خبرگزاری مهر -گروه دین و اندیشه- عصمت علی آبادی: امروز ۵ جمادی الاولی سالروز میلاد با سعادت عقیله بنی هاشم حضرت زینب کبری سلام الله علیها است. زینب کبری (س) شخصیتی است که عقل در شناختش درمانده و قلم در نگارش شکوه و صلابتش شکسته است. وی در شرایطی سخت، نمونهای بی بدیل از پرستاری را به تصویر کشید و الگویی ناب برای پرستاران گشت. به حق، روز ولادت او که مظهر لطافت، رحمت، صبر و از خود گذشتگی است روز پرستار نامیده شده است. حضرت زینب سلام الله علیها در ایفای این وظیفه خطیر به گونهای عمل کرد که مورد تأیید امام معصوم علیه السلام قرار گرفت. حضرت زینب کبری الگویی برای تمام زنان، در طول تاریخ است زیرا او همچون کوهی استوار و شکیبا در مقابل مصائب و فرمانبرداری بصیر برای امام خویش و در عین حال، دارای لطافت مادرانه و خواهرانه در بین اهل بیت امام حسین (ع) بود. یکی از جنبههای شخصیتی حضرت زینب در کربلا، مدیریت در پرستاری او از اهل بیت امام حسین (ع) است. ایشان نه به عنوان یک خواهر یا عمه بلکه همانند مادری مهربان و دلسوز، فرزندان امام حسین (ع) را بر خود مقدم میداشت و تا پای جان از آنها پرستاری میکرد. به همین مناسبت با حجت الاسلام رضا غلامی قائم مقام بنیاد هدایت به گفتگو نشستیم که در ادامه حاصل آن را میخوانید:
وی افزود: شخصیت دیگری از زنان وجود دارد که در شرایطی که همه عزیزان خویش را از دست داده بود و در حالتی که اسیر بود و سنگینترین مصیبتها بر این بانوی بزرگوار وارد شده بود اما در برای کل طاغوت ایستاد و هرگز در برابر طاغوت عقب نشینی نکرد و تسلیم نشد بلکه به تبیین حقیقت پرداخت و طاغوت را به چالش کشید؛ بنابراین اگر قرار باشد آسیه الگو برای همه مؤمنان باشد زینب کبری با توجه به رسالتی که انجام داد و جایگاه و مرتبهای که داشت به مراتب برای الگو بودن برای همه مؤمنان بخصوص زنان ضرورت دارد.
غلامی با بیان اینکه حضرت زینب نماد مقاومت و ایستادگی در برابر طاغوت است عنوان کرد: ایشان نماد تبیین گری و روشن گری جریان و جبهه حق است نماد تسلیم نشدن و بردباری و اسوه صبور بودن است. امروز حضرت زینب بهترین سرمشق و بهترین الگو برای ما است. ایشان برای ولی خدا و جبهه حق آنچه در توان داشت پای کار آورد و همه عزیزان خود را در مقابل دیدگان خویش در راه خدا تقدیم کرد و در پایان فرمود این قربانی را از من بپذیر؛ حضرت زینب امروز بهترین الگو و سرمشق برای زنان و مؤمنان است.
قائم مقام بنیاد هدایت با اشاره به القاب حضرت زینب گفت: از جمله القاب حضرت زینب میتوان به محدثه، عالمه و فقیه اشاره کرد همچنین عابده، زاهده، عارفه و عفیفه را نیز به ایشان لقب میدهند. حضرت با نسب نبوی و تربیت علوی داشت خداوند یک لطف و عنایت خاصی را به ایشان عطا میکند که متمایز از سایرین است از این رو لقب عقیله بنی هاشم برای ایشان نام گذاری شده است.
وی افزود: نام زینب به معنای زینت پدر است که توسط پیامبر برای این بانوی بزرگوار انتخاب و نامگذاری شد. این مخدره علاوه بر کرامات و فضایلی که در دامن حضرت زهرا به ارث برد دارای علم لدنی نیز بودند تا جایی که حضرت امام سجاد درباره ایشان میفرماید تو عالمه ای هستی که معلمی این علم را به تو نیاموخته، فهمیدهای هستی که این فهم را نیاموخته ای، بلکه این علم لدنی از سوی خدا به شما است.
غلامی درخصوص مقام عبادی حضرت بیان کرد: ایشان در مقام عبادت و بندگی دارای کرامات و مناقب و فضائل زیادی است بخصوص در شب یازدهم عاشورا بعد از آن همه مصیبت و بعد از آن همه غم و اسارت حضرت نماز شب خویش را ترک نکردند مقام عبادی و بندگی حضرت تا جایی است که امام حسین از ایشان درخواست میکنند تا در نافله هایشان حضرت را فراموش نکنند و برایشان دعا کنند.
قائم مقام بنیاد هدایت صبوری را یکی از بارزترین صفات حضرت برشمرد و بیان داشت: به دلیل این صفت به ایشان لقب ام المصائب دادند. حضرت با صبوری و بردباری مصائب کربلا را تحمل کردند تا جایی که در زیارت نامه حضرت میخوانیم فرشتگان آسمان از صبر تو به شگفت آمدند، مخصوصاً حضرت در ماجرای کربلا آنچنان صبر و تسلیم از خود نشان دادند که صبر نیز از روی حضرت زینب خجالت کشید.
وی به مجلس ابن زیاد اشاره کرد و گفت: زمانی که آن ملعون با نیش و کنایه روی زخم حضرت کبری نمک میپاشید به حضرت اشاره کرد و گفت چطور دیدی کاری را که خدا با برادرت کرد؟ اما حضرت زینب در برابر این شماتت و اهانت فرمود همه چیزهایی که دیدم تابلوهایی از زیبای بود چرا که ایثار و عشق به خداوند متعال در آن موج میزد. از دیگر ویژگیهای بارز و مهم حضرت زینب شجاعت، شهامت، فصاحت و بلاغت است برای همین است که حضرت در کاخ ابن زیاد میفرماید هر چه در توان دارید به کار بگیرید و هر کید و مکری که دارید به کار بگیرید اما بدانید نام و یاد ما را نمیتوانید محو کنید.
غلامی ادامه داد: حضرت با همین شجاعت، صلابت و غیرت حیدری توانست قصه و حقایق کربلا را با روشنگری تبیین کند و یزید و یزیدیان را علی رغم اینکه حضرت اسیر آنان بود به رسوایی بکشاند و حیثیت آنان را ببرد. ایشان در کاخ یزید بساط آن ملعون را به هم ریخت و مظلومیت و حقانیت امام حسین را به عالم برساند ما امروز مدیون حضرت زینب هستیم چرا که مقاومت، روایت گری، استقامت و روشنگری میراث حضرت زینب است.
قائم مقام بنیاد هدایت اضافه کرد: امروز ما نیازمند تبیین جبهه حق و باطل و مقاومت و ایستادگی در مقابل طاغوت هستیم و بانوان میتوانند با تاسی به حضرت زینب به تبیین حقایق جبهه حق و آن چیزی که جبهه باطل آن را وارونه نشان میدهد و تحریف میکند بپردازند، امروز این تبیین و روشنگری باید بیش از گذشته باشد.
نظر شما