۸ آذر ۱۴۰۳، ۱۰:۵۱

پزشکیان: دانش‌آموزان می‌توانند خودشان به جای معلمان، مرکز آموزش باشند

پزشکیان: دانش‌آموزان می‌توانند خودشان به جای معلمان، مرکز آموزش باشند

رئیس جمهور گفت: ما می‌توانیم دانش آموزان را در کلاس‌های ۴۰ و ۴۵ نفره به چهار گروه ده نفره تقسیم کنیم؛ تیم بشوند و روی موضوع بحث کنند و دانش‌آموز خود، مرکز آموزش شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود پزشکیان در یکصد و دهمین جلسه مجمع عمومی فرهنگستان علوم پزشکی که صبح امروز پنجشنبه برگزار شد، به فعالیت‌های دولت در ماه‌های ابتدایی آغاز به کار اشاره کرد و گفت: روندی که تاکنون در دولت پیش رفته‌ایم در جهت حل مشکلات بودجه‌ای بوده و تا حدودی آنها را حل کرده‌ایم.

رئیس جمهور در ادامه به برخی اصلاحات در شورای‌عالی انقلاب فرهنگی اشاره کرد و افزود: در شورای‌عالی انقلاب فرهنگی پیش از این تمرکز بر آئین‌نامه نویسی، اساسنامه نویسی و موضوعاتی نظیر این بود که در واقع ارتباطی به مأموریت‌های اصلی شورا نداشت. تصمیم بر این شد که اولویت‌ها تغییر کند و پس از رأی‌گیری سه اولویت مسائل آموزش و پرورش، دانشگاه‌ها و خانواده در دستور کار قرار گرفت.

رئیس جمهور درباره درخواست رئیس فرهنگستان علوم پزشکی برای تشکیل ستاد سلامت در شورای‌عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: تلاش می‌کنیم تدبیری بیاندیشیم که تمام تصمیمات و برنامه‌های شورا در حوزه سلامت قبل از تصویب در اختیار فرهنگستان قرار گیرد تا بدنه کارشناسی شما بتواند نظرات خود را درباره آنها ارائه دهد. معتقدم در همه حوزه‌ها باید مشکلات را با دانشگاهیان و افرادی که از دانش لازم برخوردار هستند، به اشتراک بگذاریم و از آنها راه‌حل بگیریم، چرا که در بدنه اجرایی و اداری کشور ممکن است افرادی قرار داشته باشند که دانش کافی نداشته باشند و یا بر اساس ضوابط جذب نشده باشند.

پزشکیان به نقش دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی در تقویت عقبه کارشناسی دولت اشاره و تصریح کرد: هم اکنون ۴ مسئله وجود دارد که از دانشگاه‌ها خواسته‌ایم راهکارهای خود را برای آن ارائه دهند؛ سرمایه گذاری و تولید، ناترازی، معیشت مردم و تورم، دانشگاه‌ها می‌توانند با ارائه راهکارهای خود برای حل این ۴ مسئله به ما کمک کنند.

رئیس جمهور درباره وضعیت نظام آموزشی و آموزش و پرورش که دغدغه برخی اعضای فرهنگستان نیز بود، گفت: در زمینه فضاهای آموزشی بنا بر این است که مشکل کمبود مدارس را با مشارکت مردم و خیرین در عرض یک سال حل کنیم. علاوه بر فضاهای آموزشی درباره روش‌های آموزش هم طرح‌هایی داریم. به هر حال برون‌داد روش فعلی آموزشی روشن است. تغییر روش آموزش باید به گونه‌ای باشد که در کلاس‌ها دانش‌آموزان به صورت تیمی آموزش ببینند. تاکنون چندین جلسه برای حل مشکلات نظام آموزشی داشته‌ایم و تلاش می‌کنیم ضمن رفع بی‌عدالتی‌ها در نظام آموزشی به سمت اصلاح کیفیت آموزش هم برویم.

پزشکیان افزود: با پیشرفت شبکه‌های ارتباطی، وجود سامانه‌ای مانند شبکه شاد می‌تواند در افزایش کیفیت آموزشی مؤثر باشد و می‌توانیم حتی در دورترین نقاط کشور بسته‌های آموزشی بهترین استادها را به دست دانش‌آموزان برسانیم.

رئیس جمهور در ادامه سخنانش با تأکید بر تمرکز مدیریت حوزه‌های سلامت در استان‌ها در ذیل استانداری گفت: با توجه به اینکه بیشتر استانداران کشور انتخاب شدند، در هفته آینده دستورالعمل واحدی برای همه استانداران صادر خواهد شد تا آنها دقیقاً بدانند که مسیر چیست و در آن مسیر حرکت کنند.

پزشکیان افزود: چندین جلسه در وزارت بهداشت با دوستان داشتم، باور من این است که اگر منابعی که طبق قانون باید در اختیار حوزه سلامت قرار داده شود، به صورت کامل تخصیص یابد، می‌توان بسیاری از مشکلات این حوزه را حل کرد و وظایف و مامویت‌های نظام سلامت به خوبی روشن خواهد شد.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود به ضعف عملکردها در کشور اشاره کرد و اظهار داشت: نمی‌شود ۴۵ سال از انقلاب گذشته باشد و اوضاع بهتر نشود، حتماً یک جای عملکردمان ایراد داشته است. اگر راه و تفکر درست و کارشناسی شده را طی کرده بودیم، طبیعتاً نباید اینجا می‌بودیم و شرایط‌مان باید خیلی بهتر می‌بود.

پزشکیان افزود: ما به دنبال افکار سیاسی و جناحی نیستیم بلکه می‌خواهیم مشکلات مملکت را حل کنیم. خداوند در قرآن می‌گوید: "ان اکرمکم عندالله اتقاکم"، تقوا، در این آیه یعنی حرکت بدون خطا و کفر زمانی است که حرف حق و درست را نپذیریم. حضرت علی (ع) در همان روزهای اولی که به حکومت رسید عبارتی دارد که می‌گوید خطا مانند یک اسب وحشی است، کسی که بدون توجه به راه درست، تصمیم بگیرد، درست مانند آن است که خود را به آتش انداخته و تقوا مانند آن اسب رامی است که صاحبش را به جهت درست حرکت می‌دهد. یک پزشک اگر تمام شب‌ها را نماز شب بخواهند و حزب‌اللهی هم باشد، اما در طبابت اشتباه کند، با تقوا نیست، در مقابل آن پزشکی که درست طبابت می‌کند، حتی اگر نماز شب نخواند هم با تقواتر است. هر کسی که بدون خطا مشکل مردم را حل کند، باتقواتر است.

رئیس جمهور با تأکید بر ضرورت رفتار درست حاکمان و با بیام اینکه قرار نیست تصمیماتی بگیریم که به جامعه آسیب وارد کند، اظهار داشت: به جای آنکه به دنبال حرف زدن درست باشیم، باید درست عمل کنیم؛ تقوا یعنی قبول کردن حرف درست برای رضای خدا و انجام دادن آن، ما باید مشکل مردم را حل کنیم و اگر نتوانستیم آن را حل کنیم، مقصریم. نباید اجازه دهیم که سفره مردم کوچک‌تر شود و هر کسی که می‌تواند ما را در این راه کمک کند با آغوش باز از او استقبال می‌کنیم؛ به میدان بیاید و کمک کند.

پزشکیان با اشاره به سخنان خود در زمان انتخابات گفت: من در انتخابات هم گفتم که به دنبال اجرای چشم‌انداز توسعه هستم که رهبری آن را تأیید کردند. من می‌خواهم ما در منطقه در همه شاخص‌های توسعه اول باشیم و اگر همه خواهان اجرای این چشم‌انداز هستیم، دیگر منطقی نیست که در عملکردهایمان اینقدر ضعیف عمل کنیم، چرا که همه باید به دنبال بهترین‌ها باشیم.

رئیس جمهور در پایان سخنان خود بر اجرای سیاست‌های کلی کشور تأکید کرد و گفت: اگر قرار باشد هر مدیری که می‌آید کاری کند و نفر بعدی کار دیگری انجام دهد، مانند آن کسی می‌شویم که خداوند در قرآن می‌فرماید یکی می‌بافد و دیگری همه بافته‌هایش را رشته می‌کند. باید یک سیاست درست را انتخاب کنیم و هر کسی که به قدرت می‌رسد همان سیاست را پیش ببرد.

کد خبر 6301287

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • جواد IR ۱۱:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۸
      0 0
      اگر مرد میدانی باید خودتو ثابت کنی.....باید جلوی استخدام نیروهای شرکتی و کارگری گرفته شود و افراد شایسته و بالیاقت و بادانش جذب شوند....هرگونه استخدام در دستگاههای اجرایی باید ازمسیر آزمون استخدامی وگزینش ومصاحبه باشد....
    • در آلمان اینگونه است DE ۱۱:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۸
      1 0
      بیش از 30 نفر زیاد است، بیش از آن، شانس شرکت دانش آموزان در "بحث" ها کم میشود. همهمه افزایش می یابد. معلم عصبی، کارش برای تصحیح و کنترل تکالیف- "امتحانات" افزایش یافته انگیزه کاریش کاهش مییابد. بهتر است دانش آموزان در گروه های 2-4 نفره (هر هفته متغیر) دور یک میز بشینند، نه بر روی نیمکتِ دراز!
    • پیامد SG ۱۵:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۸
      0 1
      زمان ما کلاس ها 40 نفره بود. دهه هفتاد. کاری به این مساله ندارم اما اینکه دانش آموزان در مسیر آموزش مشارکت کنند خودش حرف درستیه و همه باید نسبت به ایجاد فضای جدی آموزشی مشارکت کنند. هم معلم هم دانش آموز و بقیه افراد.
    • محمد IR ۲۲:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۸
      0 0
      استاندارد فضای کلاس برای هر دانش آموز 2.5 متره. همین الان کلاس های ما شبیه اتوبوس واحده! خواهشا قبل از یک ساعت تدریس در یکی از اتوبوس های واحد آموزش پرورش! از ارائه نظریات جدید خودداری فرمایید!
    • علی IR ۰۹:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۰
      0 0
      آقای پزشکان ریئس جمهور محترم امروز 80 درصد معلمان خانم بعلت سختی کار دارای تک فرزند میباشند دستوربفرمایید در همه مدارس یک کلاس مهد کودک داشته باشتد تا معلمین خانم با خیال راحت فرزند بیشتری بیاورند ممنون