بر فراز دشت» داشت و بهصورت موردی چند اثر را شرح دادند.
در پایان نشست، جلسه پرسش و پاسخ با حضور هنرمندان و استادان برگزار شد.
نظر شما