۲۰ تیر ۱۴۰۳، ۱۱:۴۵

مهر گزارش می دهد؛

حریق دیوانه وار خاییز را می بلعد/ آخرین سمفونی پرندگان زیرخاکستر

حریق دیوانه وار خاییز را می بلعد/ آخرین سمفونی پرندگان زیرخاکستر

یاسوج_ حریق در محدوده مناطق حفاظت شده خاییز خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد جنگل ها را دیوانه وار می بلعد و پیشروی می کند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها_ پژمان امیدی: زاگرس و خط الراس و مدار با صلابتش، سال‌ها است که چالش‌های آتش سوزی را بر پیکره خود حس می‌کند.

خاییز میراث هزاران ساله‌ای است که ترکیب کم نظیر توپوگرافیش، آن را به یک ظرفیت بی بدیل در اکوسیستم منطقه تبدیل کرده است.

وسعت جغرافیای کشیده شده از مدار خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد ظرفیتی بی بدیل را ترسیم می‌کند.

حریق دیوانه وار خاییز را می بلعد/ آخرین سمفونی پرندگان زیرخاکستر

منطقه حفاظت شده کوه خیز و سرخ «خائیز» طی مصوبه شماره ۱۶۳ شورای عالی محیط زیست «کمیسیون زیر بنایی دولت» مورخ ۱۳۷۷/۱۰/۲۳ بعنوان منطقه حفاظت شده به مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست پیوسته است.

منطقه حفاظت شده کوه خیز و سرخ «خائیز» با مساحت ۳۲۳۳۲ هکتار در غرب استان کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.

شاخص ترین گونه جانوری این منطقه کل و بز است که با جمعیت بسیار مناسبی در کوهستان‌های خائیز حضور دارند.

خرداد ۹۹ آتش سوزی بی امان بر بند بند منطقه خاییز تاخت و بخش‌هایی از آن را به تلی از خاکستر تبدیل کرد.

وضعیت در خاییز بحرانی است

فرماندار کهگیلویه گفت: وضعیت در کوه خاییز بحرانی بوده و برای کنترل گسترش سریع آتش‌سوزی از سمت بهبهان، نیاز به اعزام فوری بالگرد و آبپاش است.

سید حمزه محقق‌زاده در گفت وگو با خبرنگار مهر با بیان وضعیت بحرانی و وخیم در منطقه کوه خاییز افزود: آتش‌سوزی از دو روز پیش از سمت بهبهان آغاز شده و به سرعت در حال گسترش به مناطق دیگر است.

وی تصریح کرد: نیروهای مردمی، بسیج، کوهنوردان و ستاد بحران شهرستان به سرعت به منطقه اعزام شده‌اند، اما این اقدامات به تنهایی کافی نیست.

فرماندار کهگیلویه تاکید کرد: در حال حاضر نیاز فوری به بالگرد و آبپاش داریم تا بتوانیم از گسترش آتش جلوگیری کنیم.

حریق دیوانه وار خاییز را می بلعد/ آخرین سمفونی پرندگان زیرخاکستر

محقق زاده افزود: شرایط در کوه خاییز به شدت وخیم است و اگر تجهیزات لازم به موقع به دست ما نرسد، ممکن است با فاجعه‌ای زیست‌محیطی و انسانی روبرو شویم.

کمبود تجهیزات مناسب

وی ابراز داشت: تلاش‌های بی‌وقفه نیروهای اعزامی در حال حاضر تحت تأثیر کمبود تجهیزات مناسب قرار گرفته است.

محقق‌زاده تاکید کرد: نیاز به هلی برن نیرو بوده و تمامی نهادهای مسئول، سازمان‌های امدادی در اسرع وقت به کمک مردم، نیروهای محلی و ستاد بحران بشتابند.

وی تأکید کرد: هر لحظه تعلل می‌تواند خسارات جبران‌ناپذیری به محیط زیست و حیات وحش منطقه وارد کند و ما به بالگردهای آبپاش و تجهیزات حرفه‌ای نیاز داریم تا بتوانیم این بحران را مهار کنیم.

حریق دیوانه وار خاییز را می بلعد/ آخرین سمفونی پرندگان زیرخاکستر

فرماندار کهگیلویه در پایان ضمن تقدیر از همکاری و همبستگی همه نهادها و مردم که در زمان‌های مختلف همیار و کمک رسان ستاد بحران کهگیلویه بوده‌اند گفت: امیدواریم که با حمایت‌های فوری و مؤثر، بتوانیم از بروز فاجعه‌ای بزرگ‌تر جلوگیری و از این بحران عبور کنیم.

ضرورت اعزام بالگرد به منطقه

همچنین فعال زیست محیطی و مستند ساز برتر کشوری گفت: درخواست اعزام بالگرد برای اطفای حریق خاییز ضروری است.

سید جواد هادی اصل در گفت وگو با خبرنگار مهر، افزود: متأسفانه پیگیری و زمان سنجی مطلوبی برای اعزام بالگرد و نیروی تخصصی برای مهار آتش سوزی خاییز انجام نشده است.

وی با بیان اینکه ۳۰ هزار هکتار تنوع بی نظیر از گیاهان خاص و حیات وحش از جمله گونه‌های بی شماری از پرندگان را در خاییز شاهدیم، تصریح کرد: پاکت‌های آب پاش در استان موجود است و باید از این ظرفیت با تکیه بر گسیل تجهیزات به منطقه استفاده شود.

حریق دیوانه وار خاییز را می بلعد/ آخرین سمفونی پرندگان زیرخاکستر

هادی اصل با اشاره به برخی ضعف‌ها در اعزام تجهیزات به منطقه، اظهار کرد: این منطقه حفاظت شده از گونه‌های کم نظیری برخوردار بوده و حریق شکل گرفته این زیست را با خطر مواجه کرده است.

هادی اصل اظهار داشت: گونه ارزشمند پلنگ، گونه کمیاب رودک عسکخوار، گونه کمیاب کاراکال و ده‌ها گونه دیگر این منطقه در محدوده حریق قرار دارند.

سمفونی مرگ زیر خاکستر بلوط‌ها

زبانه‌های آتش بی امان بر تار و پود جنگل‌های منطقه خاییز می تازد و پرندگان فارغ از شوق زیستن، آخرین سمفونی مرگ را زیر خاکستر بلوط‌ها سر می‌دهند.

کد خبر 6162850

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • GB ۱۴:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۰
      10 1
      یکی از علل آتش سوزی کم شدن جمعیت دام‌های وحشی و اهلی در مزارع ،مراتع ،و جنگلهاست ،چون این حیوانات با تغذیه خود باعث پاکسازیو سبک سازی محل عبور از علوفه و گیاهان میشوند و جداسازی موزاییکی آنها میشوند تعداد شترها،بزها ،گوسفندان و ....را زیاد کنید ،اهلی و وحشی