به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، پایدارسازی گود عملیاتی مهم برای جلوگیری از ایجاد صدمات جانی و مالی در ناحیههایی است که گودبرداری اجرا میشود. با اجرای این عملیات میتوان کیفیت کار را افزایش داده و از ایمنی کارکنان اطمینان حاصل کرد. پایدارسازی گود های عمیق از ریزش دیوارهای گودی جلوگیری کرده و به روشهای مختلفی باتوجه به شرایط و نوع خاک انجام میگیرد. با سپردن این عملیات مهم به مجموعهای حرفهای میتوان از ایستایی سازه اطمینان حاصل نمود.
پایدارسازی گود چیست؟
پایدارسازی گود برای حفظ امنیت و جلوگیری از ریزش دیوارههای گودی که در ساختمانسازی ایجاد میشوند، صورت میگیرد. با استفاده از این روش ایمنی میتوان امنیت ساختمانهای کناری را نیز تأمین کرده و از ریزش آنها جلوگیری بهعمل آورد. برای تعیین بهترین روش پایدارسازی باید به عوامل مختلفی مانند شرایط محیطی، نوع خاک و … توجه داشته باشید.
روشهای اجرا پایدارسازی گود
انتخاب روش مناسب جهت پایداسازی گود یکی از مهمترین نکاتی است که باید در ساختمانسازی به آن توجه شود. روشهای متعددی برای این عملیات وجود دارند که باتوجه به عمق گودی، نیروی پس تنیدگی و نوع خاک میتوان از یکی از آنها استفاده کرد. از روشهای این عملیات میتوان میخکوبی، خرپایی، تاپ داون، روش مهار و … را نام برد.
روش خرپایی
روش خرپایی برای پایدارسازی گودهای کمعمق در مناطق شهری اجرا میشود. اجرای این روش بدون نیاز به تجهیزات خاص و مهارت بالا نیز امکانپذیر بوده و اکثر این پایدارسازیها مناطق شهری با این عملیات انجام میگیرند. در روش خرپایی در نزدیکی دیوار گود، چاههایی با عمق بیشتر از عمق گود ایجاد میکنند که اغلب برای اجرای شمع انتخابی تحتانی عضو خرپا ایجاد میشود. در مرحله بعد نوبت به آمارتوبندی درون شمعها میرسد. سپس عضو قائم را درون شمع قرار داده و آن را بتنریزی میکنند.
بعد از سخت شدن بتن انتهای زیرین عضو قائم را به شکل گیردار داخل شمع قرار میدهند. از مزایای این روش میتوان به انعطافذیری زیاد از نظر اجرایی، عدم نیاز به تجربه بالا و تجهیزات مخصوص برای اجرا و با قابلیت اجرا برای تمام گودهای مناطق شهری اشاره کرد.
روش نیلینگ
پایدارسازی گود با روش نیلینگ برای ایجاد ثبات در خاک انجام میگیرد. این روش در ناحیههایی که احتمال رانش خاک وجود داشته، قابل استفاده است. سیستم مهاربندی و پیچ کردن سنگها از اساس روش نیلینگ بهحساب میآید. از عوامل مؤثر در اجرای این روش میتوان آرماتور، دوغاب سیمان و شاتکریت را نام برد. میلگرد آجدار فولادی از دیگر تجهیزاتی است که در این روش استفاده میشود. با استفاده از این نوع پایدارسازی میتوان مقاومت خاک را در برابر نیروها و تنشهای کششی افزایش داد. میلگردهای استفاده شده در روش نیلینگ مانند میخهایی به تثبیت خاک میپردازند.
روش دوخت به پشت
روش دوخت به پشت یا انکراژ از دیگر روشهای پایدارسازی گود بوده که تقریباً مشابه روش میخکوبی اجرا میشود. تفاوت این روش با میخکوبی در اعمال نیروی پس تنیدگی برای المانهای تسطیح است. به عبارتی در روش پایدارسازی گود به روش میخکوبی برخلاف دوخت به پشت از میلگرد استفاده میشود. در پایدارسازی گود به روش دوخت به پشت، کابل فولادی کاربرد دارد.
لازم به ذکر است که کابلهای فولادی مورد استفاده را پس از تزریق دوغاب ودر هنگام گیرش اولیه با جکهای مخصوص میکشند. پس از اتمام گیرش نهایی دوغاب، جکها آزاد میشوند. بدین ترتیب کابلها به خاک فشار وارد میکنند. این روش میبایست توسط مهندسان و تکنسینهای مجرب و ماهر اجرا گردد تا آسیبی به خاک و زمین وارد نشود. از موارد استفاده پایدارسازی گود با روش دوخت به پشت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
قابل اجرا برای ساختمانهای بزرگ
قابل اجرا در حفاریهای بسیار عمیق
قابلیت نصب و اجرا در سطح خاک و زمین
روش تاپ داون
روش تاپداون برای پایدارسازی گودهای عمیق که سعی میکنند حرکات خاک را کاهش دهند، مورد استفاده قرار میگیرد. تفاوت این نوع پایدارسازی با روشهای سنتی در این است که با استفاده از این روش میتوان گودبرداری را از بالا به پایین انجام داد. در پایدارسازی گود به روش تاپداون ابتدا دیوارههای دور، ستونها و سقف نهایی را میسازند و سپس گودبرداری و ساخت فونداسیون ساختمان را انجام میدهند. از مزایای پایدارسازی به روش تاپداون میتوان به از بین بردن یا کاهش مهارهای موقت و سطوح قالببندی اشاره کرد. به عبارتی این روش، راهکاری مؤثر برای بهینهسازی خاک نیز محسوب میشود.
بهترین روش پایدارسازی گود
انتخاب بهترین روش پایداسازی گود باتوجه به عواملی مانند شرایط محیطی، نوع خاک، شرایط اقتصادی و… مشخص میشود. بهعنوان مثال بهترین روش برای دیوارهای نگهدارنده، فضاهای تنگ و گودبرداریهای کوچک، روش میخکوبی است. روش مهار متقابل برای گودهای با عرض کم توصیه میگردد و گودهایی با عمق ۵ متری بهتر است با روش اجرای شمع پایدارسازی شوند. روش سپرکوبی نیز برای مناطق با طول کانال زیاد و عرض گود کم کاربرد دارد. برای پایدارسازی گودهای عمیق و در شرایطی که سطح آب زیرزمینی زیاد بوده نیز روش تاپداون (بالا به پایین) مناسب است.
اجرای پایدارسازی گود
شرکت مهندسی ویستا ارگ سازه، مجموعهای با سابقه طولانی در زمینه پایدارسازی انواع گود از جمله گودهای عمیق و بهینهسازی خاک است. تیم مجرب این شرکت معتبر با دانش فنی پیشرفته و استفاده از تجهیزات مدرن و مخصوص، خدمات پایدارسازی گود با روشهای مختلف و بالاترین کیفیت ارائه میدهد. اگر بهدنبال مجموعهای حرفهای برای این اقدام بهصورت تخصصی هستید، توصیه میشود که با این شرکت ارتباط برقرار نمائید.
سخن پایانی
با استفاده از پایدارسازی گود میتوان از حوادث بزرگ و ناخوشایندی که در اطراف گودها رخ میدهند از جمله ریزش دیوارها جلوگیری کرد. پایدارسازی به روشهای مختلفی مانند خرپایی، نیلینگ، دوخت به پشت و تاپداون انجام میگیرد. بهترین روش پایدارسازی گودهای عمیق، تاپداون بوده که از بالا به پایین اجرا میشود. شرکت مهندسی ویستا ارگ سازه مجموعهای معتبر و مورد اعتماد است که خدمات مربوطه را با تخصص بالا ارائه میدهد.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
نظر شما