به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسین زاده ظهر سه شنبه در مراسم افتتاحیه همایش ملی بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی که با عنوان «بازشناسی نقش شاهنامه در سیر فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی» در دانشکده ادبیات برگزار شد، اظهار کرد: تثبیت و ماندگاری زبان فارسی را مدیون فردوسی هستیم؛ چرا که او زبان فارسی را از هجمهها محفوظ کرد و با هوشمندی و مجاهدت زبان فارسی آن را ماندگار کرد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با اشاره به اینکه اثر ارزشمند این حکیم وارسته سینه به سینه در قلب پدران و مادران ما ماندگار شد و امروز گنج بزرگ در اختیار داریم، اظهار کرد: اگر به زبان فارسی سخن میگوئیم و شیرینی گلستان سعدی و غزلهای حافظ را می چشیم به واسطه تلاشهای فردوسی است.
وی تصریح کرد: در طول دورانهای مختلف به واسطه کشورگشایی یا فرهنگ دوستی، زبان فارسی فراتر از مرزها پیش رفته است و حلقه مشترک ایران و کشورهایی چون افغانستان و تاجیکستان است و حتی تا مرز هندوستان نیز پیش رفته است.
حسین زاده به تحلیل زبان فارسی در سه برهه تاریخی اشاره کرد و گفت: دوره تثبیت زبان فردوسی، دوره گسترش و رشد فرهنگ و ادب فارسی و متأسفانه دوره عقب نشینی ما نسبت به فرهنگ و ادب فارسی که آن را در دوران حکومت قاجار و پهلوی شاهد هستیم.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی افزود: چون ایران در عرصه اخلاق و عدالت پرچمدار جهان شده است، دانشجویان آزادی خواهی با زبان فارسی شعار میدهند و این را مدیون فردوسی هستیم.
وی با خاطر نشان کردن اینکه ایران بر دوپایه شیعی و ایرانی برای رشد و توسعه در جهان بنا نهاده است، افزود: امروز طلبه جامعه المصطفی در ایران برای تحصیل باید زبان فارسی را آموخته باشد و این نشان از تبلیغ فقه اهل بیت در جهان است.
حسین زاده خاطر نشان کرد: زبان فارسی باید در جهان گسترش پیدا کند و در حوزه علم در جهان سرافراز و در برخی رشتهها مرجع باشیم و برای آموختن به ما مراجعه کنند.
نظر شما