به گزارش خبرگزاری مهر، علی پوراحمد در قزوین اظهار کرد: بروز خشکسالیهای پی در پی و کاهش میزان بارندگی به دلیل تغییرات اقلیمی باعث شده تا شاهد استحصال بیشتر آب از منابع زیرزمینی باشیم که این موضوع خود سبب افت شدید سطح آب زیرزمینی و کاهش میزان آبدهی چاهها شده است.
رئیس حوضه آبریز فلات مرکزی افزود: دشت قزوین یک دشت بی نظیر با پتانسیل بسیار بالا جهت کشاورزی و استقرار صنعت است و باید در حفظ و حراست از این ظرفیت تلاش مضاعفی داشته باشیم و از اقداماتی که سبب فرونشست بیشتر این دشت میشود جلوگیری نمائیم.
پوراحمد گفت: عمل به برنامههای جامع سازگاری با کم آبی استان یکی از مهمترین اقدامات در جهت جلوگیری از فرونشست و احیا دشت قزوین است که این مهم نیازمند تعامل، همکاری و هم افزایی بیشتر ببین شرکت آب منطقهای و سازمان جهاد کشاورزی استان میباشد.
این مقام مسئول تصریح کرد: برای احیا آبخوانها باید اقداماتی نظیر جلوگیری از اضافه برداشت، شناسایی و انسداد چاههای غیرمجاز، نصب کنتور هوشمند، تغذیه مصنوعی و ارائه طرح و الگوی کشت صورت پذیرد، البته فرهنگ صرفه جویی و مصرف صحیح نیز باید در جامعه نهادینه شود که این اقدام نیازمند بالا بردن سطح سواد آبی شهروندان از طریق اطلاع رسانیهای دقیق و شفاف است.
رئیس حوضه آبریز فلات مرکزی و شرقی با اشاره به این موضوع که امروزه یکی از مهمترین اقدامات در جهت مدیریت مصرف و کمک به آبخوانهای کشور، حرکت به سمت مدیریت مشارکتی و استفاده از ظرفیت بهره برداران در نظام تصمیم گیری میباشد، عنوان کرد: نظام بهره برداری و مدیریت مشارکتی در توزیع آب در شبکه آبیاری دشت قزوین که براساس تعامل بین شرکت آب منطقهای با تشکل آببران صورت میگیرد بسیار مناسب و دقیق بوده و میتواند به عنوان یک الگوی مدیریتی توسط سایر استانها مورد استفاده قرار گیرد.
نظر شما