۱ مرداد ۱۴۰۳، ۱۴:۰۰

کاهش ظرفیت و کیفیت حمل و نقل ریلی با عدم اصلاح قیمت بلیت‌

کاهش ظرفیت و کیفیت حمل و نقل ریلی با عدم اصلاح قیمت بلیت‌

عضو انجمن صنفی شرکت‌های حمل و نقل ریلی با اشاره به اینکه عدم اصلاح قیمت بلیت‌ قطار موجب کاهش کیفیت و ظرفیت حمل و نقل شده بود، گفت: تعدیل ۳۰ درصدی قیمت بلیت قطارهای مسافری از امروز اجرایی شد.

به گزارش خبرنگار مهر، محسن فاتحی زاده عضو انجمن ریلی کشور امروز (دوشنبه، یکم مردادماه) در نشست خبری با اشاره به اصلاح قیمت بلیط قطارها طی هفته گذشته، گفت: صنعت حمل و نقل ریلی از مدت‌ها قبل به طور جدی نیازمند بازنگری در قیمت‌های بلیت بود اما از سه سال گذشته قیمت بلیت قطارهای مسافری ثابت بود و پافشاری بر سیاست تثبیت قیمت، این صنعت را با افزایش زیان انباشته و کاهش سودآوری شدید رو به رو کرد، به طوری که سطح کیفیت خدمات قطارهای مسافری تحت تأثیر قرار گرفت.

وی با اشاره به اینکه تعدیل ۳۰ درصدی قیمت بلیت قطارهای مسافری از امروز اجرایی شده است، افزود: درآمد یک شرکت ریلی که سال گذشته ۹۴۰ میلیارد تومان بود با توجه اصلاح قیمت بلیت قطار، با رشدی ۳۰ درصدی به سطح یک هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان تا پایان امسال خواهد رسید؛ همچنین برآورد می‌شود، چنانچه سطح عمومی قیمت کالا و خدمات (تورم) از رشد جهش‌داری برخوردار نشود، سود عملیاتی برخی از شرکت‌های ریلی تا ۳۷ درصد نیز افزایش پیدا کند.

این مقام صنفی ادامه داد: لازم به ذکر است، در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ اصلاح قیمت بلیت قطار انجام نشد و سال گذشته ۱۰ درصد قیمت‌ها افزایش یافت، با وجود این‌که طی سه سال اخیر صنایع غذایی شاهد تورم بیش‌از ۴۰ درصدی بودیم که حاصل این تورم تأثیر مستقیمی بر نوع پذیرایی قطارهای ۵ ستاره داشته است.

فاتحی زاده ادامه داد: از سوی دیگر عدم اصلاح قیمت بلیت قطارهای مسافری زمینه افزایش ظرفیت در بخش حمل و نقل ریلی با اختلال مواجه کرد و همچنین کیفیت خدمات شرکت‌های حمل و نقل ریلی در بخش مسافر را تحت تأثیر قرار داد. فشار تقاضای سایر بخش‌های حمل و نقل نیز به سمت حمل و نقل ریلی هدایت شد.

وی با اشاره به اینکه بقای صنعت حمل و نقل ریلی در تعدیل واقعی قیمت بلیت است، افزود: اصلاح تدریجی قیمت‌ها، موجب ظرفیت سازی و رشد کمی در عرضه خدمات و ارتقا کیفیت خدمات به مسافران خواهد شد.

عضو انجمن صنفی شرکت‌های حمل و نقل ریلی با اشاره به اینکه رویکرد کلان و همیشگی سیاست گذار، عدم انتقال بار مالی به مسافران برای شرکت‌های حمل و نقل ریلی است، افزود: تنها راه رفع دغدغه دولتمردان اتخاذ تدابیری است که با اصلاح تدریجی قیمت‌ها، امکان تشکیل سرمایه مجدد در شرکت‌های حمل و نقل ریلی و افزایش عرضه خدمات را فراهم سازد.

فاتحی‌زاده گفت: با وجود تعدیل ۳۰ درصدی قیمت‌ها، ضریب اشغال قطارهای مسافری بالای ۹۰ درصد است و سهم قطارهای ۵ ستاره از بازار حمل‌ونقل ریلی حدود ۷ درصد است.

کد خبر 6173300

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha