به گزارش خبرنگار مهر، جمشید لقایی کنترل کیفیت هوای اصفهان عصر سهشنبه در نشست پایش پیشرفت سند جامع کاهش آلودگی هوای اصفهان که در شهرک علمی- تحقیقاتی برگزار شد، با بیان اینکه مسئله محیط زیست همواره به دلیل مسائل اقتصادی در اولویت آخر قرار گرفته است، اظهار کرد: باید توجه داشت که موضوع ناترازی انرژی در کشور حاد است.
وی ادامه داد: تعداد حدود ۸۰۰ - ۹۰۰ اتوبوس شهری که در حال حاضر روزانه از پنج صبح تا ۲۲ شب در کلانشهر اصفهان به شهروندان خدمات میدهند به میزان حدود ۸۵ هزار لیتر گازوئیل مصرف میکنند در حالی که طبق آمار شرکت پخش فرآوردههای نفتی اصفهان، تابستان امسال که ادارات موظف به کاهش مصرف انرژی برق بودند ۱.۵ میلیون لیتر گازوئیل برای تأمین سوخت دیزل ژنراتورهای آنها، به مصرف روزانه اضافه کرد.
قانون هوای پاک در اجرا به محدودیت خورد
مسئول امور کنترل کیفیت هوا در معاونت حمل و نقل شهرداری اصفهان با بیان اینکه این مجموعه در حوزه توسعه پنلهای خورشیدی پیشتاز است، گفت: مجموعه شهرداری اصفهان برای کاهش آلودگی هوا در حوزه حمل و نقل شهری تمام ظرفیتهایی که میتوانست ولو آنچه که جزئی به کاهش آلودگی کمک کند، حتی در پایانههای شهری تا موارد عمده تر مانند پروژه مترو، کاهش محدودههای ترافیکی و توسعه ناوگان موتور برقی و دوچرخه برقی را طی سالهای اخیر در دستور کار قرار داده است.
لقایی با بیان اینکه تلاش کردیم همه جوانب در حوزه حمل و نقل شهری اصفهان را پوشش دهیم، خاطرنشان کرد: مسئله این است که قانون هوای پاک هم در اجرا به محدودیتهایی خورده است و به نظر میرسد همه سازمانها آنطور که قانون تکلیف کرده، برای اجرا جلو نیامدند.
وی افزود: با توجه به مطالعاتی که توسط دانشگاههای اصفهان با حمایت شهرداری طی سالهای اخیر درخصوص آلودگی هوای این دیار شده، انتظار داشتیم از حوزه صنعت قویتر ظاهر شود و همکاری از سوی شرکتهای زیربنایی مانند برق و نفت یک مقدار پررنگتر باشد.
مسئول امور کنترل کیفیت هوا در معاونت حمل و نقل شهرداری اصفهان ابراز کرد: واقعیت این است که قانون هوای پاک یک قانون بین بخشی است و باید سازمانها و مجموعهها همکاری داشته باشند تا به نتیجه برسد.
لقایی افزود: در یک نمونه در راستای توسعه حمل و نقل همگانی قرار بر این بود که ۱۷۰ اتوبوس جدید به ناوگان اتوبوسرانی شهر اضافه شود که بخشی حدود ۲۰ درصد تحویل شده و مابقی را کارخانه اعلام کرد به دلیل نبود قطعات نمیتواند تأمین کند یا توسعه مترو هزینههای کلان میطلبد که حاصل یک سال و نیم پیگیری مصوبات سفر، هنوز در نقطه اول هستیم به دلیل مشکلات زیادی که دولت بخاطر مباحث تحریم دارد و مسائل و تحولاتی که طی ماههای گذشته در کشور شاهد بودیم.
وی تصریح کرد: آلودگی هوا تا زمانی که مسئله اول دولت و دستگاههای اجرایی نشود، اتفاقی نمیافتد.
مسئول امور کنترل کیفیت هوا در معاونت حمل و نقل شهرداری اصفهان گفت: مسئله این است که کدام موضوع صدر مسائل کشور باشد درحالی که اصفهان با سه مسئله مهم مانند خشکی زاینده رود، فرونشست زمین و آلودگی هوا درگیر است.
لقایی خاطرنشان کرد: شهرداری اصفهان با توجه به رسالت خود پیرو برنامه کاهش آلودگی هوای هشت کلانشهر کشور از جمله اصفهان به مقوله سنجش آلودگی هوا وارد شد و از سال ۱۳۹۶ چند ایستگاه پایش هوا خریداری شد و اکنون ۱۳ ایستگاه با انالیزورهای انواع گازهای آلاینده شاخص آلودگی هوای این کلانشهر را لحظه به لحظه در اختیار داریم.
توزیع بیش از ۵ هزار لیتر نفت کوره برای صنایع اصفهان در ۶ ماه امسال
در ادامه لیلا اسدالهی مسئول HSE و محیط زیست شرکت پخش فرآوردههای نفتی اصفهان با بیان اینکه تولید نفت- گاز یورو پنج و توزیع آن به جایگاهها از اردیبهشت ۱۴۰۲ در اصفهان آغاز شد، اظهار کرد: در ۶ ماهه امسال ۴۰۳ هزار و ۶۰۷ مترمکعب نفت گاز یورو پنج در جایگاههای سوخت واقع در شعاع شهر اصفهان توزیع شده است.
وی خاطرنشان کرد: درخصوص توزیع سوخت مایع و نفت کوره (مازوت) به واحدهای صنعتی و تولیدی، در صورت مجوز صنایع و معادن و سازمان محیط زیست، توزیع نفت کوره به صنایع اتفاق میافتد.
مسئول HSE و محیط زیست شرکت پخش فرآوردههای نفتی اصفهان افزود: در ۶ ماهه ابتدای امسال پنج هزار و ۳۲ مترمکعب نفت کوره با مجوز صمت و محیطزیست برای واحدهای صنعتی اصفهان توزیع شده است.
تجهیز ۴۷ جایگاه سوخت در شهر اصفهان به سیستم کهاب
اسدالهی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۴۷ جایگاه سوخت در شهر اصفهان مجهز به سیستم کهاب هستند، اضافه کرد: انبار نیروگاه شهید منتظری نیز مجهر به طرح کهاب شد ضمن اینکه بخارات بنزین و مواد نفتی بازیافت میشود و این طرح در بین ۳۷ منطقه شرکتهای پخش کشور تنها در اصفهان انجام شده است.
به گفته وی، همچنین از ۲ هزار و ۲۰۰ نفتکش ناوگان حمل و نقل شرکت پخش فرآوردههای نفتی اصفهان یک هزار و ۱۹۶ نفتکش مجهز به سیستم کهاب هستند.
نظر شما