۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۳:۱۸

تدوین برنامه مراقبت از راه دور نوزادان نارس بعد ازترخیص در اصفهان

تدوین برنامه مراقبت از راه دور نوزادان نارس بعد ازترخیص در اصفهان

اصفهان- یک محقق و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: برنامه «مراقبت از راه دور نوزادان نارس پس از ترخیص» در اصفهان تدوین شد.

محبوبه نم نباتی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در ارتباط با توسعه برنامه مراقبت از راه دور نوزادان زودرس بعد از ترخیص اظهار داشت: طی این تحقیق مادران که دارای نوزادان تازه متولد شده بودند را شناسایی و طی یک دوره مصاحبه، نیازهای آنها را دسته بندی کردیم و پس از تحلیل محتوا، گروهی با حضور ۴۰ تن از مادران و تیم پزشکی در شبکه مجازی تشکیل شد و مادران پس از ترخیص نیازهای خودرا مطرح و مشاوره دریافت می‌کردند.

وی بیان داشت: در این گروه مادران ضمن بهره مندی از راهنمایی پزشکان، تجارب خود را در این حیطه زیر نظر تیم پزشکان در اختیار یکدیگر قرار می‌دادند. نتایج این تحقیق نشان داده که گروه مورد آزمایش نسبت به مادرانی که تحت درمان از راه دور نبودند دیگر نیاز به بستری کودک تازه متولد شده خود نداشتند.

نم نباتی گفت: در این گروه مادران با هر گونه مشکلی که در نحوه شیردهی یا گریه کردن کودک یا داروهای نوزادان مواجه می‌شدند آنرا از طریق فیلم یا توضیحات در اختیار تیم پزشکی حاضر در گروه قرار می‌دادند و طبق راهنمایی‌های دریافتی عمل می‌کردند.

وی ادامه داد: این طرح تحقیقاتی در حدود یکسال به اجرا درآمد و میزان رضایت مادران نوزادان تازه متولد شده نسبت به مادرانی که مدت بیشتری در بیمارستان برای دریافت خدمات مراقبتی نوزادان تازه متولد خود مانده بودند بیشتر بود و همچنین دیگر نیاز به بستری و مراجعه به مراکز درمانی پیدا نکردند.

این محقق و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: در این طرح، مادران در صورت نیازهای اورژانسی، تلفن می‌زدند و ۴ نفر ازپزشکان فوق تخصص در هر روز و هر ساعت پاسخگوی آنها بودند.

وی از توانمند سازی مادران دارای نوزادان تازه متولد شده در دوره بعد از ترخیص خبر داد و ادامه داد: هم اکنون نتایج این تحقیق به شکل یک پایان نامه دکترا ثبت شده است و می‌توان از نتایج آن در بیمارستان‌ها و وزارت خانه استفاده کرد.

نم نباتی گفت: هدف از اجرای طرح، آموزش مادران به ویژه در حوزه شیر دهی بود که محتواهای اموزشی در فضای مجازی در اختیاران مادران قرار می‌گرفت و مادران از طریق پیامک و تلفن با تیم پزشکی ارتباط می‌گرفتند وحمایت روحی و روانی از مادران دراولویت کاری تیم پزشکی بود.

وی گفت: اکثر مادران دارای نوزادان تازه متولد شده، دچار بحران اضطراب، عدم پشتیبانی روحی روانی و عدم دسترسی به منابع مراقبتی قرار می‌شدند.

این محقق و پژوهشگر به نتایج تحقیقات اشاره کرد و افزود: در دو گروه کنترل و گروه ازمون نتایج نشان دادند که گروه آزمون حدود ۵۰ مرتبه مراجعه آنها نسبت به گروه کنترل کمتر و تقریباً به صفر رسید در حالیکه گروه کنترل به دلیل عدم دریافت آموزش‌ها، حدود ۲۳ درصد مجبور به مراجعه حضوری به مراکز درمانی شدند.

وی با اشاره به اینکه گروه آزمون به بستری شدن‌های مجدد نیاز نداشتند، خاطرنشان کرد: کاهش هزینه‌های رفت و آمد، کاهش زمان مراجعات و کاهش ساعت ویزیت‌ها در برنامه آموزش از راه دور نشان داد که مراقبت از راه دور، کمک شایانی برای مادران بوده است

کد خبر 6097172

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha