به گزارش خبرگزاری مهر، وجیهه محمدی فلاح به مناسبت روز جهانی منع کار کودکان با اشاره به اینکه کودکان کار و خیابان از عمدهترین مسائل اجتماعی البرز است، اظهار کرد: سیاستگذاری هایی که تا کنون برای رفع این معضل اجتماعی صورت گرفته مقطعی و پراکنده بوده است.
وی گفت: آمار کودکان خیابانی نشان میدهد بیشتر کودکان پذیرش شده در مراکز کودکان کار و خیابان از اتباع هستند و به علت اینکه اغلب برخورد هدفمندی با این کودکان و خانوادههایشان صورت نمیگیرد معمولاً این کودکان به مراکز استانها و عمدتاً شهرهای بزرگ مهاجرت میکنند.
محمدی فلاح ادامه داد: ۱۲ دستگاه متولی ساماندهی کودکان کار و خیابان هستند اما مداخلههای جامع و اثرگذار در این حوزه شکل نگرفته است.
وی افزود: مهمترین مشکل در این حوزه، تعریف و جمع آوری آمار دقیق و مستند از کودکان کار و خیابان و مراکز ارائه دهنده خدمات به این افراد است اطلاعات ناکافی و عدم جامعیت آماری، سیاستگذاری اجتماعی در این عرصه را نیز تحت تأثیر قرار میدهد.
وی با اشاره به راهکار کاهش تعداد کودکان کار گفت: باید به سمت پیشگیری و کاهش تنش و آسیبهای موجود و آموزش خانوادهها پیش برویم و باید بخشی دیگر هم به کاهش مشکلات معیشتی خانوارهای فقیر و عمدتاً حاشیه نشین که برای امرار معاش، کودکان خود را وارد شبکه کار غیررسمی میکنند، معطوف شود.
مدیرکل بهزیستی البرز یاد آورشد: ۲ مرکز شبانه روزی با ظرفیت پذیرش هر یک به تعداد ۳۰ نفر در گروه سنی ۷ تا ۱۵ سال پسران در شهرستان کرج راه اندازی شده است که با ایجاد یک محیط امن، شرایط بهره مندی آنان از خدمات تخصصی روانشناسی و مددکاری با محوریت توانمند سازی خانوادهها برای بهتر زیستن و جلوگیری از سو استفاده از این کودکان را فراهم آورد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه از ابتدای سال جاری تا کنون تعداد ۶۴ کودک در این مراکز پذیرش شده است، گفت: از این تعداد ۲۰ نفر به خانواده ترخیص و بازگشت داده شدهاند و تعداد ۴۰ کودک اتباع مورد طرد مرز قرار گرفتهاند..
وی با اشاره به خدماتی که در این مراکز ارائه میشود گفت: این خدمات شامل پیگیری قضائی برای تعیین تکلیف کودکان، حرفه آموزی، آموز مهارتهای زندگی، مهارت نه گفتن، خودمراقبتی، آموزش منع مصرف مواد مخدر، است.
فلاح گفت: بهزیستی استان البرز در سه سال گذشته بیش از ۲ هزار نفرخدمت، به کودکان کارو خیابان استان ارائه داده است.
نظر شما