۱۹ شهریور ۱۴۰۳، ۱۸:۰۴

با هدف تبدیل ایران به قطب فناوری جهان اسلام؛

منطقه بین المللی نوآوری ایران آغاز به کار کرد

منطقه بین المللی نوآوری ایران آغاز به کار کرد

مراسم تأسیس منطقه بین المللی نوآوری ایران و بیست و دومین اجلاس سالیانه و جشنواره برترین‌های پارک فناوری پردیس با حضور حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی صفاری نیا رئیس پارک فناوری پردیس در این مراسم در پارک پردیس اظهار کرد: با هدف ارتقا جایگاه جهانی کشور در فناوری و نوآوری و تبدیل ایران به قطب فناوری جهان اسلام، افزایش سهم فناوری صنایع دانش بنیان در اقتصاد و درآمد ملی و دستیابی به علوم و فناوری‌های پیشرفته منطقه بین المللی نوآوری ایران در ۲۴ تیرماه سال ۱۴۰۳ در جلسه هیئت وزیران تصویب شد.

وی ضمن اشاره به اینکه اولویت‌های منطقه نوآوری شامل سلامت، فناوری اطلاعات و ارتباطات میکروالکترونیک، هوش مصنوعی، انرژی‌های تجدید پذیر و مالی است، افزود: منطقه بین المللی نوآوری ایران یک زیست بوم جامع کار و زندگی با هدف توسعه فناوری و نوآوری کشور برای پیشبرد و توسعه فعالیت‌های دانشی و اقتصادی شرکت‌ها، کارآفرینان، مراکز رشد، شتاب دهنده‌ها و بازیگران داخلی و خارجی است.

صفاری نیا با بیان این مطلب که این منطقه با محوریت پارک فناوری پردیس مدیریت و راهبری می‌شود و اشخاص حقیقی و حقوقی در منطقه می‌توانند از خدمات و مزایای منطقه و پارک فناوری پردیس برخوردار شوند، خاطرنشان کرد: اکوسیستم نوآوری در منطقه بین المللی نوآوری ایران شامل سرمایه‌گذاران، شرکت‌های بین‌المللی و بزرگ ملی شرکت‌های نوآور، استارتاپ، خدمات تخصصی و استخر ایده و اختراع است.

واحدهای فناور فعال مجاز اقتصادی می‌شوند

رئیس پارک فناوری پردیس با اشاره به مزایای عضویت در منطقه بین المللی نوآوری ایران گفت: واحدهای فناور منتخب و برتر عضو منطقه با معرفی پارک در چهارچوب توافق معاونت و گمرک جمهوری اسلامی ایران به عنوان فعال مجاز اقتصادی تعیین می‌شوند.

صفاری نیا افزود: همچنین به منظور ترخیص صدور کالاهای وارداتی یا صادراتی واحدهای فناور مستقر در منطقه گمرک جمهوری اسلامی ایران موظف است تمهیدات و تسهیلات لازم و ایجاد گمرک تخصصی را فراهم کند.

جذب یا همکاری با متخصصان ایرانی غیر مقیم

وی با بیان این مطلب که وزارت امور خارجه سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فناوری فنی ایران موظف و نسبت به جذب یا همکاری کارآفرینان و متخصصین ایرانی غیرمقیم و سرمایه‌گذاران خارجی برای سرمایه‌گذاری در حوزه فناوری با اولویت در منطقه اقدام کنند، گفت: وزارت امور خارجه موظف است در مذاکرات و معاهدات منطقه‌ای و بین‌المللی و همکاری با سازمان‌های بین‌المللی برنامه‌های علمی فناوری و نوآوری را با اولویت منطقه پیگیری کند. وزارت صنعت معدن و تجارت موظف است ضمن تعیین مشوق‌های لازم به گونه‌ای برنامه‌ریزی کند تا استقرار بخش‌های تحقیق و توسعه بنگاه‌های بزرگ صنعتی در منطقه در اولویت قرار گیرد. همچنین نسبت به اولویت استفاده از ظرفیت فناوری منطقه در اجرای پروژه‌ها و طرح‌های خود اقدام کند.

رئیس پارک فناوری پردیس در تشریح اولویت‌های کاری وزارت صنعت در مصوبه تأسیس منطقه بین المللی نوآوری ایران گفت: وزارت صنعت معدن و تجارت وزارت امور اقتصاد و دارایی و بانک مرکزی جمهوری اسلامی موظفند تسهیل در تأمین مالی خارجی، بر اساس رفع موانع و کمک به توسعه و تقویت نهادهای تخصصی مستقر در منطقه تأمین ارز واردات شامل تجهیزات ماشین آلات و مواد اولیه واحدهای فناور مستقر در منطقه و تخصیص و پیگیری رفع تعهدات ارزی کالاهای مورد نیاز آنها را با تأیید پاک و با رعایت قوانین مقررات در اولویت قرار دهند.

