به گزارش خبرنگار مهر، عبدالرسول پیشاهنگ، مدیرعامل شرکت مادر تخصصی برق در نخستین رویداد بهکارگیری هوش مصنوعی در بخش تولید صنعت برق، گفت: نقش نیروگاههای حرارتی در تمام کشورها نقش پر رنگی دارد و در کشور ما ۹۴ درصد برق تولیدی از طریق نیروگاههای حرارتی اتفاق میافتد.
وی ادامه داد: دو مسأله حائز اهمیت یکی ضریب بهرهبرداری نیروگاههای حرارتی و دیگری امنیت شبکه از لحاظ پایداری است.
به گفته پیشاهنگ، نیروگاههای فسیلی علاوه بر تأمین برق بر پایداری شبکه نقش بسیار مهمی دارند.
وی ادامه داد: در زمانهایی که شبکه ما پایدار است، جرم سنگی که در حال گردش است در پایداری شبکه نقش بسیار حساسی و حیاتی دارد به همین دلیل ضروری است در شبکههای معمولی و شبکههای بزرگ، نقش نیروگاههای فسیلی مورد توجه قرار بگیرد.
پیشاهنگ خاطرنشان کرد: زمانی که میگوئیم ۹۴ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی کشور است چیزی بیش از ۷۰ هزار مگاوات مربوط به نیروگاههای حرارتی است.
وی ادامه داد: سالانه ۱۰۰ هزار مگاوات که امسال ۱۰۸ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی را تعمیر سرویس و نگهداری شده است که سرویس و نگهداری سنتی است.
وی با اشاره به حجم سرویس و نگهداری سالانه در نیروگاهها، اظهار کرد: این وضعیت وجود دارد که وقتی سیستمی برای سرویس باز میشود، قطعات سالم هم تعویض میشود، در حالی که نیاز به روشهای نگهداری پیشبینی کننده داریم و شرکتی مانند بوئینگ توانسته است با استفاده از این روشها تا ۴۰ درصد صرفه جویی هزینه نگهداری را داشته باشد.
پیشاهنگ با بیان اینکه تا ۶۰ درصد صرفهجویی از طریق به کارگیری روشهای نگهداری پیش بینی کننده گزارش شده است، یادآور شد: با استفاده از این روشها می توانیم متوجه شویم که کدام واحد نیاز به سرویس دارد و با این راهکار حجم کار و تعمیرات کاهش می یابد.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی، وجود دمای بالا در نیروگاهها را از دیگر چالشهای تعمیر و نگهداری در این صنعت نام برد و گفت: برای تعمیر و ایجاد پایداری گاه نیاز است تا یک هفته منتظر بود تا دمای توربین کاهش یابد و جای تاسف دارد که متخصصان با بستن یخ به خود اقدام به تعمیر میکنند و این در حالی است که میتوان اجرای این فعالیتها را به رباتها واگذار کرد.
وی مدیریت زنجیره را از دیگر ضرورتهای این صنعت دانست و گفت: هر ۱۰ سال نیاز است تولید ما برآورد شود تا بر اساس آن افزایش ظرفیت داشته باشیم که هوش مصنوعی میتواند ما را در این زمینه یاری کند.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی برق حرارتی توضیح داد: ۵۰ درصد نیروگاهها ساخت داخل است و هوش مصنوعی در افزایش بهرهوری، مدیریت زنجیره تامین، بهبود کیفیت و کاهش هزینه و تصمیمگیری بهتر و افزایش بهرهوری مؤثر است.
وی اظهار کرد: مدیریت انبارداری مبتنی بر هوش مصنوعی میتواند در افزایش بهرهوری نیروگاهها مؤثر باشد، چرا که در صورت نیاز به قطعات، از طریق این فناوری می توانیم دریابیم که قطعه مورد نیاز در کدام مرکز وجود دارد.
پیشاهنگ در خاتمه اضافه کرد: ما دادههای زیادی در این حوزه داریم، ولی چالش اصلی ما عدم پردازش این اطلاعات است تا بر اساس آن بتوانیم سطح بهرهوری را ارتقاء دهیم.
نظر شما