به گزارش خبرگزاری مهر، سید عباس حسینی رئیس سازمان حج زیارت پس از حضور در موسم حج تمتع ۱۴۰۳ و نظارت بر روند اجرایی حج تمتع امسال گفت: یاد و خاطره شهید رئیسی و همراهان ایشان را گرامی میداریم و همچنین به مردم عزیز بابت حضور باشکوه پای صندوقهای رأی و همچنین به آقای دکتر پزشکیان به عنوان رئیس جمهور منتخب تبریک میگوئیم.
وی در خصوص حج تمتع امسال گفت: با عنایت الهی و با توجه به برنامهریزی ها و تمهیدات اندیشیده شده حجی روان را در ابعاد مختلف شاهد بودیم.
وی افزود: خدمات اجرایی در عرفات و مشعرالحرام در ایام تشریق در بهترین و کیفی ترین سطح قرار داشت و تنها موضوعی که در این ایام مسائلی را ایجاد کرد, شرایط محدودیت فضای موجود در سرزمین منا بود و به هر زائر حدود ۸۰ سانتی متر مربع تخصیص یافته بود که وضعیت اسکان را سخت میکرد؛ البته درخواست کردیم تا تدابیری اندیشیده شود که چادرها طبقاتی گردد یا فضای بیشتری به زائران اختصاص یابد.
وی با بیان اینکه برخی کشورها حتی توقفی در منا ندارند و اسکان نمییابند گفت: ما تمامی ایرادات را احصا کرده و راهکارهایی را پیشنهاد دادهایم حتی نسبت به شرایط سرویسهای بهداشتی در منا نیز اشکالات را مطرح نمودهایم زیرا سرویسهای بهداشتی موجود با سرانه جمعیتی کشور ما سنخیتی ندارد و کمتر میباشد.
رئیس سازمان حج زیارت تصریح کرد: از دستاندرکاران کشور میزبان درخواست کردهایم تا مسیر رمی جمره (از منا به جمرات و بازگشت به منا) نیز بهبود یابد و با مسقف شدن آن شرایط بهتری برای تردد زائران ایجاد گردد.
حسینی با اشاره به گرمای شدید هوا در ایام تشریق حج تمتع امسال گفت: دمای هوادر مشاعر به ۵۱ درجه رسید که با تمهیدات اندیشیده شده همانند همراه بردن مایعات و استفاده از چتر، آسیبهای کمتری به زائران ایرانی ایجاد شد اما متأسفانه زائران برخی کشورها فوت کردند که دستاندرکاران کشور میزبان باید تمهیدات لازم را برای جلوگیری از چنین اتفاقاتی بیاندیشند.
رئیس سازمان حج زیارت درباره موضوع اعزامهای عمره مفرده نیز گفت: مذاکرات با وزارت حج و عمره عربستان و همچنین شر کتهای طرف قرار داد را انجام دادهایم و تفاهمات اولیه حاصل شده است؛ از دستاندرکاران شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی هم درخواست کردهایم تا هماهنگیهای لازم را به جهت جداول پروازی با مسئولان کشور میزبان انجام دهد. در خصوص موضوع اسکان نیز برنامهریزیهای لازم انجام شده است و امیدواریم هر چه زودتر عملیات عمره آغاز گردد.
وی افزود: اعزامهای عمره مفرده مشروط به تسهیل در جداول پروازی و رفع مشکل آنها و همچنین تأمین ارز مورد نیاز است؛ سازمان اما کی و ظرفیت لازم برای اعزامها را دارد و حتی در صورت هماهنگی و همکاری دستگاههای همکار، توانایی اعزام تا حدود یک میلیون نفر را طی سال داریم.
وی در خصوص هزینههای عمره نیز گفت: هزینهها منوط به نرخ ارز، هزینههای مربوط به هواپیمایی و سایر خدمات استخراج شده است.
رئیس سازمان حج زیارت همچنین از خدمات هواپیمایی کشورمان که با ناوگان محدود و ظرفیت موجود، خدمات لازم را به جهت اعزام و بازگشت زائران ارائه کرد تشکر و قدردانی نمود.
حسینی همچنین درباره موضوع ثبت نام اربعین حسینی گفت: با توجه به نقاط ضعفی که در سالهای گذشته در سامانه سماح وجود داشت و رفع آن توسط همکاران واحد انفورماتیک، در حال حاضر نرم افزار موجود برای نام نویسی متقاضیان به نحو مطلوبی فعالیت میکند و تعداد ۷۰ هزار نفر طی روزهای اخیر نامنویسی کردهاند.
نظر شما