۸ آبان ۱۴۰۳، ۱۱:۰۷

اسدالهی در نشست خبری:

مأموریت ما تحقیق و توسعه صنعت لیزر است

مأموریت ما تحقیق و توسعه صنعت لیزر است

رئیس مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران اظهار داشت: دستاوردهای حوزه لیزر و نیز ارائه محصولات این مرکز در بخش تخصصی لیزر، فوتونیک و کوانتوم در نمایشگاه بین‌المللی صنعت عرضه می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، سیف الله اسدالهی رئیس مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران در نشست خبری با تشریح آخرین دستاوردهای حوزه لیزر و نیز ارائه محصولات این مرکز در بخش تخصصی لیزر، فوتونیک و کوانتوم نمایشگاه بین‌المللی صنعت، اظهار داشت: این نمایشگاه از ۱۳ تا ۱۶ آبان ماه برگزار می‌شود. ۳۵ شرکت فعال در حوزه لیزر و فوتونیک در این نمایشگاه حضور دارند.

وی‌ادامه داد: صنعت لیزر کاربردهای زیادی را تاکنون داشته است. بر اساس اساسنامه مرکز لیزر، این مرکز بر ارائه خدمات لیزری و تحقیق و حرکت در لبه مرز دانشی و هم‌ترازی با این دانش در سطح جهان مأموریت پیدا کرده است. این مرکز با حدود ۲۰ نفر فعالیت خود را آغاز کرد اما امروز بیش از ۳۰۰ نیرو دارد.

وی گفت: خرسندیم که به لیزرهای پرتوان بیش از ۱۰ کیلووات دست پیدا کرده‌ایم. سیاست ریاست سازمان انرژی اتمی در نوآوری درهای باز در توسعه دانش هسته‌ای و تاکید بر در خدمت قرار گرفتن دانش در حوزه لیزر است.

اسدالهی افزود: در این حوزه همکاری و تفاهمنامه‌هایی با دانشگاه‌های کشور و پارک علوم و فناوری البرز منعقد شده است.

اسداللهی در مورد کمک مرکز لیزر در کاهش هزینه درمان بیماران گفت: تعرفه پزشکی که توسط وزارت بهداشت تصویب می‌شود را اطلاعی ندارم. قطعاً لیزر خیلی از هزینه‌های پزشکی را کم خواهد کرد چرا که در بسیاری از موارد بجای هزینه‌های جراحی به بیمار کمک می‌کند.

وی ادامه داد: در حوزه محیط زیست نیز لیز تأثیرات خوبی و کمک کننده‌ای را داشته است. به جای استفاده از سموم علفکش از لیزر علفکش استفاده می‌شود که البته این روش در جهان مرسوم است.

رئیس مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران در مورد استفاده از هوش مصنوعی در مرکز لیزر گفت: گروه مخصوص هوش مصنوعی را در مرکز مشخص کرده ایم که قطعاً به کارگیری هوش مصنوعی می‌تواند بسیاری از خطاها جلوگیری کند.

رئیس مرکز علوم و فنون لیزر ایران در مورد کمک مجلس در تصویب قوانین برای کمک به مرکز لیزر در زمینه‌های مختلف، گفت: مأموریت مرکز ما تحقیق و توسعه صنعت لیزر است و در ادامه مأموریت همکاری با بخش خصوصی را داریم و قصد ورود به عرصه تولید را نداریم؛ ما با بخش‌های خصوصی می‌توانم همکاری کنیم و به آن‌ها در پایه‌گذاری و تولید ثروت این صنعت کمک کنیم.

وی در ادامه گفت: با توجه به قوانین حمایتی مانند منع واردات کالاهایی که مشابه تولید داخلی دارد می‌توانند رشد خوبی داشته باشند اما حوزه توسعه لیزر پر هزینه است و شاید بتوان با قوانین حمایتی از این حوزه حمایت کرد.

مدیرعامل مرکز ملی علوم و فنون لیزر درباره برگزاری چند دوره نمایشگاه بین‌المللی لیزر و فوتونیک ایران به جنجال‌آفرینی‌ها برای مانع‌تراشی در این مسیر اشاره کرد و گفت: حتی در برخی موارد هنگام حضور در نمایشکاه‌های بین‌المللی، برخی شرکت‌ها به دلیل تحریم‌ها حاضر به همکاری با ما نیستند.

اسداللهی در پایان با اشاره کشورهای پیشرو در لیزر گفت: کشورهای آلمان، آمریکا، فرانسه و در حوزه آسیا چین در این صنعت پیشرو هستند.

کد خبر 6272238

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha