حسن سالاریه رئیس سازمان فضایی ایران در گفتوگو با خبرنگار مهر در خصوص اولین پرتاب ماهواره در سال ۱۴۰۳ گفت: در سه سال گذشته در صنعت فضایی ۱۲ پرتاب صورت گرفت که ۱۰ پرتاب بومی و ۲ پرتاب بینالمللی بود، تا پایان دولت سیزدهم پرتابهای متعددی خواهیم داشت و تا یک ماه آینده، دو پرتاب در دستور کار داریم.
وی افزود: به احتمال زیاد پرتاب مداری بلوک انتقال مداری سامان و پرتاب یک ماهواره تحقیقاتی را داریم که انشاالله تا یک ماه آینده صورت میگیرد.
سالاریه در خصوص کاربری این دو پرتاب گفت: با توجه به توانایی رو به توسعه کشور در حوزه حاملهای ماهواره، یکی از ابزارهای قطعی مورد نیاز برای انجام مأموریتهای فضایی چه در حوزه ماهوارهها به منظور قرار دادن ماهوارههای مخابراتی در مدار و چه اکتشافات فضایی برای انجام مأموریتهای اعماق فضا مانند ماهنشین و مریخ نورد، در اختیار داشتن بلوکهای انتقال مداری با قابلیت اطمینان بالا است.
وی در پایان گفت: سامانه بلوک انتقال مداری سامانه واسطی برای قراردادن ماهوارهها در مدارهای بالاست که با هدف کاهش هزینه و اجتناب از ساخت حاملهای غولپیکر و مصرف سوخت بسیار بالا مورد استفاده قرار میگیرد.
به گزارش مهر، حسن سالاریه رئیس سازمان فضایی ایران پیش از این در مورد برنامههای پرتاب ماهواره به مهر گفته بود که مراحل طراحی و ساخت ماهوارههای مختلفی تمام شدهاند یا در حال اتمام هستند از جمله نمونه پروازی ماهواره ناهید ۲، نمونه پروازی بلوک انتقال مداری سامان و همچنین نمونه پروازی ماهواره ظفر ۲ که این ماهوارهها و بلوک انتقال مداری با اتمام کامل تستهای محیطشان، آمادگی پرتاب دارند.
وی همچنین گفته بود: ماهواره ناهید ۲ نمونه پروازی، بلوک انتقال مداری سامان نمونه پروازی و همچنین ماهواره ظفر ۲ نمونه پروازی، برای پرتاب سال ۱۴۰۳ برنامهریزی شدند و ما در سال ۱۴۰۳ همانند سال ۱۴۰۲ سال پرپرتابی خواهیم داشت.
عیسی زارعپور؛ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز اعلام کرد: در حوزه جابهجایی ماهواره در لایههای مختلف ما بلوک انتقال مداری ساختهایم که تست اولیه آن بهزودی انجام میشود.
نظر شما