۱۹ شهریور ۱۴۰۳، ۱۴:۱۱

رسول صدرعاملی عنوان کرد؛

برپایی جشن خانه سینما درحال‌حاضر عادلانه نبود/امید به ترمیم فاصله

برپایی جشن خانه سینما درحال‌حاضر عادلانه نبود/امید به ترمیم فاصله

نشست رسانه‌ای پاسداشت فرهنگی روز ملی سینما امروز دوشنبه ۱۹ مهر ماه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست رسانه‌ای پاسداشت فرهنگی روز ملی سینما امروز دوشنبه ۱۹ مهر ماه با حضور رسول صدرعاملی و شادمهر راستین دبیر اجرایی برنامه‌ در خانه سینما برگزار شد.

رسول صدرعاملی در ابتدای این نشست عنوان کرد: پس از مدت‌ها این نشست را برگزار می‌کنیم به این دلیل که یا حرفی برای گفتن نداشتیم یا آنقدر حرف داشتیم که مجال گفتنش نبود. ما آخرین جشن خانه سینما را سال ۹۸ برگزار کردیم و پس از آن به دلیل شیوع ویروس کرونا و برخی مسائل دیگر این رویداد برگزار نشد. در هیات رئیسه خانه سینما صحبت از برگزاری جشن خانه سینما بود و اینکه مجدد آثار را داوری و تندیس اهدا کنیم. اما پس از کمی صحبت به نقطه ای رسیدیم که احساس کردیم این ماراتن خیلی عادلانه نیست زیرا بسیاری از همکاران ما به دلایل مختلف در سال‌های اخیر فیلم نساخته اند. به همین دلیل جشن خانه سینما امسال هم برگزار نمی‌شود اما به دلیل اهمیت روز ملی سینما این جشن را با شکل و شمایل متفاوتی در سطح شهر تهران برگزار خواهیم کرد.

وی افزود: در این برنامه بزرگداشت‌ها و یادبودهایی خواهیم داشت برای افرادی مانند داریوش مهرجویی، کیومرث پوراحمد، کامبوزیا پرتوی و ... . همه صنوف سینمای ایران برنامه‌ریزی‌های خاص خودشان را خواهند داشت و کمک می‌کنند که میان سینما و جامعه ارتباط برقرار شود. همچنین نشست‌های تخصصی برگزار خواهد شد. امیدواریم که هیات رئیسه بعدی سینما جشن خانه سینما را برگزار کند اما سعی می‌کنیم این پاسداشت فرهنگی در سال‌های آینده نیز کنار جشن خانه سینما کار خودش را ادامه دهد.

این کارگردان عنوان کرد: متاسفانه هنوز ۳۰ نفر از همکاران ما پرونده قضایی باز دارند و ما در تلاشیم مشکل آن‌ها رفع شود. امیدواریم دوباره سینما را به روزهایی برگردانیم که فارغ از مسائل سیاسی و مشکلات متعدد به دوران اوج خود بازگردد.

شادمهر راستین نیز درباره این پاسداشت فرهنگی توضیح داد: انتشاراتی مانند نشر ثالث، نشر چشمه و نشر گیلگمش در این دوران کتاب منتشر می‌کنند. همچنین کتاب فیلمنامه‌های آقای عیاری در نشر چشمه با حضور ایشان رونمایی می‌شود.

وی درباره همکاری فیلمخانه ملی با این رویداد تصریح کرد: وقتی موضوع پاسداشت را با فیلمخانه مطرح کردیم از بین بیش از ۱۰۰ فیلمی که بازسازی شده است سکانس‌های‌ برتری را انتخاب کردند که به صورت یک مجموعه نیم ساعته آماده است و در سینماتک خانه سینما به نمایش درمی‌آید. همچنین مجموعه‌ای از آنونس‌های سینمای ایران در دهه ۶۰ آماده نمایش شده است که بسیار خاطره‌انگیز هستند. قبول داریم که فاصله‌ای میان سینما و جریان فرهنگی - هنری ایجاد شده است که امیدواریم پاسداشت این فاصله موجود را ترمیم کند.

راستین ادامه داد: مجموعه‌ای از جلسات نقد و بررسی فیلم‌ها و کتاب‌ها برگزار خواهد شد و این مطالب به صورت محتوا در اختیار رسانه‌ها قرار می‌گیرد. اهالی سینما، هیات رئیسه خانه سینما، انجمن بازیگران سینما و ... در جلسات حضور دارند و به نوعی مردم را به حضور در مراکز فرهنگی دعوت می‌کنند. درواقع ما می‌خواهیم فرش قرمز را به مراکز فرهنگی مختلف ببریم.

صدرعاملی عنوان کرد: بچه‌های مستند نیز دوره‌های تخصصی برگزار خواهند کرد و ما قصد داریم فعالیت بچه‌های سینمای مستند را که مهجور مانده است، معرفی کنیم‌. همچنین درباره زن در سینمای ایران ویدیوهایی آماده شده است و تجلیل‌هایی از بانوان سینما در عرصه‌های بازیگری و فیلمسازی خواهیم داشت.

صدرعاملی در پاسخ به این پرسش که جشن خانه سینما یک تریبون بود و اجرای آن می‌توانست در این شرایط به نفع سینماگران باشد، توضیح داد: ما گفتیم که رقابت‌ و داوری آثار باتوجه به غیبت یک‌سری از همکارانمان خیلی عادلانه نیست اما در همین پاسداشت ما مشکلات و چالش‌هایمان را یادآوری می‌کنیم. در هیات رئیسه خانه سینما جلسه‌ای با وزیر ارشاد داشتیم که مهم ترین نکته و مساله ما پرداختن به این پرونده‌های باز بود. ما ۸ سوال از کاندیداهای ریاست جمهوری پرسیدیم و به آقای وزیر هم گفتیم که این ۸ سوال سند جدی میان ما و دولت است و توقع داریم که این سند اجرایی شود. آقای وزیر نیز قول مساعد دادند که طی جلساتی با کمیته حقوقی خانه سینما درباره پرونده‌های باز سینماگران اقداماتی انجام دهند.

این کارگردان درباره تاثیر پاسداشت روز ملی سینما بر وضعیت ابتذال در سینما تصریح کرد: برخی به طور قاطع اکران کمدی‌ها در سینما را به مثابه ابتذال سینما می‌دانند اما من به عنوان یک سینماگر معتقدم اگر این اتفاق رخ نمی‌داد سینمای ما نابود می‌شد و دیگر کسی به سینما نمی‌رفت. در این شرایط حداقل سینماداران ما به وضعیت مالی مساعدی رسیدند و سینماهای جدیدی نیز افتتاح می‌شود. اما قابل کتمان نیست که ازطرفی با عدم حضور سینمای متفکر و اندیشمند، ما لطمه خوردیم. آرزوی ما این است که نهاد رسمی و عمومی خانه سینما به لحاظ مالی و فکری و اندیشه به استقلال برسد و بتواند اعضای خود را به درستی حمایت و مدیریت کند.

وی افزود: در جلسه با وزیر ارشاد،‌ مسئله بیمه بیکاری سینماگران به عنوان یک کار بر زمین مانده به طور جدی مطرح شد.

راستین درباره همکاری با دانشگاه‌ها گفت: این پاسداشت با همکاری دانشگاه‌ها برگزار می‌شود و میزگردها، نمایش فیلم و پنل‌های تخصصی در دانشگاه‌ها با حضور استادان برگزار می‌شود. همچنین کتاب‌های ترجمه و تالیف سینما نیز در دانشگاه‌ها معرفی می‌شوند.

صدرعاملی در پاسخ به این پرسش که افتتاح سالن سینما در شرایطی که فیلم درخوری اکران نمی‌شود چه لزومی دارد، عنوان کرد: اگر ما فیلم درخور نداریم به این معنی نیست که بلد نیستیم فیلم خوب بسازیم بلکه در چندسال اخیر شرایط به نوعی پیش رفت که نمی‌توانستیم فیلم بسازیم. قطعا ما فیلمسازانی داریم که به محض آماده شدن شرایط آثار درخشان خود را معرفی می‌کنند درنتیجه به این سالن‌های سینما نیاز داریم که فیلم‌هایمان را اکران کنیم.

صدرعاملی در پایان این نشست گفت: انجمن بازیگران برای نخستین بار آیین‌نامه مقررات حضور کودکان و نوجوانان را در آثار نمایشی تدوین کرد چون در همه جای دنیا یک پروتکل‌هایی برای بازی گرفتن از کودکان و نوجوانان وجود دارد.

کد خبر 6219847

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha