۲۰ تیر ۱۴۰۳، ۸:۳۲

«نقشی بر سنگ» افتتاح شد؛

آزادی فلسطین دغدغه هنرمندان است/ مردم در نقطه درست تاریخ ایستادند

آزادی فلسطین دغدغه هنرمندان است/ مردم در نقطه درست تاریخ ایستادند

عبدالحمید قدیریان در افتتاح نمایشگاه «نقشی بر سنگ» بیان کرد اخیرا عکس‌العمل‌هایی درباره فلسطین می‌بینیم که بسیار عجیب است و این همان تحول در بشریت و وعده‌ای است که خدا قرار بوده محقق کند.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم افتتاحیه نمایشگاه «نقشی بر سنگ» شامل آثار هنرمندان داخلی و بین‌المللی با موضوع فلسطین عصر سه‌شنبه ۱۹ تیر ماه در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد.

حسن نوفرستی روابط عمومی موزه هنرهای معاصر تهران که اجرا را عهده‌دار بود، در ابتدای این مراسم بیان کرد: نمایشگاه «نقشی بر سنگ» با آثاری از گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران، حوزه هنری، مؤسسه فرهنگی هنری صبا، بنیاد روایت فتح و یک مجموعه شخصی گردآوری شده است.

محمد خراسانی‌زاده مدیرکل هنرهای تجسمی و سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران در ابتدا با عرض تسلیت ایام عزاداری حضرت سیدالشهدا علیه السلام گفت: شهید مطهری چند ماهی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در سخنرانی ذکر کردند که «اگر امروز حضرت سیدالشهداء زنده بودند، روضه حضرت علی اکبرشان روضه برای فلسطین بود». شاید کسی باورش نمی‌شد حدود نیم قرن بعد از تعرض به فلسطین، در آمریکا و دانشگاه‌های این کشور مسأله فلسطین موضوعیت پیدا می‌کند و حالا نه فقط در ایران و منطقه مقاومت و کشورهای اسلامی، بلکه در شهر به شهر و کوچه به کوچه جهان، خشونت وحشیانه رژیم غاصب صهیونیستی مورد اعتراض قرار گرفته است.

آزادی فلسطین دغدغه هنرمندان است/ مردم در نقطه درست تاریخ ایستادند

هنرمندانی که برای فریاد دادخواهی فلسطین لبیک گفتند

وی با تاکید بر نقش هنرمندان در رساندن پیام فلسطین به جهان، بیان کرد: هنرمندان برای فریاد دادخواهی فلسطین لبیک گفتند و خلق اثر کردند و چه افتخار بزرگی برای موزه هنرهای معاصر تهران است که آثار این هنرمندان را در کنار هم دارد. به همین دلیل است که امروز به جای اینکه ما شعار فلسطین بدهیم، همه دنیا شعار حمایت از فلسطین سر می‌دهند.

خراسانی‌زاده تصریح کرد: «نقشی بر سنگ»، نمایشگاه هشدار و یادآوری است به اینکه هنرمندان نمی‌توانند به راحتی از کنار کشتار وحشیانه صهیونیست‌ها گذر کنند. امیدوارم مردم بدانند در این اوضاع به هم ریخته عالم، در نقطه صحیح تاریخ ایستادند.

محمدرضا وحیدزاده کیوریتور نمایشگاه «نقشی بر سنگ» نیز در ادامه بیان کرد: این نمایشگاه به معرفی و نمایش آثار هنرمندانی با سبک‌ها و تکنیک‌های گوناگون و از دوره‌های مختلف می‌پردازد که در جنگ غزه بعد از هفت اکتبر و در اثر بمباران هوایی رژیم صهیونیستی به شهادت رسیده‌اند. آثاری که در این نمایشگاه به نمایش درآمده، فقط در مضمون به فلسطین نپرداختند بلکه در فرم آثار نیز این موضوع مشهود است.

