خبرگزاری مهر، گروه استانها: این روزها والدین در تکاپوی تهیه لوازم مدرسه برای فرزندان خود هستند، اما این تکاپو در حالی در بین خانوادهها دیده میشود، که لوازم التحریر از یک وسیلهای برای درس خواندن و تحصیل به ابزاری برای خودنمایی در برابر هم کلاسیها نیز تبدیل شده است.
به گفته مدیرکل آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران، تاکنون یک میلیون و ۱۵۰ هزار دانش آموز در مدارس دولتی و غیردولتی ثبت نام کردند، و اگر این تعداد دانش آموز به طور میانگین برای خرید تجهیزات و لوازم التحریر خود سه میلیون تومان هزینه کنند، شاهد گردش نزدیک به سه هزار و ۴۵۰ میلیارد تومانی مالی تنها در شهرستانهای استان تهران در بخش لوازم التحریر هستیم، که حضور رنگارنگ برندهای خارجی و بیگانه با فرهنگ و آئین ایران و استان تهران در بازار لوازم التحریر سبب شده که مبلغ قابل توجهی برای خرید لوازم التحریر خارجی صرف شود.
چند روز پیش جشن کلاس اولیها در سراسر استان تهران برگزار شد و صبح امروز نیز دانش آموزان در پایههای تحصیلی دیگر در مدارس حضور یافتند، اما حضور دانشآموزان با کیفهای با نشانهای خارجی و ناسازگار با فرهنگ بومی و محلی نشانههای خوبی نیست.
علاقه دانش آموزان به لوازم التحریر دارای نمادها و شخصیتهای کارتنی خارجی
مشاهدات عینی خبرنگاران مهر در بازار لوازم التحریر ورامین، ملارد و پیشوا حاکی از آن است، که دسترسی به نوشت افزارهای خارجی و البته بیکیفیت نسبت به وسایل بومی و داخلی راحت تر است و اغلب فروشندگان نیز برای فروش محصولات از برندهای خارجی استفاده میکنند.
در یک فروشگاه لوازم التحریر در ملارد که به دلیل ازدحام والدین برای خرید مایحتاج وقت پاسخ گفتن به خبرنگار مهر را نیز نداشت، مادری که همراه فرزند کلاس دومی خود که علیرضا نام داشت، با لیستی در دست، در حال خرید لوازم التحریر بود، در پاسخ به این سوال خبرنگار مهر که «بیشتر چه لوازم التحریری مورد استقبال فرزندتان است؟» گفت: علیرضا بیشتر از لوازمی خوشش میآید که روی آن برچسبهای خارجی است.
وی اضافه کرد: باب اسفنجی، انگری برد، مرد عنکبوتی، شخصیتهای کارتنی فوتبالیست، بتمن و. … شخصیتهایی هستند، که علیرضا دوست دارد و قبل از حرکت به سوی فروشگاه از ما قول گرفته که عکس این شخصیتهای کارتنی روی کیف و جامدادی اش باشد.
بخش قابل توجهی از حقوق مهرماه و حتی آبان ماه صرف خرید لوازم و مایحتاج فرزندان میشود
پدر امیر، دانش آموز مقطع متوسطه اول که با او برای خرید به فروشگاهی در پیشوا آمده بود، به خبرنگار مهر گفت: در خبرها آمده که طرحهای متعددی برای نظارت بر بازار لوازم التحریر پیاده شده است، اما در واقعیت میبینیم که قیمتهای لوازم التحریر سر به فلک کشیده و برای هر کتاب درسی به یک و یا حتی دو دفتر جداگانه نیاز داریم و باید تهیه کنیم.
وی با بیان اینکه این پایان ماجرا نیست و در ماههای ابتدایی سال تحصیلی نیز کتب کمک درسی توسط معلمان به دانش آموزان پیشنهاد میشود، گفت: جای خالی تولیدات با کیفیت داخلی نیز در بازار دیده میشود و برخی لوازم هم اگر باشد، یا نسبت به مشابه خارجی گرانتر است و یا کیفیت لازم را ندارد.
پدر امیر با بیان اینکه یک دختر دانش آموز ابتدایی نیز دارد، اضافه کرد: بخش قابل توجهی از حقوق مهرماه و حتی آبان ماه من صرف خرید لوازم و مایحتاج فرزندان میشود و حدود هشت میلیون تومان برای این دو فرزندم لوازم التحریر می خرم.
استقبال مردم نسبت به سال گذشته کاهش یافته است
یک فروشنده لوازم التحریر که در شهرقدس با خبرنگار مهر گفتگو کرده است، میگوید: افزایش قیمت لوازم التحریر نسبت به سال قبل سبب شده تا بازار تا حدود زیادی در رکود باشد، بالا بودن قیمتها سبب شده تا استقبال مردم کاهش یابد.
وی با بیان اینکه محصولات خارجی به دلیل کیفیت و تنوع رنگ و زیبایی طرفداران بیشتری بین دانش آموزان و مشتریان دارد، گفت: بیشتر دانش آموزان و خانوادهها ترجیح میدهند از لوازم خارجی استفاده کنند و قیمت لوازم خارجی نیز وابسته به ارز است.
طرح نظارت و بازرسی اداره کل صنعت، معدن و تجارت در استان تهران برای کنترل قیمتها و اطمینان از توزیع مناسب کالاها، از ۱۵ شهریورماه آغاز شده و تا ۱۵ مهرماه ادامه دارد، اما گویی این طرح حریف بازار عجیب و غریب لوازم التحریر نشده است.
نظر شما