به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، اسرای فلسطینی که در زندانهای رژیم صهیونیستی با رئیس دفتر سیاسی حماس، شهید یحیی السنوار، همراه بودند، از ابعاد شخصیتی او سخن گفتند. این اظهارات نشاندهنده وجهه انسانی او در ارتباط با همرزمانش و در عین حال صلابت و استواری او در برابر اشغالگران صهیونیست است.
عبدالفتاح الدوله یکی از اسیران آزادشده و از سخنگویان جنبش فتح که هفت سال با السنوار در زندان بوده، اظهار داشت که السنوار علاقهمند به آشپزی در اتاقش برای همرزمان خود بود و علاوه بر این شوخطبعی و مزاح با آنها را دوست داشت. او همچنین برای آموزش قواعد زبان عربی به هر اسیری که علاقهمند بود، وقت میگذاشت (السنوار زبان عربی را در دانشگاه اسلامی غزه خوانده بود).
وی افزود که السنوار توانست رژیم صهیونیستی و سازمان شاباک را آن هم در مذاکرات مربوط به قبل از معامله گلعاد شالیط، وادار به مذاکره با او در زندان کند.
پس از آزادی در طرح «وفاء الاحرار»، السنوار همچنان به عهد خود در راستای آزادی اسیران داخل زندانهای رژیم صهیونیستی وفادار ماند و برای آزادی آنها تلاش کرد.
السنوار در دوران اسارت خود به شدت مخالف انجام هرگونه مصاحبه با رسانههای صهیونیستی بود، هرچند بسیاری از همرزمانش چنین مصاحبههایی را پذیرفته بودند.
زمانی که کانال دوم رژیم صهیونیستی به مصاحبه با او اصرار داشت، او تنها به این شرط پذیرفت که باورهای واقعیاش را به آنها بگوید، نه آنچه مانند قبول صلح یا تسلیم را که اشغالگران انتظار داشتند بگوید.
عصمت منصور، یکی دیگر از اسیران آزادشده و همرزمان السنوار، درباره او گفت که السنوار حضوری برجسته در زندان داشت و نقشی رهبری در سطح جنبش حماس و جنبش اسیران ایفا میکرد و به شدت از آنها دفاع مینمود.
وی به مشارکت اعتقاد داشت و از حسابهای شخصی میان هموطنان و جناحهای مختلف پرهیز میکرد و هنگامی که اختلافاتی پیش میآمد، او مشکلی نداشت که این راهحل به ضرر حماس باشد.
منصور افزود که السنوار در مواضعش بسیار محکم بود، از نظر اعتقادی فردی متدین و حافظ قرآن و بسیاری از احادیث نبوی بود.
رژیم صهیونیستی چندین بار السنوار را دستگیر و او را به ۴ بار حبس ابد محکوم کرده بود، اما او در سال ۲۰۱۱ در چارچوب طرح تبادل اسیران که بیش از هزار اسیر فلسطینی در ازای آزادی سرباز صهیونیستی جلعاد شالیط آزاد شدند، رهایی یافت.
نظر شما