۱۳ آذر ۱۴۰۳، ۹:۴۷

۶ میلیون گردشگر خارجی در ۱۴۰۲ به ایران آمدند

۶ میلیون گردشگر خارجی در ۱۴۰۲ به ایران آمدند

وزیر میراث فرهنگی گفت: سال گذشته ۶ میلیون و ۳۸۲ هزار گردشگر ورودی به کشور داشتیم.پیش بینی ما رشد ده درصدی در هر سال است با این حال ظرفیت داریم که هر سال تا ۱۵ میلیون نفر گردشگر جذب کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، رضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری با حضور در برنامه تلویزیونی زمانه گزارشی از فعالیت‌های این وزارتخانه در مدت اخیر داد و گفت: واقعیت این است که ۴۸ هزار اثر تا کنون ثبت شده و ۲۸ اثر ملموس و ۲۷ اثر ناملموس داریم. اکنون ۴۸ اثر در نوبت ثبت جهانی داریم. ۱۸ سال از ابتدای انقلاب تا پایان جنگ اثری ثبت نشد به همین دلیل از کشورهای اول دنیا عقب افتادیم ولی مطمئن باشید که در چند سال آینده جزو سه کشور اول خواهیم بود.

وی گفت: ثبت، صیانت و مرمت آثار تاریخی وظایف اولیه ما در حوزه میراث‌فرهنگی است. نیازمند منابع و نیروی انسانی بیشتری در مرمت آثار تاریخی هستیم. همه جغرافیای ایران اثر میراثی است. ما نتوانستیم این ظرفیت را به جامعه به خصوص نسل جوان معرفی کنیم. باید تلاش کرد با تولید محتوا روی شبکه‌ها و اپلیکیشن‌ها این ظرفیت به دنیا هم معرفی شود.

صالحی امیری با بیان اینکه ایران استمرار تاریخی ماست گفت: ایران دو قدرت دارد یکی قدرت سخت است اما هر کشوری برای بقای خودش به قدرت نرم نیاز دارد میراث فرهنگی همان قدرت نرم است که غرورآفرین است. ما باید تلاش کنیم این قدرت نرم را در سطح ملی معرفی کنیم تا ایران به داشته‌هایش افتخار کند.

وی افزود: در گردشگری با سه مفهوم سر و کار داریم. نخست جذابیت است، دوم امنیت و سوم زیرساخت است در جذابیت براساس آمارهای بانک جهانی رتبه هفتم را داریم اما مطالعات خودمان نشان می‌دهد کشور سوم هستیم. از نظر میراث‌فرهنگی، طبیعت، محیط‌زیست، گردشگری دریایی ما در دنیا جایگاه ویژه‌ای دارد.

با ابلاغ سیاست‌های اقتصاد دریامحور گردشگری دریایی جز اولویت‌ها قرار گرفته و به دنبال فعال‌سازی گردشگری دریای محور هستیم. با نیروهای نظامی مستقر در بوموسی صحبت کردیم تا در حوزه گردشگری اتفاقات خوبی بیفتد و قطعاتی از این جزیره به گردشگری تعلق گیرد. جزیره‌ای در سواحل مکران با ۱۲۰۰ هکتار به حوزه گردشگری اختصاص داده می‌شود. اسکله‌هایی در شمال کشور نیز در حال احداث است که سرمایه گذاران با ورود کشتی‌های کروز گردشگری بین ایران و کشورهای قفقاز فعال کنند.

سال گذشته ۶ میلیون و ۳۸۲ هزار گردشگر ورودی به کشور داشتیم

وزیر میراث فرهنگی بیان کرد: سال گذشته ۶ میلیون و ۳۸۲ هزار گردشگر ورودی به کشور داشتیم پیش بینی ما رشد ده درصدی در هر سال است ظرفیت داریم که هر سال تا ۱۵ میلیون نفر جذب کنیم اما باید زیرساختها آماده شود. زیرساخت یعنی هواپیما، اتوبوس، رستوران، صرافی، بازار، گردش مالی. شبکه‌های بیگانه به ناحق تصویر ایران را خراب می‌کنند. آن میزانی که باید ظرفیت ملی را به کار بگیریم برای بازنمایی ظرفیت ایران به کار نگرفته‌ایم. زنجیره‌ای را آغاز کرده‌ایم و هدف گذاری کردیم که کدام کشورها در اولویت هستند تا کار کنیم کشورهای حوزه نوروز و خلیج فارس و قفقاز جزو اولویت‌های ماست. بعد از آن حوزه آسیای شرقی و چین و هند را مد نظر داریم.

وی گفت: قرار شد دیداری بین ما و وزیر گردشگری چین انجام شود تا برنامه جدیدی برای گردشگری دو کشور داشته باشیم. همچنین می‌خواهیم فضای گردشگری بین کشورها را فعال کنیم. ایجاد ذهنیت امن برای جهانیان برایمان مهم است. امروز ۱۴۳۰ هتل در کشور داریم برنامه ریزی شده که سالی ۱۰۰ هتل افتتاح شود. باید موانع را از مسیرهای سرمایه گذاری برداریم.

صالحی امیری با بیان اینکه گفت: ۱.۳ میلیون نفر از حوزه خلیج فارس به ایران برای گردشگری زیارتی می‌آمدند. بنابراین ظرفیت گردشگری زیارتی در ایران زیاد است. کشورهای دیگر به شدت علاقه مند زیارت اهل بیت در ایران هستند. امروز نیازمند سه کار اساسی هستیم یک ذهنیت زدایی از جهانیان معرفی جذابیت‌های ایران و ایجاد زیرساختهای لازم برای ورود گردشگر.

وی درباره نظارت بر تورهای گردشگری که برخی از اوقات ضوابط را در اماکن گردشگری و طبیعی رعایت نمی‌کنند گفت: کل ظرفیت توریسم توسط بخش خصوصی و آژانس‌ها و کانون‌های مسافرتی انجام می‌شود جزو وظایف دستگاه میراث فرهنگی است که قوانین و مقررات به دفاتر اعلام شود و دفاتر مسافرتی هم وظیفه دارند که ضوابط را به گروه‌ها اعلام کنند اما نباید تصویر را به نوعی ایجاد کرد که اگر گردشگر می‌آید به دنبال هدف‌های دیگری است. کسی که می‌خواهد کاری کند می‌رود به کشورهای دیگر. نباید این موضوع انقدر بزرگ شود که حجم وسیع کارهای انجام شده زیر سوال برود.

۱۹۴۵ نیروی حفاظتی داریم

وزیر میراث فرهنگی گفت: برای کسی که در فضای مجازی آموزش حفاری می‌دهد حکم صادر شده است و با این رفتارها برخورد می‌شود. ما از ظرفیت مجموعه فراجا، یگان حفاظت میراث فرهنگی و مردم استفاده می‌کنیم. بسیاری از محیط‌های میراثی توسط نیروهای مردمی نظارت می‌شود. الان ۱۹۴۵ نیروی حفاظتی داریم ولی حداقل ۴۰ هزار نفر نیرو می‌خواهیم اما امکان پذیر نیست.

وی افزود: سیاست درستی از سالهای گذشته مطرح بوده است که بناهای تاریخی در حال تخریب توسط سرمایه گذاران احیا شدند و کاربری جدیدی پیدا کردند. این کار توسط صندوق احیای میراث فرهنگی انجام می‌شود. چنین بناهایی چند سال به یک سرمایه گذار اجاره داده می‌شود تا احیا شود. تعداد زیادی از این بناها اقامتگاه، رستوران و مراکز فرهنگی شدند. مهمترین دستاورد این بود که بنا احیا می‌شود و توریست داخلی و خارجی را جذب می‌کند. همه این بناها طبق قراردادهای سختگیرانه واگذار می‌شود و ما هم روی مرمت و احیای آنها نظارت می‌کنیم.

وی ادامه داد: موتور پیشران گردشگری بخش خصوصی و سرمایه‌گذار است. ما باید نگاه خود را به سرمایه‌گذار تغییر دهیم اکنون ۲۶۷۰ پ روژه گردشگری در حال احداث است که ۵۵۰ پروژه آن هتل است. ما ۱۰ همت تسهیلات به پروژه‌های بالای ۷۰ درصد پرداخت می‌کنیم بنابراین با تزریق این منابع تا سال آینده ۱۰۰ هتل در کشور ایجاد می‌شود هم اکنون هم چهار هزار بوم‌گردی در سراسر کشور در حال فعالیت هستند.

وی گفت: تمام کسانی که بوم گردی دارند حتماً آموزش می‌بینند ما نمی‌توانیم در هر بوم گردی کسی را مأمور نظارت کنیم اما گزارش‌ها حاکی از آن است که مردم ما ضوابط را رعایت می‌کنند. ما با جامعه سالم و اخلاق مدار مواجه هستیم و موارد نقض قلیل است.

صالحی امیری گفت: هر پروژه‌ای که افتتاح می‌شود حداقل ۲۰ استعلام برای آن گرفته می‌شود. مهمترین استعلام آن از محیط‌زیست و منابع‌طبیعی گرفته می‌شود. ما تنها کشوری نیستیم که در دنیا چهارچوب محیط زیست را رعایت می‌کند راه نجات کشور سرمایه گذاری است و در ذیل توسعه باید به محیط زیست هم توجه کرد این دو با هم در تضاد نیست. آشوراده یکی از مباحثی است که در فضای مجازی زیاد مطرح می‌شود. آنجا باید به فضای گردشگری طبیعی تبدیل شود مردم باید بتوانند به جزیره بروند اما محیط آبی آن را تخریب نکنند مردم الان بیشتر از مسئولان دنبال حفظ محیط زیست هستند. نگاه دوگانه به نفع کشور نیست. هیچ پروژه‌ای بدون مجوز محیط زیست اجرا نمی‌شود. در نوار شمالی کشور ۷۰ پروژه که موافقت اصولی گرفته‌اند منتظر مجوز محیط زیست هستند.

کد خبر 6305899

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • GB ۱۵:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۳
      0 0
      روزی 4000 تا 6 هزار ویزا به گردشگران افغانی دادید که امدند و ماندند در ایران و از یارانه ها ی ایرانی ها می خورند و بیکاری مردم ایران.