ترخیص تجهیزات ماشین آلات و مواد اولیه توسط واحدهای فناور مستقر در پارک فناوری پردیس

وی با اشاره به اینکه صندوق توسعه ملی در چهارچوب ضوابط و مقررات اساسنامه سرمایه‌گذاری و اعطای تسهیلات ارزی و ریالی از محل منابع صندوق در منطقه را در اولویت خود قرار دهد، بیان کرد: گمرک جمهوری اسلامی و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف اند نسبت به ترخیص تجهیزات ماشین آلات و مواد اولیه توسط واحدهای فناور مستقر در پارک فناوری پردیس و رفع تعهد ارزی وارد کننده با رعایت قوانین مقررات و معرفی پارک اقدام کنند.

رئیس پارک فناوری پردیس گفت: سازمان ملی استاندارد برای ایجاد نقشه ویژه صدور گواهی انطباق و گواهی برای محصولات تولید شده در منطقه و سازمان توسعه تجارت ایران برای اعطای نشان تجاری محصولات منطقه با رعایت قوانین مقررات اقدام می‌کنند.

وی گفت: ایجاد تالار معاملات فناوری کشور در منطقه و ساماندهی کارگزاران تجارت فناوری ساز و کار تبادل فناوری و بازاریابی فروش محصولات دانش بنیان را از طریق شبکه فن بازار ملی ایران در سطح ملی و بین المللی انجام پذیر است.

وی به سایر بخش‌های مصوبه تأسیس منطقه بین المللی نوآوری ایران گفت: تمام دستگاه‌هایی که به نوعی ارائه دهنده خدمات به شرکت‌های مختلف و فناور محور هستند مانند سازمان امور مالیاتی بیمه مرکزی سازمان توسعه تجارت سازمان غذا و دارو، سازمان ثبت و غیره میز خدمت در پارک مستقر می‌کنند. همچنین ستاد تسهیل رفع موانع تولید استان تهران موظف است رفع موانع تولید و تسهیل فعالیت واحدهای فناور منطقه را در اولویت قرار دهد.

رئیس پارک فناوری پردیس گفت: واحدهای فناور مستقر در منطقه مشمول تعرفه‌های مصرف انرژی و برق مراکز پژوهشی و فناوری می‌شوند. وزارتخانه‌های نیرو و نفت موظف منطقه را از اعمال هرگونه خاموش برنامه‌ریزی شده در اوج زمان اوج مصرف شبکه برق و قطعی آب و گاز معاف کنند پارک تمهیدات لازم برای مدیریت و کاهش مصرف انرژی را صورت می‌دهد.

وی گفت: وزارت راه و شهرسازی و وزارت کشور موظف اند در چهارچوب قوانین و مقررات نسبت به صدور مجوزها و امکانات لازم و جانمایی و اختصاص حداکثری اراضی توسعه منطقه با اولویت واگذاری مانده اراضی ملی به پارک و ایجاد شهرک مسکونی نخبگانی واقع در اراضی طاهرآباد تا پایان سال ۱۴۰۳ اقدام کنند.

صفاری نیا برخی از مهمترین ظرفیت‌ها و کارکردهای ملی و بین‌المللی منطقه بین المللی نوآوری را تشریح کرد و گفت: توسعه فضاهای کار اشتراکی و شتاب دهنده‌های نوآوری از طریق مرکز شتاب دهی نوآوری، راهبری و برگزاری رویداد ملی حوزه فناوری و نوآوری کشور اینوتکس، راهبری رقابت‌های بین‌المللی فناوری و نوآوری در قالب المپیک فناوری، حمایت از ایجاد و توسعه مدرسه حکمرانی برای توسعه الگوهای بومی، ایجاد تالار معاملات فناوری کشور در منطقه از طریق شبکه فن بازار ملی ایران در سطح ملی و بین‌المللی، ایجاد مرکز ملی نمایشگاهی و آموزش علمی و فناوری در منطقه، تأسیس شعب دانشگاه‌ها و بانک‌های خارجی در منطقه، کمک‌های افراد حقیقی حقوقی به پارک فناوری پردیس یا بنیاد علم و فناوری مصطفی به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی از جمله این مزایا به شمار می‌رود.

کد خبر 6220251

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha