۱ مرداد ۱۴۰۳، ۱۵:۲۱

علامتی مطرح کرد؛

کار در حوزه کودک و نوجوان برای اربعین مستمر باشد

کار در حوزه کودک و نوجوان برای اربعین مستمر باشد

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: کار در حوزه کودک و نوجوان برای اربعین باید یک حرکت مستمر باشد و نباید فقط یک ماه مانده به اربعین به این مسأله بپردازیم.

به گزارش خبرگزاری مهر، بیست و دومین دورهمی فعالان حوزه کودک و نوجوان و اربعین با هدف هم‌افزایی پیش از ظهر امروز دوشنبه اول مرداد با محوریت محصولات و خدمات قابل ارائه در اربعین حسینی و حضور حامد علامتی مدیرعامل کانون و جمعی از مدیران کانون پرورش فکری و فعالان فرهنگی ایران، عراق و سوریه در حوزه‌های مختلف در سالن غدیر مرکز آفرینش‌های فرهنگی هنری کانون پرورش فکری برگزار شد.

علامتی در این‌مراسم گفت: اربعین یک رخداد بزرگ عالم است که در آن بزرگ‌ترین اجتماع و گردهم‌آیی عالم شکل می‌گیرد. این اجتماع که در نوع خودش بی‌نظیر است ظرفیت‌های جدید و ناشناخته‌ای را در درون خودش دارد که ما باید آن‌ها را شناسایی و برای آن برنامه‌ریزی کنیم. یکی حضور کودکان و نوجوانان در این فضاست.

وی با بیان این‌که این فضا - که با حضور همه مردم از ادیان مختلف شکل می‌گیرد - یک فضای تربیتی و یک فضای پرورشی است، افزود: ما نمونه‌هایی از همین پیاده‌روی مذهبی را در اروپا و در کشور آرژانتین در منطقه لوخان داریم. در این منطقه کلیسایی هست و مردم برای رسیدن به این کلیسا که داستان خاصی هم دارد ۶۰ کیلومتر پیاده‌روی می‌کنند تا خودشان را به این کلیسا برسانند. اما فضای این پیاده‌روی را که مشاهده می‌کنید اصلاً فضای تربیتی‌ای که در اربعین است، ندارد.

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در ادامه گفت: شما این ایثار، بخشش، لطف و مهربانی‌ای که در راهپیمایی اربعین می‌بینید اصلاً آن‌جا نمی‌بینید. آنجا شما باید آب را بخرید. تغذیه و مواد غذایی را بخرید. اما شما در اربعین چنین چیزی را مشاهده نمی‌کنید. چند سال است شماری از شیعیان در راهپیمایی لوخان شرکت می‌کنند و به سبک اربعین از افراد حاضر در راهپیمایی پذیرایی می‌کنند. آنجا پلاکارد و پرچم اربعین را می‌زنند و مردم متوجه جریان اربعین می‌شوند. این یک ظرفیت عجیب است. پیاده‌روی اربعین حرکت عشق و ایمان است. همین پیاده‌روی یک نعمت پایدار است و چه‌قدر تحول و تغییر در انسان‌ها ایجاد می‌کند که بسیاری از آن‌ها حتی به گوش ما نمی‌رسد. پیاده‌روی اربعین مظهر عشق همراه با بصیرت است. یا بهتر است بگوییم نماد عزت اسلامی است.

علامتی گفت: این‌ها همه ظرفیت‌های اربعین است که می‌توان ساعت‌ها درباره آن‌ها صحبت کرد. اما یکی از مهم‌ترین ظرفیت‌ها بخش کودک و نوجوان است که شما امروز با همین دغدغه کنار هم جمع شده‌اید که جلسه مبارکی است.از همین رو چند نکته است که لازم می‌دانم به آن‌ها اشاره کنم. نخست توجه به حوزه کودک و نوجوان در حوزه اربعین است که بسیار مهم و ضروری است. یک نقشه جامع می‌خواهد. مشکل اساسی در این بخش این است که نمی‌دانیم متولی اصلی این جریان برای هدایت و راهبری کیست؟ البته ما نباید مردمی بودن این ظرفیت را از دست بدهیم. باید به هر شکل ممکن آن را حفظ کنیم اما از طرف مقابل باید متوجه باشیم که جریان اربعین در حوزه کودک و نوجوان نیازمند یک اطلس جامع موضوع‌ها و محصول‌هاست. ما باید بدانیم در چه بخش‌هایی برای کودکان و نوجوانان محصول داریم و در چه بخش‌هایی دست‌مان خالی است. این یکی از آن کارهایی است که باید برایش با همت شما گام برداریم.

وی افزود: نکته دیگر این است که مدل تعامل بین فعالان حوزه کودک و نوجوان در این بخش باید طراحی و تنظیم شود. کار در حوزه کودک و نوجوان برای اربعین باید یک حرکت مستمر باشد. نباید فقط یک ماه مانده به اربعین به این مسأله بپردازیم در طول سال باید دبیرخانه‌ای داشته باشیم تا همه کارهای این مجموعه را در طول سال راهبری کند. این هم از کارهای لازم است شاید یک بخشی از این کار در حال انجام است و برخی دوستان انجام دهند، اما باید در این زمینه حمایت لازم صورت گیرد. این مدل تعامل باید در این دبیرخانه شکل بگیرد. در این زمینه هم ما آماده همکاری هستیم.

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: باید جایی باشد تا هر کسی محصولی، ایده‌ای، اقدامی اگر داشت به آنجا مراجعه کرده و عرضه کند. نکته دیگر این است که کانون پرورش فکری واقعاً یک سرمایه ملی است. کانون را یک نهاد اجرایی نبینید. یک سرمایه متعلق به همه است. ما دنبال این هستیم که این سرمایه در اختیار همه باشد و بتواند جریان‌ها را در سطح ملی دنبال کند. در بخش اربعین، ما حاضریم حمایت‌های جدی‌ای داشته باشیم.

علامتی در پایان سخنانش گفت: سال گذشته ما در حوزه اربعین ۲۰ هزار جلد کتاب از بخش خصوصی برای اربعین خریداری کردیم. اما نگاه ما فقط بحث اقتصادی و مالی نیست. شما بیایید و کانون را مرکز تحولات و برنامه‌ریزی و پشتیبانی حوزه اربعین کنید ما هم این همکاری را خواهیم داشت. ۲ سال است که ما سوم محرم را در کشور گردهمایی کودکان عاشورایی اعلام کردیم. باید شما هم در این زمینه به ما کمک کنید تا از این ظرفیت استفاده کنیم. تماشاخانه سیار کانون یک ظرفیت است که در اربعین مورد استفاده قرار می‌گیرد این بخش را هم از آن خودتان ببینید. امکان بهره‌برداری برای بخش‌های خصوصی در این حوزه فعال است. البته امسال ما در ایام اربعین تماشاخانه سیار را در داخل کشور استفاده می‌کنیم و در مرزها موکب پشتیبانی کودک و نوجوان خواهیم داشت و تنها در مرز میرجاوه که زائران پاکستانی می‌آیند تماشاخانه سیار ما حاضر خواهد بود. این جلسه یک شروع است برای همدلی و همراهی برای یک هدف مشترک که آن اربعین است.

نگاه ویژه به کودکان عراقی داریم

در ادامه با پخش نماهنگی کوتاه از راه‌پیمایی مردم در کلیسای آرژانتین، حجت‌الاسلام احمد سیاحی مسئول ارتباطات کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین به جایگاه آمد و طی سخنانی گفت: ما در کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد اربعین ۱۲ گروه داریم که یکی از این گروه‌ها، گروه کودک است.

وی ادامه داد: در سال‌های آینده اربعین در تابستان برگزار می‌شود ودرصد قابل توجهی از زائران ما را کودکان تشکیل می‌دهند. سال‌های گذشته که این مراسم در پاییز بود، آمار حضور خانواده‌ها و بانوان کمتر بود و از زمانی که به تابستان رسید سال به سال برجمعیت بانوان و کودکان افزوده شده است و این تکلیف ما را نسبت به این قشر سنگین می‌کند، چرا که باید برنامه‌های مختلفی در نظر داشته باشیم تا هم خاطره خوبی برایشان باقی بماند و هم اینکه در حوزه فرهنگی نیز فعالیت مناسبی انجام گیرد.

مسئول ارتباطات کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین افزود: از سوی دیگر علاوه بر کودک ایرانی ما کودک عراقی را نیز داریم و باید به این قشر نیز توجه داشته باشیم. در نظام آموزشی عراق چیزی تحت عنوان کتاب دینی وجود ندارد و نظام آموزشی عراق کاملاً خالی از آموزش‌های مذهبی مناسب در حوزه معارف است. بنابراین ما باید این قشر را نیز مدنظر قرار دهیم. تمام تلاش‌مان را کردیم که دوستان ایرانی خیلی وارد این حوزه نشوند و در صورت نیاز بیشتر از دوستان خوزستانی که هم زبان هستند بهره بگیریم. بعد از عید فطر ما گروهی از روحانیون را در نجف اشرف جمع کردیم و دوره آموزش کودک را برای آن‌ها برگزار کردیم تا در سال‌های آینده برای موکب‌های خودمان از همین روحانیان عراقی بهره بگیریم که فعالیت‌شان صرفاً ویژه اربعین نباشد و در طی سال فعال باشند.

به دنبال بازی‌های پیام رسان هستیم

سخنران بعدی این‌مراسم هدی تسخیری قائم مقام موسسه الهدی و شبکه شهاب عراق بود که گفت: تلاش می‌کنیم بهترین محصولات پیام‌رسان را برای دوستان در نظر بگیریم. محصولاتی که در آن بچه‌ها به این نتیجه برسند که پیاده‌روی اربعین چه برکاتی دارد و به درک درستی از آن برسند. پیاده‌روی اربعین در سال‌های ابتدایی سیاسی بود و در دودهه اخیر است که به شکل فرهنگی تبدیل شده است. در نتیجه ما به دنبال بازی‌های گروهی که پیام رسان باشند با رویکرد استکبارستیزی هستیم که دوستان می‌توانند با ما ارتباط برقرار کنند و طرح‌های خود را در این زمینه ارائه کنند و از بین آن‌ها ما بهترین‌ها را انتخاب کرده و با آن‌ها همکاری خواهیم داشت.

در ادامه صادقی مدیر روابط عمومی معاونت پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت: ما سال گذشته نزدیک به ۵ هزار دانش‌آموز را به شکل رسمی به پیاده‌روی اربعین اعزام کردیم و امسال نیز هدف‌گذاری کردیم تا ۱۰ هزار دانش‌آموز اعزام شوند. در حال حاضر بحث گفتمان‌سازی و جریان‌سازی فرهنگی مطرح است که از طریق رویداد شاد، بخش اعظمی از دوستان می‌توانند در این زمینه با ما همکاری داشته باشند. بحث ما فروش محصول نیست، چرا که کار سختی است، اما در یک برهه چندماهه می‌توانیم از فرایند کاری فعالان حمایت کنیم و خود این فرایند تبلیغ محصول آن‌ها خواهد بود. در حال حاضر بالغ بر ۱۵۰ کانال در رویداد شاد فعال هستند و کانال اصلی نیز بیش از شش میلیون کاربر دارد.

شاهد بصری مسئول موسسه فرهنگی سراج از کشور سوریه هم در این‌نشست گفت: ما می‌خواهیم در موکب خودمان درباره سوریه صحبت کنیم. بیشتر مواکب درباره غزه کار می‌کنند درحالی که در سوریه نیز جنگ است و هدف اصلی ما درباره سوریه است. موسسه ما چند بخش فرهنگی در حوزه کودک و خانواده دارد و بسیار علاقه‌مند هستیم تا بتوانیم با شما در اربعین همکاری داشته باشیم. این اولین تجربه ماست و حاضریم همکاری مستمری با شما داشته باشیم که صرفاً مختص به ایام اربعین نباشد و در تمام طول سال این امکان فراهم باشد، ما در سوریه نیازمند استفاده از تجربه‌های شما دوستان در ایران هستیم.

امینی یکی از فعالان اربعین، نیز دیگر سخنران این مراسم بود که درباره ظرفیت‌های قابل استفاده در مواکب اربعین ویژه کودکان گفت: هدف ما کمک به موکب‌های عراقی است که از بصره شروع می‌شوند. دوستان ایرانی تمرکزشان از نجف به کربلاست و خیلی تمرکزی روی کودکان عراقی ندارند. مدنظر ما این است که امسال از بصره آغاز کنیم و حدود ۳۰۰ موکب عراقی نیز اعلام آمادگی کرده‌اند. اما مشکلی که ما داریم یکی بحث زبان است و دیگری بحث فرهنگی است. ما فراخوانی دادیم برای دوستانی که علاقمند به همکاری هستند. ما ۳۰ تیم برای این ۳۰۰ موکب می‌خواهیم تا از اول ماه صفر بتوانند در این موکب‌ها حضور داشته باشند.

وی افزود: پیشنهادم این است که ترس را کنار بگذارند و جلو بیایند حتی اگر زبان بلد نیستند، چرا که ارتباط به هرحال ایجاد می‌شود و اگر بتوانیم با عراقی‌ها بیشتر آشنا شویم اتفاق خوبی است چرا که اکثراً از بصره به بعد عراقی‌هایی هستند که هیچ آشنایی با زبان فارسی ندارند.

در ادامه سید حسن از مجتمع رسول اعظم سوریه نیز به تشریح فعالیت‌های این مجتمع پرداخت و گفت: ما در روز اربعین در سوریه فعالیت‌هایی داریم اما به دلیل اینکه بیشتر مناطق سوریه زیر خط فقر هستند به دلیل جنگ و مسائل اقتصادی، بنابراین تلاش داریم تا بتوانیم برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی در این زمینه داشته باشیم.

کد خبر 6173395

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha