۲۵ تیر ۱۴۰۳، ۱۰:۳۸

یادداشت مهمان؛

عدم توفیق اسرائیل در برقراری ارتباطات میان فرهنگی

عدم توفیق اسرائیل در برقراری ارتباطات میان فرهنگی

وجود شکاف عمیق بین یهودیان و فلسطینی های اراضی اشغالی ۱۹۴۸ موجب شد تا پس از شکست ایده کوره مذاب در این رابطه، ارتباطات میان فرهنگی نیز توفیق چندانی نیابد.

خبرگزاری مهر _ گروه فرهنگ و ادب: کشتارهای وسیع اخیر اسرائیل در غزه و رفح، مسیر نابودی و اضمحلال این‌رژیم جعلی را سرعت بخشیده است.

علی معروفی آرانی نویسنده و پژوهشگر حوزه صهیونیسم و یهودیت در مقاله جدید خود با عنوان «گسل‌های قومی و مذهبی در زوال رژیم صهیونیستی» که برای انتشار در اختیار مهر قرار گرفته است، به موضوعات فرهنگی، قومی و مذهبی روند فروپاشی رژیم صهیونیستی پرداخته است.

مشروح متن این‌مقاله در ادامه می‌آید؛

اسراییل، جامعه‌ای است که از طریق مهاجرت، اسکان و شهرک‌سازی بر ویرانه های جامعه اصلی بنا شده و این، ویژگی اساسی و عنصر کلیدی در تفسیر شکاف‌های اجتماعی دراسرائیل است. مهاجرنشین بودن ساکنان این رژیم از دیگر مشخصه‌های آن است که می‌توان ازآن به ویژگی جوهری در تفسیر و فهم پدیده اسراییل یاد کرد. به عقیده عبدالوهاب المسیری، وضعیت اسراییل یک الگو یا یک نمونه اصلی از الگوهای اسکان مهاجران یعنی «اسکان اشغالگرانه» است.

با بررسی گسست ها و چالش‌های کنونی در رژیم اسراییل، می توان ادعا کرد که عمده چالش های این رژیم از گسل های قومی‌مذهبی و هویتی نشأت گرفته است. گسل‌های قومی‌مذهبی جامعه کنونی اسراییل نشان می دهد که سیاست کوره مذاب (۱) در هفت دهه گذشته مؤفق نبوده است. عمده توفیق رژیم صهیونیستی در فرایند همسان سازی جامعه خود از طریق کوره مذاب موجب شد تا معضلات سیاسی‌اجتماعی و اقتصادی کنونی در این جامعه تشدید شود.

جامعه اسراییل جامعه جدید هم محسوب می‌شود که از طریق مهاجرت‌های گوناگون شکل گرفته است. سامی سموحا، یکی از پژوهشگران اسراییلی معتقد است جامعه اسراییل جزو جوامع جوانی است که مهاجران اسکان یافته و اروپایی آن را بنا کردند و با دولت‌هایی که برپایه استعماری تأسیس شده اند همانند آمریکا، آفریقای جنوبی و استرالیا ویژگی های مشترک زیادی دارند. ویژگی دیگر این جامعه، چند گانه بودن است. بدین معنا که از خرده فرهنگ ها، قومیت ها، طوایف و نژادهای گوناگون تشکیل شده و البته انشعاب اصلی همان انشعاب بین یهودیان و فلسطینی های مسلمان و فلسطینی های یهودی و مسیحی اراضی اشغالی ۱۹۴۸ است.

باروخ کیمرلینگ، پژوهشگر اسراییلی، پس از بررسی خرده فرهنگ های متعدد در جامعه اسراییل، حداقل از ۷ جامعه شهروندی نام می‌برد که هر یک به شکلی در زندگی روزمره از یکدیگر جدا و منشعب هستند و شبکه رسانه ای و خدماتی مخصوص به خود را دارند. این خرده فرهن‌گها و جوامع فرعی عبارتند از: اشکنازی های سکولار، یهودیان صهیونیست مذهبی،یهودیان مذهبی سفاردیم، یهودیان مذهبی حریدیم اشکنازی، مهاجران یهودی روس تبار، مهاجران یهودی اتیوپیت بار یا فلاشا (به قومی یهودی گفته می‌شود که سابقاً در کشور اتیوپی زندگی می‌کردند ولی اکنون اکثراً به کشور اسرائیل مهاجرت کرده‌اند) و عرب‌های اسراییلی (همان فلسطینیهای اصلی ساکن اراضی اشغالی ۱۹۴۸) چندگانگی قومی، نژادی و دینی موجب شده است با وجود گذر زمان طی بیش از هفتاد سال،همچنان این رژیم با شکاف های متعدد و عمیق همراه بوده و این امر در شرایط کنونی خود را درقالب اعتراضات مکرر و به صورت هفتگی از سوی حاشیه نشینان نشان داده است. (۲)

صهیونیست‌ها تلاش زیادی کردند سیاست های خود را در حوزه اجتماعی در قالب سیاست های همزیستی مسالمت آمیز بین اقوام و مذاهب گوناگون، موفق نشان دهند. اما طی سال‌های اخیر مصادیق متعددی دال بر شکست این سیاست‌ها رخ داده است. یکی از این مصادیق، ناکامی نتانیاهو و ساختار حکومتی این رژیم در تشکیل دولتی پایدار می باشد.

برگزاری ۴ انتخابات پارلمانی طی دو سال ( ازسال۱۳۹۸تا سال ۱۳۹۹) و سال (۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰) با هدف تشکیل کابینه که امری بی سابقه و جدید است نشان از انتقال ترکش های شکاف های قومی‌مذهبی از هرم جامعه به راس جامعه و حکومت است. تلاش احزاب عموماً میانه رو و چپگرای این رژیم در تشکیل دولتی بدون حضور نتانیاهو، در حقیقت عدم تساهل و تسامح میان آنان و متصلب شدن اختلافات و شکاف ها در این سیستم و جامعه را نشان می‌دهد. (۳)

واقعه دیگری که از شکست سیاست های فرهنگی‌اجتماعی صهیونیست ها در اجرای سیاست کوره مذاب برای کم رنگ نمودن مختصات و ویژگی های هر کدام از این اقوام و گروه ها حکایت دارد به تبعات جنگ ۱۱ روزه ۲۰۲۱ در نوار غزه بر می گردد. واکنش فلسطینی های مقیم فلسطین اشغالی یا اراضی اشغالی ۱۹۴۸ به حملات نیروهای صهیونیستی به نوار غزه، موجب غافل گیری سران این رژیم شده است. فلسطینیان مذکور که پس از قیام در سال۲۰۰۰ و همزمان با انتفاضه الاقصی، حرکت ضداسراییلی قابل ملاحظه‌ای پس از آن نداشتند، در جنگ ۱۱ روزه و پس از ۲۱ سال دوباره و کاملاً سراسری و قدرتمندانه وارد عرصه اعتراض و مخالفت شدند.

این اعتراض ها زنگ خطر را برای صهیونیست ها به صدا درآورد و بسیاری از تحلیل گران صهیونیستی آن را بسیار خطرناک تر از موشک های نیروهای مقاومت مستقر در نوار غزه بیان کردند. قرار بود در قالب کوره مذاب، فرایند ادغام گروهها به ویژه گروه های مهاجر با وابستگی های نژادی گوناگون به صورت سازمان یافته و برنامه ریزی شده صورت گیرد که عملاً با شکست مواجه شد.

نظام پارلمانی در رژیم صهیونیستی موجب می‌شود تشکیل کابینه بر اساس وضعیت و چگونگی قدرت و تعداد کرسی های احزاب گوناگون در پارلمان یا کنست شکل بگیرد. این امر مشکلاتی را ایجاد می نماید. ظهور و سقوط احزاب صهیونیستی و تعدد این احزاب در کنار ائتلافی بودن کابینه ها، خواسته های ویژه احزاب مذهبی، چالش های مستمر نظامی- امنیتی و همچنین سهم خواهی های حزبی به ویژه در زمان تعیین بودجه و تقسیم پست های وزارتی در این چارچوب قابل اشاره است.

همچنین عدم وجود قانون اساسی، غالب بودن نگاه امنیتی بر سیاست خارجی، چالش های مستمر نظامی- امنیتی در داخل و خارج، حذف احزاب فلسطینی از سیاست گذاری، خواسته های ویژه مذهبیون، فساد گسترده در میان سران سیاسی- مذهبی و بی اعتمادی سران این رژیم به یکدیگر به دلیل نگاه منفعت محور آنان از جمله چالش های سیاسی محسوب میشود که عمدتاً ریشه در گسست ها و گسل های قومی مذهبی دارد.

تأسیس احزاب صهیونیستی بیش از آنکه ناشی از اهداف مشخص و بلندمدت بوده باشد، نشأت گرفته از اقوام و گروه‌های با هویت نژادی و قومی مشخص است. در نتیجه، این نظام سیاسی‌حکومتی همواره با چالش‌های متعددی مواجه بوده است و موجب شده طی ۷۳ سال گذشته به جای ۱۸ کابینه چهارساله، شاهد فعالیت ۳۶ کابینه بوده و هیچ چشم‌انداز مثبت و روشنی در میان‌مدت برای حل این‌معضلات قابل تصور نیست.

چالش حفظ دولت_ملت یهودی

این چالش یا گسست نسلی در حقیقت به کم توجهی نسل جدید این رژیم، نسبت به آموزه های صهیونیسم اشاره دارد. هویت آرمانی صهیونیسم، یهودیان نوینی ایجاد کرد که به زبان عبری مسلط بوده و به جای بی سرزمینی در گذشته، به سرزمین جدید خود عشق بورزند و منافع و رفاه خود را در راه ملتش ان قربانی و با تمام وجود از رژیم صهیونیستی در برابر دیگران دفاع کنند.

این هویت آرمانی از طریق دو نهاد به جوانان اسراییلی القا می شد: ارتش و نظام آموزشی. این دو، ابزارهای بسیار مهم و اساسی در روند ایجاد هویت ملی هستند. اما طی دو دهه اخیر شاهد افول کارکرد هویت سازانه این دو نهاد در رژیم صهیونیستی بوده ایم.

ارتش که در حقیقت نخستین عرصه خلق هویت صهیونیستی و بهترین مجرای همسان انگاری و محل پیاده سازی تئوری کوره مذاب محسوب می شود و برای بسیاری از اسراییلی ها خدمت در ارتش به معنای عبور از دوران جوانی به بزرگسالی است، کارکرد خود را تا حدی از دست داده است. چرا که در حال حاضر، گذشته از فلسطینی های مقیم اراضی اشغالی ،۱۹۴۸ یهودیان مذهبی یا ارتدکسهای افراطی نیز در قالب بخشی از امتیازاتی که توانسته اند اخذ کنند در ارتش خدمت نمی کنند. ضمن اینکه سرپیچی از خدمت وظیفه در حال افزایش است.

دومین نهادی که برای ساخت هویت مورد استفاده قرار می گیرد نظام آموزشی است. اما امروزه به دلیل کمبود بودجه، افزایش جمعیت و جذب نخبگان اسراییلی - صهیونیستی به سمت مشاغل مرفه تر، معلمان اسراییلی حقوق بسیار اندکی در مقایسه با دیگران دریافت میکنند و کلاس های درس این رژیم، در زمره شلوغ ترین کلاس های درس در جهان هستند. نتیجه اینکه تنزل موقعیت نظام آموزشی این رژیم ظرفیت هویت سازی دولت را تضعیف نموده و این رژیم در مقایسه با دهه های اولیه تأسیس خود کمتر می تواند اندیشه صهیونیسم را به نسل جوان کنونی تلقین کند .(۴)

چالش پساصهیونیسم

چالشی که در چند دهه اخیر و عمدتاً در سطح نخبگانی در مورد اصول و مبانی صهیونیسم به وجود آمده و از آن به پسا صهیونیسم یا عباراتی چون فرا صهیونیسم و مابعد صهیونیسم نیز یاد می‌شود، در حقیقت یک گسل و گسست جدی در باورهای صهیونیست ها ایجاد می کند. آنان، که در حقیقت تاریخ‌نگاران جدید و جامعه شناسان منتقد به حساب می آیند دو ساحت گوناگون روایت تاریخی و تضادها و شکاف‌های درونی در رژیم صهیونیستی را به چالش کشیده اند.

رژیم صهیونیستی دو اسطوره مشروعیت ساز برای خود ساخته است که هر دوی آنها مورد حمله پساصهیونیست ها قرار گرفته اند. اولین اسطوره، روایتی خاص از تاریخ است که نتیجه آن، «ملت مظلوم یهود» است. هرتزل در کتاب دولت یهود، مظلومیت یهودیان را عامل اصلی حرکت خود در جهت تشکیل موطنی برای یهودیان می داند. همچنین استفان والت و جان مرشایمر در کتاب معروف البی اسراییل، علت حمایت جهان غرب از این رژیم را همین مظلومیت نمایی دانسته اند.

اما پساصهیونیست‌ها همانند بنی‌موریس و ایلان پاپه، این مظلوم‌نمایی را زیر سوال می‌برند. اسطوره دوم هم که توسط پساصهیونیست‌ها به چالش کشیده شده، «دولت دموکراتیک رژیم صهیونیستی» است. پساصهیونیست ها، تضاد درونی میان سفاردی ها و اشکنازی ها، اعراب فلسطینی و یهودیان و همچنین سکولارها و افراطیون مذهبی را شکاف‌های اجتماعی‌سیاسی بنیادین در جامعه اسرائیلی معرفی کرده‌اند که پایه و اساس برند اسرائیل را خدشه دار می‌کند. جنبش پساصهیونیسم، رژیم صهیونیستی را بر سر یک دوراهی قرار داده است. چرا که اگر این رژیم بر مؤلفه‌های گفتمانی صهیونیستی تأکید نماید شکاف‌های اجتماعی و سیاسی در آن تشدید خواهد شد و موجب تقویت و نهادینگی شرایط پساصهیونیسم می‌شود و در مقابل اگر درصدد تضعیف پساصهیونیسم برآید، لاجرم از تداوم مهاجرت یهودیان، حمایتهای غرب و نیز مشروعیت سیاسی داخلی بر اساس روایت صهیونیستی؛ به‌ویژه از تاریخ آن کاسته می‌شود.

از همین رو، پساصهیونیسم چالشی مزمن و تهدیدآفرین برای گفتمان صهیونیستی در آینده خواهد بود. البته قابل ذکر است که این جنبش، جنبشی انتقادی است نه ضدصهیونیستی.

تأثیر گسل‌های قومی‌مذهبی بر زوال رژیم اسرائیل

رژیم صهیونیستی طی چهار دهه اول عمر خود به دلیل مواجهه با دشمنی کشورهای عربی و همچنین حضور نسل مؤسسان و بنیان گذاران این رژیم، از شرایط نسبتاً مطلوبی برای رشد و پیشرفت در عرصه هویت سازی و ملت سازی برخوردار بود. اما طی سه دهه اخیر چالش های جدید اجتماعی، سیاسی و مذهبی، این رژیم را با بحران های سخت و شکننده مواجه کرده است.

درهمین چارچوب برای اولین بار پس از هفت دهه از عمر این رژیم نامشروع، شاهد برگزاری چهار انتخابات زودرس پارلمانی در عرض دو سال ۱۳۹۸ تا ۲۰۲۰ هستیم. این ناکامی و بن بست، در حقیقت ناشی از تعمیق گسل های قومی‌مذهبی در این رژیم و انتقال آن به رأس هرم و سطح ساختار سیاسی حکومت آن است.

به طور خلاصه می توان گفت عواملی چون .۱ شکاف‌های اجتماعی، .۲ نظام اقتصادی و شکاف حاد طبقاتی، .۳ تغییر فرهنگ سیاسی در رژیم صهیونیستی یا در حقیقت آمریکایی شدن اسراییل در نتیجه، جهانی شدن، .۴ چالش نوع دولت یعنی دولت یهودی یکپارچه یا دو دولت فلسطینی و اسراییلی، .۵ چالش دولت یهودی یا دولت سکولار و .۶ شکاف جمعیتی و هویتی ساکنان رژیم صهیونیستی در دهه آینده، موجب شده است که فرایند دولت- ملت سازی که از سوی بنیان گذاران رژیم صهیونیستی از زمان تشکیل این رژیم در سرزمین های اشغالی به شکل بالا به پایین، با مؤلفه های خاص و ویژه در حال جبران بود از اوائل دهه ۱۹۹۰ میالدی دچار چالش شود. (۵)

با توجه به موارد فوق الذکر، در سال‌های اخیر، مسائل داخلی و اجتماعی در کانون برنامه های عمومی رژیم صهیونیستی قرار گرفته و با وجود اهمیت مباحث مرتبط با امنیت خارجی، عموم مردم به چالش‌ها و اختلافات داخلی بیش از تهدیدات امنیتی خارجی توجه داشته اند، به نحوی که بر مبنای مطالعه و نظرسنجی عمومی مؤسسه «مطالعات امنیت ملی اسراییل» از یهودیان این رژیم در سال ،۲۰۱۸ درصد بالایی از آنها درباره تهدیدات داخلی نگران هستند.

طبق این نظرسنجی، ۳۹ درصد مردم رژیم صهیونیستی از تهدیدات امنیتی خارجی، ۲۴ درصد از تهدیدات داخلی و اجتماعی و ۳۷ درصد نیز از هر دو تهدید داخلی و خارجی نگرانند و این موضوع به روشنی، افزایش نگرانی صهیونیست ها در خصوص تحولات و منازعات داخلی این سرزمین را نشان می دهد؛ نگرانی و چالشی که آثار و پیامدهایی، هم به لحاظ داخلی و هم به لحاظ بیرونی، برای چشم انداز پیش روی این رژیم خواهد داشت.

از آنجایی که در حال حاضر، شکاف های قومی و مذهبی جامعه صهیونیستی، تضادهای نهفته در ایدئولوژی صهیونیسم را بیش از هر زمان دیگری آشکار کرده است، وجود شکاف های مذکور می توانند ثبات سیاسی و امنیت ملی این رژیم را با مخاطرات قابل توجهی مواجه سازد و مشخص نیست که جامعه صهیونیستی با چنین وضعیتی، تا چه میزان از توانایی مدیریت تعارضات و توان تحمل شکست ها و فشارهای خارجی برخوردار خواهد بود و در صورت وارد آمدن فشار سنگین خارجی یا حتی همزمانی فشارهای داخلی و خارجی، جامعه صهیونیستی با چه چالش ها و بحران هایی روبرو خواهد شد.

البته تغییر معادلات در سطح منطقه به نفع نیروهای مقاومت و فرسایش قدرت بازدارندگی اسراییل و از دست دادن ابتکار عمل و قدرت یکسره کنندگی در برابر محور مقاومت به علت معادلات بازدارندگی، بحران های این رژیم را به ویژه در برابر مقاومت در لبنان و نوار غزه دوچندان کرد.

نتیجه‌گیری

به نظر می‌رسد رژیم اسراییل در چندین دهه ابتدایی عمر خود تلاش کرده بود تا در قالب ایده کوره مذاب جامع‌های یک دست و مطابق با آرمان های خود تأسیس و تربیت کند. اما گوناگونی این جامعه و ورود گروهها با قومیت ها و نژادهای مختلف از سراسر جهان به فلسطین اشغالی، سبب بروز مشکلات و سختی های مضاعف شده و در حقیقت عملیاتی شدن ایده کوره مذاب را به شکست کشاند. این امر سبب شد تا رژیم صهیونیستی از طریق ایده هایی همانند ارتباطات میان فرهنگی، درصدد همگرایی و یا نزدیک ساختن فرهنگ های یهودیان از قومیت ها و نژادهای شرقی، غربی و آفریقایی برآید. علاوه بر این، وجود شکاف عمیق بین یهودیان و فلسطینی های اراضی اشغالی ۱۹۴۸ موجب شد تا پس از شکست ایده کوره مذاب در این رابطه، ارتباطات میان فرهنگی نیز توفیق چندانی نیابد.

تحلیل و بررسی سیاست‌های رژیم صهیونیستی در قبال قومیت‌های متعدد موجود در فلسطین اشغالی بیانگر این واقعیت است که این رژیم از سه نوع سیاست (تبعیض) در قبال مسلمانان اراضی اشغالی ۱۹۴۸(، انتقاد )در قبال اقلیت ۲۰ درصدی مذهبی جامعه خویش (و تشویق) در مورد اکثریت یهودی سکولار استفاده می‌کند. بیشترین شکاف و فاصله در حقیقت میان اکثریت یهود و اقلیت فلسطینی های مسلمان اراضی اشغالی ۱۹۴۸ وجود دارد. به بیان دیگر رژیم اسراییل به صورت رسمی و از طریق نهادهای قانونی و اجرایی، سیاست تبعیض وآپارتایدگونه را در قوانینِ این بخش از جمعیت ۲۰ درصدی خود اعمال می‌کند. (۶)

عدم امکان حضور این بخش از فلسطینی ها در ساختار نظامی و سیاسی به موازات تبعیض های فراوان در حوزه خدمات اجتماعی و اقتصادی، نشان از تبعیض سازمان یافته در مورد آنان دارد. از همین رو شکاف میان فلسطینی های اراضی اشغالی ۱۹۴۸ و اکثریت یهود در مقاطعی همانند جنگ ۱۱ روزه سال۲۰۲۱ و حوادث منطقه شیخ جراح و همچنین حمایت آنان از اسرای فلسطینی در بند رژیم صهیونیستی، خود را نشان داده است. رژیم اسرائیل نه تنها از طریق تئوری کوره مذاب موفق به جذب و حاکمیت ارزش های صهیونیستی بر آنان نشد بلکه ارتباطات میان فرهنگی نیز در این راستا توفیق چندانی نداشته است. (۷)

در مرحله بعد، رژیم صهیونیستی سیاست انتقادی را در قبال اقلیت ۲۰ درصدی مذهبی جامعه خویش در پیش گرفته است. دقت در سخنرانی های چند سال اخیر روون ریولین رئیس جمهور سابق رژیم صهیونیستی در کنفرانس سالانه هرتزلیا که همواره در مورد افزایش جمعیت یهودیان مذهبی و متعاقباً کاهش جمعیت یهودیان صهیونیست و سکولار هشدار می‌داد، بیانگر این واقعیت است که این رژیم موفق به حاکم نمودن اصول صهیونیسم بر این بخش از یهودیان نشده است. چرا که یهودیان مذهبی، ضمن استنکاف از انجام خدمت نظامی، در اقتصاد و بخش های تولیدی خدماتی این رژیم نیز مشارکتی حداقلی دارند.

این در حالی است که ارتش و اقتصاد به عنوان دو ستون اصلی رژیم اسرائیل نقش حیاتی در تأسیس یا تداوم حیات آن داشته است. چنین‌وضعیتی مبین واقعیت ناخوشایند دیگری برای رژیم صهیونیستی است و آن اینکه این رژیم در سال های آینده به شدت از کاهش جمعیت فعال در دو عرصه اقتصاد و نظام یگری رنج خواهد برد. چنین نتیجه ای در خروجی رسانه ها و همچنین بر پایه نظرسنجی های مؤسسات نظرسنجی قابل مشاهده است.

مقاومت یهودیان مذهبی در مقابل سیاستهای صهیونیستی در چارچوب کوره مذاب موجب شد تا ارتباطات میانفرهنگی میان این دو بخش از یهودیان، مد نظر قرار گیرد. احتمالاً بتوان یک موفقیت نسبی را در اجرای نظریه کوره مذاب در قبال صهیونیسته‌های غیرمذهبی در دهه های ابتدایی تأسیس رژیم اسراییل مشاهده کرد.

انتخاب الگوی کوره مذاب در مراحل ابتدایی تشکیل این رژیم به عنوان یک کوره و نیز تشکیل جامعه سیاسی، دینی و اقتصادی برای ذوب کردن همه مهاجران در هسته های مختلف اشتراکی- اجتماعی آن نیز علیرغم موفقیت های اولیه، اما در دهه های پایانی قرن گذشته شکست خورد. شاهد مثال این که با وجود غیرمذهبی بودن عمده مهاجران یهودی از شوروی به فلسطین اشغالی در دهه ،۱۹۹۰ اما آنان با حفظ فرهنگ و زبان پیشین خود درصدد جدایی از سیاست های ادغام گرایانه برآمدند و با تأسیس احزابی جدید و رسانه هایی متفاوت به استقلال فرهنگی و مخالفت با سیاست‌های کوره مذاب روی آوردند. طبیعتاً رژیم اسراییل با آنان نیز چارهای جز تعامل بر اساس ارتباطات میان فرهنگی و یا تعاملات فرهنگی نداشته است. (۸)

بنابراین، در پاسخ به سؤال اصلی مبنی بر اینکه گروه های قومی-مذهبی متعدد در رژیم صهیونیستی از چه جایگاهی در ساختار اجتماعی و حکومتی این رژیم برخوردار هستند، با توجه به مطالب مذکور می توان گفت جایگاه ها و مناصب حکومتی، نظامی و قدرت اقتصادی عمدتاً در اختیار یهودیان اشکنازی و سپس دیگر یهودیان ساکن فلسطین اشغالی است.

یهودیان فلاشا (به قومی یهودی گفته می‌شود که سابقاً در کشور اتیوپی زندگی می‌کردند ولی اکنون اکثراً به کشور اسرائیل مهاجرت کرده‌اند.) و همچنین فلسطینیهای اراضی اشغالی ۱۹۴۸ از کمترین امتیازات سیاسی اجتماعی برخوردار هستند. به عنوان مثال برای اولین بار یک حزب عربی به نام رئام به رهبری منصور عباس (از احزاب شهروندان عرب اسرائیل و جناح سیاسی شاخه جنوبی جنبش اسلامی در اسرائیل است) موفق به حضور در کابینه این رژیم با نخست وزیری نفتالی بنت شد. ضمن اینکه به این حزب هیچ جایگاه وزارتی تعلق نگرفت. با توجه به تعمیق و تشدید گسل های قومی- مذهبی و شکست اجرای ایده کوره مذاب و ارتباطات میان فرهنگی، چشم انداز زوال رژیم صهیونیستی بیش از هر زمان دیگری تقویت شده است.

*************

منابع و مآخذ:

۱- نظریه کوره مذاب: به توصیف طیف وسیعی از فرایندهای مذهبی، اجتماعی، قومی، و تربیتی گوناگون می پردازدکه چگونه مردم متعلق به کشورها و فرهنگ‌های گوناگون در یک کشور جدید دریکدیگر ادغام و ذوب شوند و تشکیل یک فرهنگ و مذهب واحد را در یک کشور بوجود آورند.

۲- ابوحسنه، نافذ (۱۳۸۱) کالبدشکافی جامعه صهیونیستی در فلسطین اشغالی، ترجمه محمدرضا حاجیان، تهران: موسسه مطالعات اندیشه سازان نور

۳- رضوی، سلمان (مرداد۳۹۹ )، «رژیم صهیونیستی و چالش های سیاسی حکمرانی»، ماهنامه امنیت بین الملل، سال سوم، موسسه مطالعات و تحقیقات بین المللی ابرار معاصر تهران

۴- زیدآبادی، احمد (۱۳۸۱) ، دین و دولت در اسراییل، تهران: نشر روزنگار

۵- سروش نژاد، احمد (۱۳۸۵)، صهیونیزم: نوزایی، استقرار و فروپاشی، تهران: نشر نی

۶- شاهدی، محمد (۱۳۹۹)، البی های صهیونیستی در آمریکا انشعاب البی جی استریت از آیپک، تهران: موسسه مطالعات و تحقیقات بین المللی ابرار معاصر تهران

۷- همان - (البی‌های صهیونیستی در آمریکا) انشعاب البی جی استریت از آیپک(، تهران: موسسه مطالعات و تحقیقات بین المللی ابرار معاصر تهران

۸- فایضی، محمدمحسن (۱۳۹۹)، هویت مذهب و ملت سازی در اسراییل، تهران: موسسه مطالعات و تحقیقات بین المللی ابرار معاصر تهران

کد خبر 6166635

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • رضا IR ۱۷:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
      3 0
      گزارش خوبی است. به امید حذف این رژیم جعلی در دنیا
      • مسافر IR ۱۳:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۶
        3 0
        قسم به شهر عاشورا خداوند ریشه اسرائیل و نتانیاهو را الساعه بکند.
      • فریبا مومنی IR ۱۳:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۶
        6 0
        امروز ظهرعاشوزاست خداوند ریشه داعش و ظالم و اسرائیل خونخوار را برچیند.
      • آفتابگردان IR ۱۳:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۶
        4 0
        ۳۰ساله دعا میکنیم اسرائیل نابود بشه اما قویترمیشه.یا دعای ما مشکل داره یا اونا خیلی قوی هستند
      • شیروانی IR ۱۴:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۶
        3 0
        آقای معروفی نبودید نیستید چه عجب یه چیزی نوشتید بازهم ممنونیم مرگ بر اسراییل مرگ بر یهود
      • تتلو IR ۱۴:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۶
        3 0
        امروز غزه همان دشت کربلاست.کربلای حاضر روبروی چشم ماست.
      • صبا مزینانی یزد ۱۴:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۶
        3 0
        امروز اسرائیل را در دریای دعا غرق میکنیم
      • معصومه پوردماوندی ۱۴:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۶
        5 0
        انشاالله بزودی شاهد نابودی این رژیم ملعون باشیم🙏🙏
      • طوفان IR ۰۸:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۷
        4 0
        یهود قوم لجوج و لجباز و عقده ای تاریخ
      • زارعین از شهر ری ۰۸:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۷
        3 0
        یهودیان با اندیشه هاى بى بنیان و موهوم، خود را قوم برگزیده ى خداوند مى دانستند و از پذیرش نبوت حضرت عیسى(علیه السلام) و پیامبر اسلام(صلى الله علیه وآله)امتناع مىورزیدند و با عناد و لجاجت، به صف آرایى در برابر پیامبر الهى مى پرداختند
      • ریاحی از راور کرمان IR ۰۸:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۷
        3 0
        تعصب و جمود یهود به حدى است که خداوند ایمان آنها به اسلام را مورد انکار و استبعاد قرار مى دهد.مرگ بر صهیونیسم
      • سمیرم IR ۰۹:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۷
        3 0
        متاسفانه یهودیان به شدت آدمهای نژاد پرست و غیر قابل اعتمادی هستند .
      • احمدآقامون IR ۰۹:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۷
        5 0
        یهودیان مردماني هستند که به "خونخواران بشريت "معروفند؛تمام
      • صدای باران ۰۹:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۷
        3 0
        این اعتقاد در دین یهود وجود دارد که « هر كسي فرد غير يهودي را بكشد ،‌ پاداش او اينست كه در بهشت جاويدان بماند و در طبقه چهارم سكني گزيند...»مرگ بر یهود
      • قلی زاده از ونک IR ۰۹:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۷
        4 0
        عجب دین و آیینی دارند این حرامزاده ها -یهودیان معتقدند کودکان بدلیل روح پاکشان، بهترین قربانی برای یهوه هستند
      • غلامعلی IR ۰۹:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۷
        3 0
        یک گروه تندرو و بسیار خطرناک یهودی ،
    • صبایی IR ۱۷:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
      3 0
      طبق نص قرآن ،بنی اسرائیل بعد از موسی علیه‌السلام، دچار آوارگی و برخورد خشونت آمیز از سوی دشمنان خود بودند. خشونت دشمنان با بنی اسرائیل، عامل برانگیخته شدن آنان برای مبارزه بود. برخورد خشونت آمیز فرعون با بنی اسرائیل، با کشتن پسران آنان تحقق می یافت.
      • ظریف IR ۰۸:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۷
        3 0
        تنوع جمعیت یهودی اسرائیل(فلسطین اشغالی) در طول دهه‌ها منبع تنش و قدرت بوده‌است. بنابر ادعای رلیجن نیوز حدود شانزده میلیون نفر در سراسر جهان یهودی هستند و بیش از هفت میلیون نفر از آنها در اسرائیل زندگی می‌کنند.
      • ذوالقدر ۰۸:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۷
        3 0
        به این نکته باید توجه کنید که در احادیث هم‌چون قرآن، بنی اسرائیل بر اسرائیلیان کهن و نیز بر یهود و نصاری دلالت دارد و هر گاه به معاصران اطلاق شده، غرض عمدتاً یهود بوده است
      • ولایت تهران ۰۸:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۷
        3 0
        حضرت علی علیه‌السّلام به سرگردانی بنی اسرائیل در تیه اشاره کرده و خطاب به مردم زمان خویش، فرموده است که به سبب روی گرداندن از حق ، شما نیز دچار سرنوشت آنان می‌شوید
      • سیدباقر مرعشی نجفی IR ۰۸:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۷
        2 0
        دوست عزیز در همه ادیان الهی جنگ و خونریزی منع شده و گناه محسوب می شود مگر برای دفاع از خود باشد.و متاسفانه با تحریفاتی که درکتب ادیان الهی قبل از اسلام شکل گرفته سلایق اشخاص دارای زر و زور اعمال شده و قوانین الهی نادیده گرفته شده است .
      • ۰۹:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۷
        3 0
        قرآن از حق مالكيت يهوديان بر سرزمين اسرائيل دفاع مي كند.به همين دليل است كه مرتضي مطهري سعي مي كرد يهوديان را نژادي متفاوت از قوم بني اسرائيل معرفي كند.او به خوبي مي دانست كه اگر ريشه يهوديان را به رسميت بشناسد نمي تواند عليه خروج آنان از سرزمين مادري فرياد بر آورد.
    • نعمایی ۱۷:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
      3 0
      به نظر می رسید ستاره بدبختی رژیم صهیونیستی شروع به تابیدن گرفته ؛ا شواهد نشان می دهد که این رژیم از درون و از بعد اجتماعی در حال فرو پاشی است. این نکته ای است که مطبوعات عبری بر آن اذعان دارند.
      • سمانه برومندخلاری ۰۸:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۷
        3 0
        اگربه قتل ومال کسی چشم ندارندچراپس میخوان فلسطین وبگیرن وسالهاست دارن میکشن وظلم میکنن چون توکتاب قرآن اومده ماجفت جفت شماراآفریدیم ومیخوان بگن آدم وحوا فقط بودندوتاریخ راازاول بنویسند ونسلهاروگمراه کنند
    • ارامکو ۱۷:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
      3 0
      انصافا همه چیز این رژیم جعلی و بی معناست
      • حنیف مشکاتیان بوشهر ۱۴:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۶
        4 0
        همه این رژیم طبق این گزارش عاریتی است ازتمام دنیا.یعنی هویت ندارند و ریشه.مرگت باد یهود جعلی
      • سردار بوکان ۰۸:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۷
        4 0
        در میان جمعیت یهودی اسرائیل، تنوع سرگیجه‌آوری وجود دارد. درک این تنوع، کلید درک رفتار اسرائیلی‌ها در بحبوحه جنگ کنونی غزه و تاب‌آوری اسرائیل در طول سال‌های پس از شکل‌گیری است.
      • زورق ۰۸:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۷
        3 0
        یهودیان یک “نژاد” نیستند، بلکه یک قوم یا ملت را تشکیل می‌دهند. به طور سنتی، متون یهودی بیشتر مردم یهودی را “اسرائیل” می‌دانند.
      • دربند پارس IR ۰۸:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۷
        3 0
        در برخی احادیث نیز بنی اسرائیل به عنوان برادر مسلمانان معرفی شده‌اند که ایشان تلخی ، و مسلمانان حلاوت روزگار را چشیده‌اند.
      • مدینه فاضله ۰۹:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۷
        3 0
        در سفر اشعياء چنين آمده است: «شما فرزندان معصيت، گناه و قوم دروغ و کذب هستيد و زير هر درخت سبزي براي بت‌ها آتش روشن مي‌کنيد و درشکاف پناهگاه‌ها و در دره و رودخانه‌ها، ديگران را مي‌کشيد.»
      • کوچه و بازار ۰۹:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۷
        3 0
        یهودیان از خون غیریهودیان برای درست کردن غذای عید فصح استفاده می‌کرده‌اند
      • علم کوه ۰۹:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۷
        3 0
        این گروه به طالبان یهودی معروفن مذهبی ترین ورادیکال ترین یهودیان دنیا ، شانس مارو ببین خدایی
    • رضاخان ۱۷:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
      3 0
      رژیم صهیونیستی عامل تمام بداخلاقی های مذهبی در جهان است.
      • شبان از قم IR ۰۸:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۷
        3 0
        یهودیت اصول عقاید رسمی ندارد، اصول و عقایدی وجود ندارد که یهود باید آنها را باور داشته باشند؛ درواقع در باور آنها اعمال و رفتار ارزش بیشتری نسبت به اعتقادات دارد.
      • باغ مظفر ۰۹:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۷
        4 0
        واقعيت اين است كه جنگ اعراب و مسلمانان با اسرائيل جنگ خاك نيست ،بلكه جنگ مذهب است،سرزمين اسرائيل به يهوديان تعلق دارد و اين موضوع از نظر تاريخي هم قابل دفاع است.
      • کمان داران ۰۹:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۷
        4 0
        بله درست است بداخلاقی دینی در یهود پایانی ندارد.معابد يهوديان در قدس از معابد ساحران هندي نيز وحشتناک‌تر است چرا كه اين معابد مکان‌هايي است که در آن کشتارهاي بشري روي مي‌دهد‌. اين جنايات ناشي از تعاليمي است که خاخام‌هاي يهودي آنرا وضع کرده‌اند.
      • گندم ۰۹:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۷
        5 0
        یکی از این بداخلاقی ها این است که درتلمود به يهود چنين دستور مي‌دهد:« افراد صالح غيراسرائيلي را بكشيد.» همچنين مي‌گويد:«‌ همانطور كه شكافتن شكم ماهي جايز است؛ پاره كردن شكم انسان نيز مانعي ندارد هرچند كه اين كار با " روزه بزرگ " روزهاي شنبه مصادف گردد.
      • قمر الملوک IR ۰۹:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۷
        3 0
        در سال 1880 در شهر حلب دختري مسيحي گم شد بعد از جستجو‌،‌ جنازه او را بدون سر و بدنش را بدون يك قطره خون يافتند. در اين ماجرا فردي يهودي به نام " رفول انكوتا "‌ به قتل دختر و گرفتن خون او جهت استفاده در عيد فصح، متهم شد.
      • قمر الملوک ۰۹:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۷
        3 0
        در سال 1928 در شهر منچستر جسد كودكي به نام اودنيل را يافتند كه به قتل رسیده و حتی یك قطره از خون او در بدنش باقي نمانده بود. اين جنايت يك روز قبل از اعياد يهود انجام شده بود.
      • فتح الله خان ۰۹:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۷
        3 0
        شاید نوع جنایات ذکر شده، امروز اندکی غریب به نظر برسد. اما سنت خونخواری یهودیان تغییری نکرده است و با توجه به محدودیت‌ها و برخورد‌های قانونی امروز و کشف سریع جرم، شکل دیگری به خود گرفته است و این بار نوزادان قربانی خونخواری این قوم می‌شوند.
      • فرزاد ۰۹:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۷
        3 0
        درپاسخم به خانم قمرالملوک:لعنت توی این دین. هیتلر حق داشت همه را سلاخی کنه.....
    • مدینه فاضله IR ۱۷:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
      3 0
      شعار مرگ بر اسرائیل در مسیر تعالی اسلام است/
      • فاطمه میهنی فاریابی IR ۱۳:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۶
        3 0
        تعالی اسلام عدالت و رفع تبعیض است.
    • شاهی IR ۱۷:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
      2 0
      در میان‌مدت خشونت های مذهبی در این رزیم به آسیب‌پذیری و انزوای این رژیم در منطقه و جهان می‌انجامد.ان شاالله
      • طبرستان ۰۸:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۷
        3 0
        از سال های پایانی اتحاد جماهیر شوروی، حدود یک میلیون نفر با ریشه‌های یهودی از روسیه و کشورهای بلوک شوروی سابق به اسرائیل مهاجرت کرده‌اند. آنها و فرزندانشان اکنون حدود ۱۵ تا ۱۸ درصد از جمعیت اسرائیل را تشکیل می‌دهند.
      • یزدیخواه ۰۹:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۷
        3 0
        اعراب مشكل خاك ندارند بلکه آنها حدود ٢٢كشور با حدود سيزه ميليون و پانصد هزار كيلومتر مربع خاك در اختيار دارند.
      • نیما علمداری از دماوند IR ۰۹:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۷
        3 0
        در زمان قديم ساحران يهود از خون انسان در مراسم شعبده‌بازي‌هاي خود استفاده مي‌کردند. در تورات متن صريحي وجود دارد که به اين عمل جنايتکارانه اشاره مي‌کند.
      • متمدن IR ۰۹:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۷
        3 0
        اگر شما درباره معابد و کنيسه‌هايشان آگاهي پيدا کنيد و آنچه را باعث اين جنايت‌هاي وحشيانه مي‌شود را ببينيد قطعا دچار وحشت مي‌شويد چرا که معابدشان آغشته به خون‌هايي است که از زمان‌هاي گذشته ريخته شده است.
    • یاوری IR ۱۷:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
      3 0
      در مورد خشونت دینی این که ؛هر بار که سر یک قضیه‌ای مثل آتش زدن مسجدالاقصی خشم فلسطینی‌ها بالا می‌گرفت و یک موج سنگینی علیه یهودی‌ها یا علیه دولت تازه تأسیس راه می‌افتاد در کشورهای عربی کسانی مثل ملک خالد عربستان و ملک حسین پادشاه اردن مأمور بودند که این خشم را مهار کنند و مهار می‌کردند
      • تندباد زابل ۰۹:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۷
        3 0
        تحقيقات نشان مي‌دهد تبعيت يهوديان از تعاليم تحربف‌شده دينشان، عامل اساسي درحوادث و بدبختي‌هايي است که يهود در تاريخ خود به آن دچار شده است.
    • بسم الله ۱۷:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
      2 1
      بنابراین این غده سرطانی یک غده‌ای بود که می‌توانست قبل از اینکه بدن جهان اسلام را فرا بگیرد به‌راحتی جراحی بشود، این کار به تأخیر افتاد؛ الان هم راهی جز جراحی ندارد.واقعا این کشور بزرگترین خشونت مذهبی دنیا را دارد
    • شبان IR ۱۷:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
      3 0
      خشونت مذهبی با ذات وحشی گری رژیم اسرائیل منطبق است
    • سارا مردانی IR ۱۷:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
      3 0
      ساحل شرقی مدیترانه و مصر، ارثیه ایرانیان است. همه را پس می گیربم و پرچم یازهرا (س) را بر تمام کوه ها و صحراهای خاور میانه برافراشته می کنیم.
      • سردسیر IR ۰۸:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۷
        3 0
        مطالعات دی ان ای و شواهد باستان‌شناسی نشان می‌دهد که قوم یهود از خاورمیانه سرچشمه گرفته‌است. با وجود این، به دلیل پراکندگی تاریخی یهودیان در سراسر جهان، یهودیان نیز به چندین گروه قومی یهودی تقسیم می‌شوند.
    • یاراحمدی IR ۱۷:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
      3 0
      فروید پنبه دین یهود و خدایی بودن مردی به‌نام موسی را می‌زند و این‌پیامبر را در حد یک‌اسطوره و افسانه کهن تقلیل می‌دهد. دینش را هم دینی برگرفته از ادیان مصر باستان عنوان می‌کند. اسرائیل و یهود را بد جور خراب می کند بیشتر بخوانید
    • بذری IR ۱۷:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
      4 0
      شکاف بین ارتدوکس های مذهبی و سکولارها در اسرائیل بیشتر شده به امید فروپاشی
    • لامردی IR ۱۷:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
      2 0
      روی کار آمدن راستگرایان تندرو و دینی در رژیم صهیونیستی نگرانی های شدیدی را در خارج و درون محافل سیاسی و نظامی این رژیم به همراه داشته و گسست و شکاف داخلی را بیشتر کرده است.
      • زهرا رزاق محمدی ۰۸:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۷
        3 0
        حدود ۵۰ درصد از یهودیان اسرائیلی به خانواده‌های مختلط قومی تعلق دارند. اما در عصر سیاست هویت، گرایش به سمت قبیله‌گرایی قومی اسراییل را فرا گرفته‌است و شکاف قدیمی بین چپ و راست را پیچیده کرده‌است. اگرچه حزب راست میانه لیکود به رهبری بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، عمدتاً توسط یهودیان اشکنازی رهب
    • ایران ۱۷:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
      3 0
      کارشناسان معتقدند پیروزی تندروهای وابسته به صهیونیسم دینی و حریدی در انتخابات اخیر سرزمین های اشغالی موجب افزایش گرایش جوانان فلسطینی به گروه های مقاومت خواهد شد.
    • از میناب ۱۷:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
      3 0
      به حق این تاسوعای عزیز حضرت ابوالفضل ریشه اسراییل را بخشکاند.امین
      • حسین میرزایی IR ۱۳:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۶
        3 0
        امروز ظهر عاشوراست و دعا مستجاب میشه به امید مرگ زود رس نتانیاهو و سران ظلم و ستم
      • آتوسا شیشه گران اصفهان ۱۳:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۶
        4 0
        همه جا امروز ظهر عاشورا برای غزه و مردم باقیمانده دعا می‌کردند و نفرین و لعن ارسال می شد به اسرائیل و نتانیاهو یاحسین
      • سیده هرا سادات حسینی آب سرد ۱۴:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۶
        3 0
        ازغزه خون می بارد صهیونیسم با خون وحشی تر میشود.سلام بر غزه سلام بر جنازه های افتاده بر کوچه های آفتاب سوخته غزه
      • رامیا خبوشان ۱۸:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۶
        3 0
        اخبارامروز خبراز ریختن بمب های حرارتی و ممنوعه در ظهر عاشورا بر سردردم غزه خبردادند امروز در غزه عاشورا در عاشورا شد یاحسین یازهرا تاکی باید خون و اجساد مردم غزه برخاک کوچه خیابونا بی دفن و سوخته شده افتاده باشد.خدایا نظری کن یهود دنیارا گرفت یاحسین.
    • تورک ۱۷:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
      3 0
      ناکامی در ادغام یا همسان سازی گروه های متناقض و بعضا متضاد از نظر فرهنگی و قومی- نژادی علیرغم گذشت هفت دهه، نشانگر شکست ایده کوره مذاب و ارتباطات میان فرهنگی در جامعه صهیونیستی است.
    • مردار ۱۷:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
      3 0
      سیاست (تبعیض) ( انتقاد ) ( تشویق) در قبال مسلمانان همیشه وجودداشته است در تمام دنیا
      • زالی مریم دشت مزاردماوند IR ۱۴:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۶
        3 0
        کی نبوده؟هروقت دیده و شنیدیم و در کتاب‌ها خواندیم مسلمونا در تبعیض و بی عدالتی زیستند
    • کمان IR ۱۷:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
      3 0
      فرآیند ملت سازی در رژیم صهیونیستی وارد مرحله جدیدی خواهد شد که نه تنها شکاف‌های بیشتری را در پی خواهد داشت، بلکه ناشی از تکثر هویتی و فرهنگی است
      • الف لام میم IR ۰۹:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۷
        3 0
        ما برای هر کاری آماده آیم و جنایت اسرائیل را محکوم می کنیم. جامعه جهانی وظیفه دارد به داد مردم غزه برسد درحالی که سران برخی کشورها به اسرائیل می روند و از رژیم صهیونیستی دفاع می کنند. ملت ها باید بفهمند که بیش از پنج هزار نفر به شهادت رسیده اند. اگر این تعداد انسان در کشور خودشان کشته می شد ساکت می
    • کشاورز ۱۷:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
      3 0
      بن گورین از پایه‌گذاران مشهور حاکمیت جعلی اسرائیل در کتاب «اسراییل: سال‌های مبارزه» نسبت به توده نامنسجم یهودیان در فلسطین با دیدی خوش‌بینانه می‌گوید: «ما اگرچه به صورت بالفعل ملتی به نام اسراییل نداریم، لیکن به صورت بالقوه چنین ملتی وجود دارد و در حال شکل‌گیری است…
      • رود ارس IR ۰۸:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۷
        3 0
        بنى اسراییل، به دلیل گناهان و نافرمانى هایى که انجام مى دادند، قسمت هایى از وحى الهى را فراموش کردند; در قرآن به این مطلب اشاره مى شود که به خاطر پیمان شکنى آنها (بنى اسراییل) را از رحمت خویش دور ساختیم و دل هاى آنان را سخت و سنگین نمودیم
    • گردان ۱۷:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
      3 0
      ازدست آقای معروفی .....روز تاسوعا باید کامنت بزاریم....خون شهدای کربلا امتداد خون مردم غزه است.
      • لاهوتی از مریوان ۱۴:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۶
        3 0
        صواب داره کامنت علیه اسرائیل. مرگ برصهیونیسم
    • ضحاک IR ۱۷:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
      3 0
      «ژوزف ریناخ» از جمله یهودیان سرشناس در روزنامه «دی بیتس» صراحتاً به شکست صهیونیسم اشاره کرده و می‌نویسد: «پس چون نه نژاد وجود دارد، نه ملت یهود؛ و چون تنها دین یهود وجود دارد، پس صهیونیسم سراپا نادانی و بی‌منطقی است. خطایی سه‌گانه: خطای تاریخی، خطای باستان‌شناسی، خطای نژاد شناسی.»
    • صراف زاده IR ۱۷:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
      3 0
      هنوز جامعه صهیونیستی در زمان گذار شکل‌گیری هویت و مذهب خویش به سر می‌برد و به‌نوعی رقابت برای غالب نمودن تفکر هویت و مذهب دوره نخست با دوره دوم ادامه دارد
    • صابری IR ۱۷:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
      3 0
      در جوامع چند هویتی و تکثر فرهنگی، ناسیونالیسم عمیق تاریخی و یا احساس مأموریت یکسان و استثنا گرائی خویش (همانند جامعه آمریکا) می‌تواند یک دولت-ملت با تکثر فرهنگی را بقا ببخشد که شکل‌گیری این حالت در رژیم صهیونیستی بسیار محل مناقشه است.
    • ضمیر ۱۷:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
      3 0
      تقسیم‌های نژادی چون اشکنازی، سفاردی و سکولاریسم و… در اولویت پایین‌تری نسبت به هویت «اسرائیلی بودن» و «یهودی بودن» قرار دارند. به‌گونه‌ای که 86 درصد پاسخ ‌دهندگان دو هویت اسرائیلی و یهودی بودن را مهم‌تر از دیگر هویت‌های دانسته‌اند.
    • ضرب ۱۷:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
      3 0
      جامعه اسرائیل چهره خود را تغییر می‌دهد. این تغییر اجتناب‌ناپذیر است
      • ذوالفقار IR ۰۸:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۷
        3 0
        اگر شعار مرگ می دهید بگویید مرگ بر اسراییل و صهیونیسم نه مرگ بر یهود چون بیشتر یهودیان جنایتکار نیستند.
    • ضرب IR ۱۷:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
      3 0
      جامعه اسرائیل واقعیت خود را در ارتش پیدا می‌کند، خود را منسجم و دارای همبستگی می‌بیند و خود را از نظر ارزش‌ها و ویژگی‌های اجتماعی و تا حد زیادی اقتصادی می‌سازد؛ اما در نظم جدید اسرائیل‌، تقریباً نیمی از جمعیت اسرائیل در ارتش خدمت نمی‌کنند.
    • صیادی ۱۷:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
      3 0
      شکاف اجتماعی عامل تکرار انتخابات در سرزمین های اشغالی است
    • ثیهاد ۱۸:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
      3 0
      نقطه كلیدی و ركن اساسی بقاء رژیم صهیونیستی، بقاء شهروندان در آن جغرافیاست. اگر به مرور فرآیند مهاجرت معكوس تشدید شود عملا آنها‌بخش عمده‌ای از اقتداری كه برای خود كسب كرده‌اند، فرو می‌ریزد
    • قارون IR ۱۸:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
      3 0
      دین داری در اسرائیل، یکی از موضوعات مهم و مورد توجه در داخل ایران است. موضوعی که همواره با سؤالات و گزاره‌هایی مانند “یهود دین نیست، نژاد است”، “اسرائیلی‌ها سکولارند”، “جنگ در قدس مذهبی است”، “دعوا، نبرد اسلام و‌یهود است”
    • قربت IR ۱۸:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
      4 0
      رژیم‌صهیونیستی فرزند دور از وطن و دوست‌داشتنی غرب است. علی‌رغم فاصله زیاد و دشواری‌ها، اروپا و آمریکا این فرزند را با وجود مشکلاتی که از بدو تولد داشته، با تنفس مصنوعی زنده نگه داشته‌اند.
    • فراسو IR ۱۸:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
      3 0
      این ولد چموش، اما امروز که از نفس افتاده به‌دنبال قربانی کردن منافع اولاد و صاحبان خود است. نتانیاهو برای آنکه خود و همسرش مدت بیشتری از مواهب نخست‌وزیری بهره ببرند قصد دارد با اجرای برنامه‌هایی هزاران سرباز غربی را در منطقه طعمه مرگ کرده و دارایی‌های این مجموعه را در سراسر جهان در معرض خطر قرار ده
    • غریبی ۱۸:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
      3 0
      لابی‌ دینی و مذهبی صهیونیستی در مناطق دیگر جهان نیز از نفس افتاده است.
    • عالی ۱۸:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
      3 0
      اقدامات کوره مذاب رژیم‌صهیونیستی غرب را با بحران تسویه‌حساب روبه‌رو کرده است.
    • هراتی ۱۸:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
      3 0
      شکاف‌های اجتماعی در رژیم صهیونیستی دارای سطوح و ابعاد متفاوتی است و نهادهای سیاسی، در تعمیق برخی از این شکاف‌ها، مانند شکاف قومی و حفظ شکاف مذهبی- سکولار نقش آفرینند. می‌توان گفت 4 نوع شکاف در جامعه صهیونیستی وجود دارد.
    • هق هق IR ۱۸:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
      3 0
      کتاب «رژیم اسرائیل و گسست‌های سیاسی- اجتماعی آن» توسط عبدالقادر عبدالعالی از نویسندگان موسسه تحقیقات وحده عربی بیروت نگاشته شده است. این کتاب به بررسی شکاف‌های اجتماعی و سیاسی در رژیم صهیونیستی و تأثیر متقابل شکاف اجتماعی و نظام انتخاباتی در این رژیم پرداخته است.برید بخرید بخونید
    • هبر ۱۸:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
      3 0
      وجود گسست اجتماعی بین گروه‌ها و افراد جامعه بر پایه تفاوت بین آن‌ها در برخی ویژگی‌های اجتماعی نظیر وابستگی‌های دینی، قومی، زبانی و طبقاتی زیاد است
    • خراباتی ۱۸:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
      3 0
      استفانو بارتولین یکی دیگر از اندیشمندانی است که به موضوع شکاف اجتماعی پرداخته است. از منظر وی شکاف پدیده‌ای است که تنها در عرصه رقابت سیاسی شکل می‌گیرد. بارتولینی در تعریف شکاف می‌گوید: «شکاف نوعی بنای سیاسی و شکلی از اشکال تجدید ساختار سیاسی در عرصه قدرت یا رقابت سیاسی است
    • حسین سلیمانی ۱۸:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
      3 0
      شکاف دینی بین یهودیان از مدل شکاف دین و کلیسا در مسیحیت است، زیرا جدایی زیادی بین ‌دین و دولت وجود ندارد و بسیاری از مظاهر و نمادهای دولت مرجع دینی یهود است. شکاف دینی یهودیان، میان سکولارها و مذهبی‌هاست
    • حسنی پور IR ۱۸:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
      3 0
      شکاف سکولارها و مذهبیان را می‌توان مهم‌ترین شکاف در رژیم صهیونیستی دانست که موجب شده موضوعات چالش برانگیز زیادی برای این رژیم ایجاد نمایند
    • جمال قهرودی IR ۱۸:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
      3 0
      بر اساس قانون بازگشت، تمام یهودیانی که به سرزمین‌های اشغالی بازگردند باید تابعیت داده شود اما یهودیان مذهبی و حریدی‌ها شدیداً با این امر مخالف‌اند و برای کیستی یهود، شرایط خاصی را مطرح می‌نمایند. اما سکولارها معتقدند این سخت‌گیری‌ها تنها مانع بزرگی بر سر فراخوانی بسیاری از یهودیان دیگر در مهاجرت به
    • جابر IR ۱۸:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
      4 0
      شکاف مذهبی-سکولار موجب شده است مذهبی‌ها یک شبکه‌ای از خدمات و محله‌های مستقل ایجاد نمایند. این شکاف، تمایز میان دو طیف را تحکیم کرده است.
    • جمهور ۱۸:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
      3 0
      حریدی‌ها و مذهبی‌های تندرو ارزش‌های متفاوتی نسبت به سکولارها دنبال می‌نمایند. اهمیت به آموزه‌های تورات و تلمود، عدم تقدس لیبرالیسم و دموکراسی، احترام اندک به قانون اساسی و حامی سرسخت شهرک‌نشینان و تداوم گسترش آن، بخشی از آموزه‌های حریدی‌هاست که سکولارها با آن موافق نیستند و از آن فاصله دارند.
    • چتر ۱۸:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
      3 0
      نتایج آخرین نظرسنجی منتشر شده در سرزمین‌های اشغالی نشان می‌دهد که ۵۸ درصد صهیونیست‌ها نگران وقوع جنگ داخلی واقعی و ۴۹ درصد هم نگران ناکارآمد شدن ارتش در سایه اختلاف بین ائتلاف حاکم و اپوزیسیون بر سر لایحه تغییرات قضایی و شکاف و دودستگی ناشی از آن هستند.
    • پرویز IR ۱۸:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
      3 0
      پیش بینی می‌شود که درپی تصویب این قانون، بحران و شکاف در سطح سیاسی و در سطح توده «اسرائیلی ها» و ارتش رژیم صهیونیستی در برهه آینده تشدید شود.
    • پیشوا IR ۱۸:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
      3 0
      نتوری کارتاها معتقدند نتایج صهیونیسم سیاسی هم به صورت مادی و هم معنوی برای ملت یهود فاجعه آمیز است. اینان معتقدند در تورات از طرف خداوند به مردم یهود حق زندگی و حاکمیت به سرزمین موعود داده است ولی این حق بی قید و شرط نبود.
    • پایتخت IR ۱۸:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
      3 0
      پرخاشگری نسبت به دیگر ملل جهان نخواهد توانست رهایی و نجات یهودیان را تسریع کند. اینها صهیونیسم سیاسی را زائیده ذهن افراد سرخورده و سست ایمان نظیر هرتزل می دانند.
    • پاوه ۱۸:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
      4 0
      سنجش افکار عمومی در اسرائیل حاکی از آن است که شکاف میان مذهبیون و سکولارها در اسرائیل حادتر از تعارض میان اعراب و اسرائیل است. به گونه ای که در روز 14 فوریه 1999 همزمان با تظاهرات عظیم از سوی مذهبیون و سکولارها در بیت المقدس برگزار شد که در هر یک از آنها تقریباً 300 هزار تن شرکت کردند.
    • ظاهرشاه IR ۱۸:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
      3 0
      شکاف میان مذهبیون و غیرمذهبیون که از موضوعات مورد توجه جامعه شناسان پست صهیونیست است، با توجه به روند مهاجرت یهودیان غیرمذهبی هر روز دامنه جدیدتری به خود می گیرد.
      • رحمت شرویانی ۱۴:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۶
        3 0
        آن شاالله امروز ظهرعاشورا این شکاف بیشتر بیشتر بشه و نابودی حتمی بشه
    • طارمی ۱۸:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
      3 0
      می ­توان گفت جامعه اسراییل از گروه های قومی و مذهبی متعددی شامل اشکنازی­ های سکولار، یهودیان صهیونیست مذهبی، یهودیان مذهبی سفاردیم، یهودیان مذهبی اشکنازی، مهاجران یهودی روس تبار، مهاجران یهودی فلاشا و فلسطینی های ساکن اراضی اشغالی ۱۹۴۸ تشکیل شده است. در این جامعه، صهیونیست­ های سکولار و مذهبی بیشتر
    • حسین ف ۱۰:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۶
      3 0
      اسقاطیل محکوم به نابودی است و به امید نابودی رژیم غاصب و کودک کش، بازم عالی بود جامع و کامل
    • هراز سرد IR ۱۳:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۶
      4 0
      ظهرعاشورا توی این هوای خیلی گرمه تهران لعنت بر صهیونیسم حال میده.لعنت بر نتانیاهو
    • مونا بارور ۱۳:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۶
      4 0
      خون مردم غزه گریبان صهیونیسم را خواهد گرفت.
    • مرسده فریمانی IR ۱۴:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۶
      3 0
      پیشوای آزادی خواهان ظهر عاشورا به آسمانها رفت.مرگ به یهود ظالم و اسرائیل زبون
    • وجیه الله گراور IR ۰۸:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۷
      3 0
      دین یهود برخلاف آن چیزی که در دین اسلام و مسیحیت دیده میشود رابطه بسیاری با نژاد و ملیت دارد. از این رو جداسازی نژاد، ملیت، فرهنگ و دین یهودی از هم بسیار مشکل است. در دید سکولار یهودی در اصل کسی که دارای نژاد یهودیت باشد به عنوان یک یهودی شناخته میشود؛
    • لیلی مرنجابیان ۰۹:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۷
      3 0
      امروز دنیا در تلاطمی بزرگ به سر می برد و از سال ۱۹۴۸ که رژیم صهیونیستی تشکیل شد، آتش مهیبی منطقه را فرا گرفت و ما مردم غرب آسیا دچار بحران شدیم. تمام مردم این منطقه به دنبال ایجاد صلحی پایدار هستند که متاسفانه تاکنون بی نتیجه بوده است.
    • وانیا سرکیس IR ۰۹:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۷
      3 0
      امروز برای ما سخت است که جنایت فلسطین اشغالی را به زبان آوریم. دیروز ما برای مردم غزه در کلیسا دعا کردیم ولی سازمان ملل که از حقوق بشر دم می زنند کجا قرار گرفته است؟ مگر کلیسا و مسجد پناهگاه مردم نیست و چگونه رژیم صهیونیستی جرات می کند مردم مظلوم غزه را در بیمارستان و کلیسا به خاک و خون بکشد.