فاطمه ذوقینیا کارگردان فیلم کوتاه «نرموک» از آثار راه یافته به بخش «استعداد نو» چهل و یکمین جشنواره بینالمللی فیلمکوتاه تهران در گفتوگو با خبرنگار مهر درباره این اثر گفت: فیلم کوتاه «نرموک» به معنای «نروماده» بحران هویت دختری نوجوان را به تصویر می کشد که قربانی سنت بچهپوشی (پسرانهپوشی) شده است. انگیزه من برای ساخت این فیلم از آنجا شروع شد که با سوژه واقعی این سنت مواجه شدم. پس از آن، مطالعه کتاب «دختران زیرزمینی کابل» نوشته جنی نوردبرگ به من دید عمیقتری نسبت به این پدیده داد و من را ترغیب کرد که این داستان را از دریچهای روانشناسانه و انسانی به تصویر بکشم.
وی با اشاره به مهمترین ویژگی فنی یا محتوایی فیلمش مطرح کرد: مهمترین ویژگی فیلم «نرموک» روایت موضوعی است که کمتر به آن پرداخته شده است. از نظر فنی، نمایش دقیق و هنرمندانه کشمکشهای درونی شخصیت اصلی و بحران هویت او، چالش بزرگی بود که با توجه دقیق به میزانسن و خلق تصاویری زیبا و تأثیرگذار، توانستم این بحران را به تصویر بکشم. همچنین، بازیهای درخشان بازیگران و فضاسازی دقیق و واقعی باعث شد که بیننده عمیقاً با داستان ارتباط برقرار کند و باورپذیری آن افزایش یابد.
ذوقینیا عنوان کرد: این اولین تجربه حضور من در جشنواره فیلم کوتاه تهران است و باید بگویم که احساس غرور و افتخار میکنم که با اولین فیلمم توانستهام در این جشنواره شرکت کنم. بدون شک این حضور برای من تجربهای ارزشمند و بینهایت آموزنده خواهد بود.
این کارگردان توضیح داد: برای من، بهعنوان یک فیلمساز جوان، هنوز مسیرهای ناشناخته و موضوعات زیادی برای کشف و چالش وجود دارد. در آینده، قصد دارم فیلمهایی با ایدههای خلاقانهتر و نگاهی نو به موضوعات بسازم و با پرداخت هنرمندانهتر به این ایدهها، مسیر خود را در این عرصه پرچالش هموارتر کنم.
وی عنوان کرد: پیش از اینکه وارد عرصه فیلمسازی شوم، همواره مخاطب و دوستدار جدی فیلم کوتاه بودم. حالا که خودم نیز در این عرصه فعال هستم، تماشای آثار دوستان و همکارانم در جشنواره برای من فرصتی بینظیر است تا از نگاه و تجربه آنها بهره ببرم و از هر فیلم بهعنوان درسی بزرگ و الهامبخش استفاده کنم.
ذوقی نیا با اشاره به انتظاراتش از جشنواره فیلم کوتاه تهران مطرح کرد: حمایت از فیلمسازان مستقل، بهویژه آنهایی که بدون حمایت نهادهای دولتی و با هزینههای شخصی فیلم میسازند، باید در اولویت قرار گیرد. همچنین توجه بیشتر به کارگردانان شهرستانی و بهویژه زنان فیلمساز که با چالشهای خاص و متفاوتی روبهرو هستند، میتواند به این افراد فرصتهای بیشتری برای پیشرفت دهد.
عوامل این فیلم کوتاه عبارتند از نویسنده و کارگردان: فاطمه ذوقی نیا تهیه کننده و مشاور کارگردان: امیراطهر سهیلی، مدیر فیلمبرداری: یوسف صفایی، مدیر صدابرداری: مرتضی غیور، طراح صحنه و لباس: معصومه ایزدی و مرضیه ارجمندی، طراح گریم: سمیه ارقبایی، تدوین: صادق دهقان پور، بازیگران: محبوبه سلطانی، رقیه سرشار، فیروز ملائکه، شهربانو صفری، عسل تاجیکی، شیدا علیزاده، یسنا علیزاده، محمد علیزاده، دستیار کارگردان و برنامه ریز: احسان صبوری، منشی صحنه و مشاور فیلمنامه: نسیم سهیلی، بازیگردان و مشاور قومیت: مصطفی اعتمادی، طراح استوری برد و مشاور میزانسن: داود نجف زاده، دستیاران فیلمبردار: علی امامی، علی شریفی، علی طلوع، سجاد سهرابی، محمد غفاری، مهدی عبادی، معین پرهیزگار، پویان کامل، دستیاران صحنه و لباس: علی رحیمی، مهران قویدل، فاطمه براتی، مبینا هوشمند، نغمه سلامتی مجریان، گریم: نیلوفر میری، سامان یوسفی، عکاس پشت صحنه: سمیرا شیخی، جانشین تهیه کننده: زهرا موسوی، مدیر تولید: جعفر محمدی، جانشین تولید: رضا ذوقی نیا، مدیر تدارکات: خسرو محمدی، دستیاران تولید: احمدرضا رضایی، امیرحسین قاسمی، حمل و نقل: علیرضا سرحدی، موسی قاسمی، مرتضی محمدی، مجری طرح: شرکت سینمایی سیمیا فیلم و سرمایهگذار: فاطمه ذوقینیا.
نظر شما