جعفر قادری عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار مهر، درباره تأثیر توجه به اقتصاد دانش بنیان در تحقق شعار سال و مشارکت مردم در جهش تولید گفت: بحث حمایت از شرکتهای دانش بنیان به نوعی مشارکت دادن قشرها و گروههای تحصیل کرده و متخصص در تولید است.
وی در ادامه بیان کرد: در حال حاضر با توجه به اینکه شرکتهای دانش بنیان برای کشور مزیت نسبی ایجاد کرده اند و این شرکتها هستند که دروازه ورود ما به بازارهای رقابتی جهانی و بین المللی هستند باید به شرکتهای دانش بنیان توجه ویژه ای داشته باشیم.
این نماینده مجلس یازدهم ادامه داد: در مواجه با کشورهایی که در یک سطح تکنولوژی هستیم رشد و توسعه فناوری دانش پایه برای ما مزیت نسبی ایجاد میکند.
قادری در ادامه با اشاره به اینکه حمایت کردن از این شرکتها به نوعی میتواند مشارکت بیشتر مردمی را به دنبال داشته باشد خاطرنشان کرد: علاوه بر این توجه به شرکتهای دانش بنیان میتواند جهش قابل توجه در تولید را به دنبال داشته باشد. یکی از کاستیها و نقصهایی که در اقتصاد ما وجود دارد این است که دارای یک اقتصاد دانش بنیان نیستیم.
این نماینده مجلس یازدهم گفت: دومین نقیصه اقتصاد کشور ما را دولتی بودن اقتصاد برشمرد و توضیح داد: توجه دادن و توجه کردن به اقتصاد دانش بنیان میتواند این دو نقیصه را برطرف کند.
قادری با تاکید بر اینکه توجه به اقتصاد دانش بنیان در راستای شعار سال است ادامه داد: از سوی دیگر یکی از موارد مورد تاکید رهبری دانش بنیان شدن صنایع است و میتوان با استفاده از تجهیزات تولیدی این شرکتها اقدام به تکمیل زنجیره ارزش در صنایع و استفاده از تولیدات بار اولی شرکتهای دانش بنیان برای استفاده در صنایع کنیم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه اقتصاد دانش بنیان ما را به سمت مشارکت مردم در جهش تولید سوق میدهد، گفت: یکی از مشکلات موجود در کشور ما این است که زنجیره ارزش در کشور ما تکمیل نشده است و کامل نبودن زنجیره ارزش باعث شده با توجه به تحریمها هم در فروش مواد خام و اولیه مشکل داشته باشیم و هم در تأمین و تولید تجهیزات برای کالاهای نهایی با مشکل رو به رو باشیم.
نظر شما