۱۳ آذر ۱۴۰۳، ۱۴:۲۵

تولید ۲.۶ میلیون تن پروتئین دریایی تکلیف سند امنیت غذایی

تولید ۲.۶ میلیون تن پروتئین دریایی تکلیف سند امنیت غذایی

معاون وزیر جهاد گفت: تولید از ۳۵هزار تن پیش از انقلاب به ۱.۴میلیون تن رسیده که پیش‌بینی شده تا پایان برنامه هفتم به ۱.۸میلیون تن برسد. این عدد در سند امنیت غذایی ۲.۶ میلیون تن لحاظ شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، هشتمین نمایشگاه بین‌المللی شیلات، آبزیان، ماهیگیری، غذاهای دریایی و صنایع وابسته در محل نمایشگاه بین‌المللی تهران افتتاح شد.

سید حسین حسینی، رئیس سازمان شیلات ایران در این مراسم گفت: امنیت غذایی مساله درجه یک کشور بوده و ما در حوزه تولید آبزیان چهلمین کشور از بین ۱۸۰ کشور هستیم که یکی از ظرفیت‌های اقتصادی کشور به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه ایران دارای ۵ هزار و ۶۸۰ کیلومتر ساحل است، افزود: امنیت غذایی در این بخش هم در سایه وفاق ملی و مشارکت مردم محقق می‌شود.

حسینی تصریح کرد: فائو مکلف کرده تا سال ۲۰۵۰ میلادی برای نجات بشر از قطعی غذا از طریق شیلات اقدام شود و در این خصوص به ۳ موضوع اشاره کرده است؛ نخست، آبزی پروری جز پروتئین‌های کم آب‌بر است. دوم، گازهای گلخانه‌ای امروز معضل جهان بوده و حوزه آبزیان اثر کمتری در گازهای گلخانه‌ای دارد. سوم هم سلامت و قدرت جذب پروتئین آبزیان نسبت به سایر پروتئین اهمیت بیشتری دارد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به رشد تولید طی ۴ دهه افزود: حجم تولید از ۳۵ هزار تن پیش از انقلاب امروز به ۱.۴ میلیون تن رسیده که پیش بینی شده تا پایان برنامه هفتم به ۱.۸ میلیون تن برسد. این عدد در سند امنیت غذایی ۲.۶ میلیون تن در نظر گرفته شده است که با راهبردهای کلان محقق می‌شود.

رئیس سازمان شیلات ایران در ادامه سخنان خود به ۵ راهبرد برای تحقق افزایش تولید پرداخت و گفت: نخست، بهره برداری پایه از منابع آبی دنیا که علاوه بر حفظ وضعیت موجود در تولید گوشت سفید لازم است بچه ماهی تولید و رهاسازی شود تا ذخایر دریایی کاهش پیدا نکند. دوم، استفاده از دریا و تمام کرانه‌های آن موضوع بعدی است. همچنین، افزایش بهره وری با تسهیلگری رسوخ دانش ضرورتی اجتناب ناپذیر است. استفاده از نانو حباب، آب‌های مغناطیسی و پودر پری‌بیوتیک به جای آنتی بیوتیک، ورود هوش مصنوعی و استفاده از انرژی خورشیدی از جمله فناوری‌های نوینی است که می‌توانند بهره‌وری را ارتقا دهند.

وی افزود: افزایش آبزی‌مصرفی از طریق ارزان‌سازی و فرهنگ‌سازی از دیگر راهبردهای سازمان شیلات ایران است. در حال حاضر میانگین سرانه مصرف آبزیان در ایران حدود ۱۴.۱ کیلو گرم بوده که این عدد در شهری مانند تهران با این تعداد جمعیت ۸ کیلو گرم است.

حسینی نمایشگاه شیلات ایران را در خاورمیانه و غرب آسیا بی نظیر دانست و در پایان گفت: هدف در رونق شیلات، توسعه سواحل است. تحقق این امر بدون مشارکت مردم شدنی نیست و به جذب ۳۰ همت سرمایه نیاز است.

آبزیان و حفظ محیط زیست

در ادامه علیرضا رفیعی پور، رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: ظرفیت‌ها و توانمندی‌های ارزشمندی چه به لحاظ خدادادی و چه با نفوذ دانش در کشور وجود دارد. دام و طیور با توجه به محدودیت‌های آبی و خاکی کشور و نیز چالش تغییر اقلیم و گازهای گلخانه‌ای در حال جایگزین شدن با پروتئین‌های دریایی است که آسیب کمتری به محیط زیست وارد می‌کند.

وی افزود: پشتیبانی و حمایت دامپزشکی از صنعت شیلات از دو بعد سرمایه گذاری و سلامت و کیفیت آبزیان است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: برای تأمین سرمایه مورد نیاز باید صادرات داشته باشیم و در بخش سلامت محصولات باید شاخص‌ها تدوین و تعریف شود.

گفتنی است، هشتمین نمایشگاه بین‌المللی شیلات، آبزیان، ماهیگیری، غذاهای دریایی و صنایع وابسته (IFEX۲۰۲۴) از ۱۳ تا ۱۶ آذر ۱۴۰۳ در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برقرار است.

کد خبر 6306419

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha