۲۳ تیر ۱۴۰۳، ۱۵:۲۵

افتتاح سوگواره عاشورایی «قلم نینوا»/ شرط اول خوشنویسی ایمان است

افتتاح سوگواره عاشورایی «قلم نینوا»/ شرط اول خوشنویسی ایمان است

حسن شهرستانی در سوگواره «قلم نینوا» مطرح کرد صور خیال را در خوشنویسی شاهد هستیم و شرط اول خوشنویسی ایمان است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی نگارخانه ترانه باران، سوگواره عاشورایی هنرمندان قلم نینوا ۲۲ تیر با حضور جمعی از شعرا، اساتید دانشگاه، هنرمندان و پیشکسوتان به همت نگارخانه ترانه باران و با همکاری طاهره الله دادیان در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.

این همایش فرهنگی، هنری با اجرای شعر، موسیقی عاشورایی و خلق اثر توسط هنرمندانی همچون طاهره الله دادیان (اجرای نقاشی‌خط)، زهرا داوری ونجمه داوری (اجرای نقاشی)، رضا ولدخانی (اجرای خط معلی) همراه بود.

حسن شهرستانی استاد دانشگاه و رییس اسبق دانشگاه هنر با اشاره به ایام پر از معنویت، هنر و حماسه که در آن قرار داریم از گروه هنرمندان تشکر کرد و گفت: آنچه عنوان می‌کنم از منظر هنرهای تجسمی از قبیل نقاشی و خوشنویسی است که بیش از ۴۰ سال است که در دانشگاه هنر درباره آن صحبت می‌کنیم. در حوزه هنرهای اسلامی و پژوهش هنر که از زمان طراحی و تاسیس این رشته به زبان مشترک هنر و ادبیات تاکید داشتم.

وی در ادامه از منظر ادبیات درباره هنر گفت: به اعتقاد من آنچه که از ارسطو نقل میشود، شعر مادر همه هنرهاست. سخن متینی است و همچنان پابرجا. چرا که همه آنچه که به خصوص در هنرهای تجسمی، هنرهای نمایشی و موسیقی به عنوان فصل مشترک تمام این هنرها وجود دارد همان خیال پردازی است. منشا همه این‌ها از همان آغاز بشر که نمی‌دانیم چه زمانی بوده و از کجا شروع شده حضور داشته و در شعر تجلی ویژه یافته. همواره گفته‌ام که شعر بیان هنری سخن است. عالی‌ترین و لطیف ترین شکل سخن است. همچنان که عرفان بیان هنری دین است.

شهرستانی خاطرنشان کرد: خیال با تمام گستردگی اش که یک مفهوم چند لته ایست از ساده‌ترین حالات احساسی در انسان بوجود می‌آید و تا عالیترین حالات که والاست پیش می‌رود. خیال نیرومند، حوزه آفرینش در انسان‌هاست و به قولی در این حوزه انسان پروردگاری می‌کند. البته که باید مسبوق به سابقه باشد. هر که عالم خیالش نیرومندتر، توسعه یافته تر باشد هنرمند تر خواهد بود. هنر استدلال را به مشاهده نزدیک می‌کند.

به گفته این استاد دانشگاه، خیال نیرومند در حوزه ادبیات در آرایه‌های ادبی ظهور پیدا می‌کند، حتی این صور خیال را در خوشنویسی نیز شاهد هستیم و شرط اول خوشنویسی ایمان است. چرا که دستی که می‌خواهد بنویسد و زیبایی را خلق کند باید آرامش داشته باشد این آرامش از قلب هنرمند می‌آید.

در ادامه این مراسم مریم هاشمی مقدم و استاد امیر عاملی اشعاری را در وصف سید شهیدان دکلمه کردند.

در بخشی از اشعار امیر عاملی آمد: زنده نگهدار محرّم که هست/ عالمی از نشئه‌ی این باده مست/ هست محرّم حرم اهل دل/ باعث اندوه و غم اهل دل/ سال اگر ماه محرّم نداشت/ خلقت حق حضرت آدم نداشت/ تعزیه گردان خدای اَزَل/ کرد عزا را به شجاعت بدل/ شین شجاعت، شَجَر مصطفی است/ جیم، جلال و جبروت خداست/ گرچه پدر بود نشان کمان/ تیر به سوی پسر انداختند/ این پدر و این پسر نامدار/ شعله به خشک و به تر انداختند/ شعر بعید است که گویا شود/ بیت و غزل بال و پر انداختند/ نکته سر بسته چه دانی خموش/ پرده ی اسرار در انداختند/ بود قضا و قدری کربلا/ کار قضا با قَدَر انداختند

امیرعاملی گفت: ترانه باران در برگزاری چنین مراسم فاخری برای سید شهیدان در صف نخست ایستاده و سال گذشته مراسم روضه حضرت فاطمه را در اتاق روضه خانه پدری جلال آل احمد برپا کرد که بسیار ستودنی بود و امسال هم مراسم سوگواره عاشورایی را در فرهنگسرای نیاوران با این وسعت برگزار کرد که ستودنی تر است.

در گردهمایی هنرمندان در «قلم نینوا» صابر الله دادیان (سه تار)، وفا مصباحی (نی) و سجاد مهربانی (آواز) همسو با واقعه عاشورا اجرا کردند و این سوگواره با رونمایی از آثار خلق شده توسط هنرمندان به پایان رسید. آثار خلق شده در این سوگواره به فرهنگسرای نیاوران اهدا شد.

کد خبر 6165786

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha