پیام‌نما

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَاتُحِلُّوا شَعَائِرَ اللَّهِ وَ لَا الشَّهْرَ الْحَرَامَ وَ لَا الْهَدْيَ وَ لَا الْقَلَائِدَ وَ لَا آمِّينَ الْبَيْتَ الْحَرَامَ يَبْتَغُونَ فَضْلًا مِنْ رَبِّهِمْ وَ رِضْوَانًا وَ إِذَا حَلَلْتُمْ فَاصْطَادُوا وَ لَا يَجْرِمَنَّكُمْ شَنَآنُ قَوْمٍ أَنْ صَدُّوكُمْ عَنِ‌الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ أَنْ تَعْتَدُوا وَ تَعَاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَ التَّقْوَى وَ لَا تَعَاوَنُوا عَلَى الْإِثْمِ وَا لْعُدْوَانِ وَ اتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ شَدِيدُ الْعِقَابِ * * * ای اهل ایمان! [هتکِ حرمتِ] شعایر خدا [مانند مناسک حج] و ماه‌های حرام [رجب، ذوالقعده، ذوالحجه ومحرم] و قربانی بی‌نشان، و قربانی نشان‌دار و قاصدان [و راهیان به سوی] بیت‌الحرام را که فضل و خشنودی پروردگارشان را می‌طلبند، حلال مشمارید. و چون از احرام بیرون آمدید [اگر مایل باشید، می‌توانید] شکار کنید. و کینه‌توزی و دشمنی گروهی که شما را از [ورود به] مسجدالحرام بازداشتند وادارتان نکند که [به آنان] تعدّی و تجاوز کنید. و یکدیگر را بر انجام کارهای خیر و پرهیزکاری یاری نمایید، و یکدیگر را بر گناه و تجاوز یاری ندهید؛ و از خدا پروا کنید که خدا سخت کیفر است. * * * جمع باشید ای حریفان زانک وقت خواب نیست / هر حریفی کو بخسبد والله از اصحاب نیست

۲ مهر ۱۴۰۳، ۲۳:۲۰

مدیرکل هواشناسی استان اردبیل خبر داد؛

افزایش ۱۱ درصدی بارندگی نسبت به میانگین دوره‌های مشابه در اردبیل

افزایش ۱۱ درصدی بارندگی  نسبت به میانگین دوره‌های مشابه در اردبیل

اردبیل- مدیرکل هواشناسی استان اردبیل گفت: میانگین بارش استان اردبیل بعد از کاهش در ۳ سال آبی گذشته در سال آبی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ با افزایش ۱۱ درصدی به پایان رسید.

مجید کوهی در گفت‌وگو یا خبرنگار مهر با اشاره به مثبت بودن بارندگی نسبت به مدت‌های مشابه سال قبل اظهار کرد: در پایان سال آبی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ که از اول مهر ۱۴۰۲ تا پایان شهریور ۱۴۰۳ مد نظر می‌باشد، مقدار کل ریزش‌های جوی استان معادل ۳۶۱ میلی متر بوده است، که این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره‌های مشابه درازمدت، افزایش ۱۱ درصدی و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته افزایش ۳۴ درصدی را نشان می‌دهد.

وی افزود: در سال آبی سپری شده به غیر از شهرستان‌های کوثر، نمین و نیر که با کاهش زیر ۱۰ درصدی بارش‌ها مواجه بودند، در سایر شهرستان‌ها شاهد افزایش ۳ تا ۲۱ درصدی میزان بارش‌ها نسبت به بلندمدت مدت بوده‌ایم که بیشترین افزایش در شهرستان مشگین‌شهر و کمترین نیز در شهرستان اردبیل بوده است.

مدیرکل هواشناسی استان اردبیل با بیان اینکه بررسی بارش‌های فصلی یک سال گذشته نیز نشان می‌دهد که علیرغم کاهش شدید ۳۱ درصدی بارش‌ها در پاییز سال گذشته که توأم با افزایش دما نیز بوده است، ادامه داد: خوشبختانه به تدریج وضعیت بارش‌های استان رو به بهبود رفت به طوری که در فصل زمستان، بهار و تابستان به ترتیب شاهد رشد ۲۲، ۲۴ و ۴۳ درصدی بارش‌های استان بودیم.

کوهی بیان کرد: از لحاظ دمایی نیز طی یک سال گذشته میانگین دمای استان حدود ۱۲.۲ درجه سلسیوس بوده است که نسبت به بلندمدت افزایش ۱.۷ درجه‌ای داشته است.

وی اضافه کرد: میزان افزایش دمایی استان طی پاییز و زمستان سال گذشته قابل توجه بوده ولی به تدریج شاهد متعادل‌تر شدن وضعیت دمایی استان بودیم به طوری که میزان افزایش دمایی استان از ۳.۳ درجه سلسیوس در پاییز سال گذشته به ۰.۳ درجه سلسیوس در تابستان سال جاری رسید.

مدیرکل هواشناسی استان اردبیل خاطرنشان کرد: بررسی نقشه‌های پیش بینی فصلی نیز حاکی از بارش‌های نرمال و یا کمتر از نرمال در پاییز سال جاری است که البته انتظار می‌رود میزان کاهش بارش‌ها خیلی شدید نبوده و به تدریج و با نزدیک شدن به فصل تابستان شاهد بهبود بارش‌ها باشیم.

کد خبر 6234351

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha