بهنام تاج نسایی در گفت وگو با خبرنگار مهر با اشاره به وجود معضلات اجتماعی همچون حاشیه نشینی ناشی از مهاجرتهای بی رویه به این استان گفت: ما تصمیم گرفته ایم طی برقراری ارتباط با اقشار مختلف مردم که در نواحی کم برخوردار یا حاشیه نشین سکونت دارند، به ویژه جوانان و نوجوانان، استعدادهای هنری آنها را کشف کنیم و آموزشهای لازم را به آنها ارائه دهیم.
وی با اشاره به هدایت علاقه مندان و مستعدان حوزه فرهنگ و هنر به سمت هنر انقلاب اسلامی با ارائه آموزشهای تخصصی و بکارگیری آنها در زمینههای مورد علاقه آنها به منظور کسب درآمد بیان کرد: این اقدام در حوزههای تئاتر و سرود در ۶ محله تحت نظر یعنی کلاک نو، خط چهار حصار، اسلام آباد، سهرابیه، اخترآباد و ملک آباد انجام شده است.
تاج نسایی با بیان اینکه پیش بینی میشود در دور جدید تعداد این محلات به ۱۰ تا ۱۲ محله افزایش پیدا کند، به فعالیت گروهی متشکل از ۱۰۰ نفر دانش آموز دختر و پسر در زمینههای سرود و تئاتر در محلات مذکور اشاره و مطرح کرد: در این راستا هم محلات و هم مساجد واقع در آنها مد نظر قرار دارند و در کنار بحث سرود، امور مربوط به تئاتر بچههای مسجد را نیز پیش می بریم.
به گفته وی، اکنون ۴۵ گروه تئاتر مسجدی و محلاتی شناسایی و ارتباط لازم با سرگروههای آنها برقرار شده و ۶ گروه سرود در محلات مشغول فعالیت هستند و درصدد تولید نماهنگهای درجه یک و مؤثر با بهره گیری از ظرفیتهای آنها هستیم. باید مربیهایی را شناسایی و انتخاب کنیم که به این محلات دوردست اعزام شوند که در زمینه هزینههای ایاب و ذهاب با چالش مواجهیم.
تاج نسایی با اشاره به اینکه چنین مشکلاتی قابل حل هستند و اکنون در حال بررسی آنها هستیم، از اجرای نمایش الاقصی با استفاده از ظرفیتهای بچههای محلات در مسجد، تولید شده توسط دفتر هنر مردمی حوزه هنری در سال گذشته خبر داد و افزود: در زمینه سرود نیز ۶ نماهنگ باید تولید شود که این امر از سال گذشته آغاز شده و تا پایان بهار باید به سرانجام برسد و بالا بودن کیفیت و استفاده از ظرفیت محلات مدنظر است.
مسؤول دفتر هنر مردمی در حوزه هنری استان البرز با اشاره به اینکه موضوع نماهنگها باید مربوط به محلات باشد، عنوان کرد: در این محلات به دلیل دارا بودن شرایط بعضاً نامناسب، شاهد افسردگی یا رخوت و گوشه نشینی هستیم، بنابراین ما با تمرکز و پژوهش در خصوص یکسری از شاخصههای خوب این محلات، تلاش کردیم آنها را برجسته کنیم و یک هویت به محله بدهیم.
طرح راه اندازی دفاتر شهرستانی مد نظر است
وی افزود: در این زمینه از ظرفیتهای شاعران درجه یک استان البرز که در سطح کشوری نیز فعالیت میکنند، استفاده میشود. تیم تولید این آثار هم عوامل گروه رسانه و هنرمندان حوزه هنری البرز هستند و با تاکید بر اینکه تلاش میشود این آثار را با تمام ظرفیت داخلی و بومی تولید کنیم. تاکید بر آن است که نماهنگهایی که تولید میشوند، درجه یک و الف باشند که از صداوسیما و فضای مجازی پخش شوند.
تاج نسایی خاطرنشان کرد: کودکان و نوجوانان محروم مناطق مذکور علیرغم اینکه امکانات و بودجه لازم را در اختیار ندارند که در یک آموزشگاه حرفهای آموزش ببینند، سرشار از استعداد و سرمایههای خوبی هستند، مشروط بر اینکه بتوانیم آنها را هدایت کنیم و به سطح و مرحله مد نظر برسانیم. من به آینده این افراد خوش بین هستم به شرطی که تلاش و فعالیت جهادی و میدانی ما استمرار داشته باشد.
وی این امر را مستلزم تمرکز بیشتر بر محلات دانست و بیان کرد: دفتر هنر مردمی حوزه هنری البرز نوپاست و باید خود را ثابت کند که باید توجه بیشتری به آن صورت گیرد و برنامه ریزی خوبی انجام شود. در سال جدید احتمالاً بحث لیگ سرود و تئاتر را داشته باشیم و برنامههای متنوع فرهنگی نیز برای نوجوانان در نظر گرفته و مقرر شده پس از تولید نماهنگهای مذکور، به صورت جدی تر به محلات توجه شود.
مسؤول دفتر هنر مردمی در حوزه هنری استان البرز عنوان کرد: در هر محله یک رابط تعیین شده و با مردم ارتباط دارد. این کار در قالب شبکه سازی انجام میشود یعنی ما در حوزه هنری یک رأس هستیم و رابطها در محلات زیر مجموعه ما هستند و با مردم، هیأتهای مذهبی، پایگاههای مساجد و … ارتباط برقرار میکنند و در واقع یک محل ارتباطی هستند. طرح راه اندازی دفاتر شهرستانی نیز مد نظر است.
وی اضافه کرد: در سال گذشته این امر در شهرستان فردیس پیگیری شد اما با یکسری مشکلات و در حوزه مدیریت شهری با چالشهایی برخورد کردیم که پیگیریهای لازم برای رفع آنها در حال انجام است تا این دفاتر در شهرستانها راه اندازی شوند. اما در حال حاضر رابطان در محلات مشغول فعالیت هستند و مردم میتوانند از طریق پایگاههای بسیج محلات با ما که در دفتر هنر مردمی هستیم در ارتباط باشند.
نظر شما