سختی کار هنرمندانی که برای فلسطین نقش می‌زنند

وی گفت: هنرمندانی که برای فلسطین نقش می‌زنند، به سختی کارشان را پیش می‌برند، به صورتی که برخی از آنها نفس هنرمند بودن‌شان، خودش نوعی مبارزه است. بخش ابتدایی نمایشگاه آثار در قطع کوچک را روی دیوار داریم؛ این آثار به دلیل اینکه زیر بمباران و در سختی خلق شده‌اند، در قطع کوچک هستند که قابل حمل باشند. همچنین هنرمندانی بودند که به دلیل اظهارنظر درباره نسل‌کشی مسلمانان در فلسطین، سال‌ها اجازه کار یا اجازه برگزاری نمایشگاه نداشتند.

آزادی فلسطین دغدغه هنرمندان است/ مردم در نقطه درست تاریخ ایستادند
پخش پیام ویدئویی سلیمان منصور

در ادامه مراسم، سلیمان منصور یکی از هنرمندانی که در نمایشگاه اثر دارد، پیامی ویدئویی ارسال کرده بود که این پیام برای حاضران پخش شد. وی در این پیام با تشکر از برگزاری این نمایشگاه گفت: خیلی خوشحالم که آثار ما در دستان افراد قابل اعتمادی است و این نمایشگاه در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار می‌شود. همان طور که انقلاب فقط مسلحانه نیست و هنری هم است، مسأله آزادی فلسطین نیز برای هنرمندان دغدغه است و این موضوع را نقش می‌زنیم.

عبدالحمید قدیریان یکی از هنرمندانی که اثرش در نمایشگاه به نمایش درآمده است، به عنوان آخرین سخنران به تحولات اخیر در اذهان مردمان جهان در رابطه با موضوع فلسطین پرداخت و عنوان کرد: خدا در حال شفاف‌سازی مسائل است و اخیراً عکس‌العمل‌های افرادی را درباره فلسطین می‌بینیم که بسیار عجیب است. این همان تحول در بشریت و وعده‌ای است که خدا قرار بوده محقق کند. هم به هنرمندان و هم به افرادی که تحلیل می‌کنند، توصیه می‌کنم فضای موجود را از ناسیونالیستی خارج کنند، چرا که بحث یک منطقه مطرح نیست بلکه بحث ایمانیات بشری و نور و انوار الهی مطرح است که به واسطه آنها، تحولات نیز صورت می‌گیرد.

وی در پایان یادآور شد: برای اینکه هنرمندان با ایده‌های الهی همراه شوند، نگاه‌های عمیق لازم است. این همان انقلابی است که خدا به پا کرده و ما نباید عقب بمانیم و مدیران فرهنگی نباید از وقایع الهی جا بمانند.

در نمایشگاه «نقشی بر سنگ» بیش از ۱۰۰ اثر از آثار هنرمندان برجسته ایرانی، فلسطینی و بین‌المللی از جمله حبیب‌الله صادقی، کاظم چلیپا، ایرج اسکندری، حسین خسروجردی، ناصر پلنگی، غلامعلی طاهری، مصطفی گودرزی، مرتضی اسدی، عبدالحمید قدیریان، احمد اسفندیاری، محمدعلی ترقی‌جاه، حبیب‌الله آیت‌اللهی، علی وزیریان، مصطفی ندرلو، سلیمان منصور، نبیل عنانی، مصطفی حلاج، مونا سعودی، کمال بلاطه، نوید نبعه، برهان کرکوتلی، عبدالمعطی ابوزید، عبدالرحمن المزین، حسین سعید، توفیق عبدالعال، ابراهیم هزیمه، محمد الشاعر، جمال افغانی، مارک ویریش، کلود لازار و … به نمایش گذاشته شد.

در پایان سخنرانی‌ها، نمایشگاه «نقشی بر سنگ» افتتاح شد؛ این نمایشگاه تا ۱۸ شهریورماه در موزه هنرهای معاصر تهران برقرار است.

کد خبر 6162463

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha