به گزارش خبرنگار مهر، امروز چهارشنبه ۱۴ آذر ماه ۱۴۰۳ نشست خبری رئیس اتاق تعاون تهران و نماینده رئیس اتاق بازرگانی و صنایع فدراسیون روسیه در محل اتاق تعاون تهران برگزار شد.
علی رضا دوست، رئیس اتاق تهران گفت: در قانون اساسی ایران حوزه اقتصاد ایران از ۳ بخش دولتی، خصوصی و تعاون تشکیل شده و در همین راستا اتاق تعاون در ایران شکل گرفته است.
وی افزود: اتاق تعاون در حوزه تجارت و ارتباطات خارجی تمام اختیارات در بخش تعاون دارد و هدف مشارکت ما هم برنامهریزی در حوزه تعاون برای پیشرفت اقتصادی است.
رئیس اتاق تعاون تهران به اهداف تدوین شده اشاره کرد و گفت: اهداف مورد نظر در بخش تعاون میتوان به برقراری ارتباطات تجاری و اقتصادی، برگزاری نمایشگاههای داخلی و خارجی و ایجاد مراکز تعاون توسط نمایندگیهای غیر دولتی، تشویق سرمایهگذاران به سرمایهگذاری، صدور کارت بازرگانی برای افراد و… اشاره کرد.
رضادوست یادآور شد: در کشور ما بیش از ۱۰۰ هزار تعاونی از مسکن تا حوزه کشاورزی و مصرف فعالیت دارند.
روسها به دنبال چه نوع همکاری اقتصادی هستند
در ادامه ولادیمیر عابدینوف، نماینده ریاست اتاق بازرگانی و صنایع فدراسیون روسیه گفت: همکاری دو کشور علاوه بر رشد بسیار مبادلات کالایی در سالهای اخیر، ظرفیت زیادی در روابط تجاری دارد.
وی افزود: در وهله نخست، عضویت کامل ایران در بریکس است؛ ضمن اینکه در پایان سال ۲۰۲۳ قراردادی برای ایجاد منطقه تجاری آزاد بین ایران و سازمان اقتصادی اوراسیا به امضا رسید. این توافق نامه چشمانداز روشنی پیش روی دو کشور در همکاریهای جدید به وجود آورده است.
این نماینده روسی اظهار کرد: بدون تردید، در آیندهای نزدیک، قراردادی در جهت همکاری تجاری و اقتصادی برای مشارکت بیشتر ایران و روسیه به امضا خواهد رسید.
وی تصریح کرد: این یک توافق نامه بین دولتها است که هدف تسهیل شرایط همکاری دو طرف است. ایران و روسیه در حال تلاش برای حذف مشکلات موجود در راستای همکاری تجاری و اقتصادی بیشتر هستند.
وی گفت: فعالیت دفتر نماینده اقتصادی روسیه در ایران برای توسعه همکاری فعالان کسب و کار روسی است.
این بازرگان روسی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: فعالیتهای ما در حوزه تجارت، شرکت در سمینارها و نمایشگاهها است و در این راستا خدمات زیادی ارائه میدهیم و دفتر ما در ارتباط با اتاق بازرگانی سراسر روسیه بوده و نماینده تجاری روسیه به ما کمک بزرگی میکند.
چند گلایه از سوی نماینده روسیه
عابدینوف در ادامه بیان کرد: ما در کشورهای زیادی فعالیت داریم و انتظار داریم تا اتاق بازرگانی ایران نیز از ما برای همکاری دعوت کند.
وی به گلایه گفت: گاهی اوقات شرکای ما با تجار ایرانی مشکلاتی دارند. متأسفانه شرکای ایرانی اعتبار لازم را در حوزه تجارت روسیه ندارند. از این رو شرکای روسی تمایلی به همکاری با تجار ایرانی ندارند. ما تلاش میکنیم این همکاری برقرار شود اما ظرفیت ما محدود است و شرکای ایرانی باید اعتماد تجار روسی را تأمین کنند.
نماینده ریاست اتاق بازرگانی و صنایع فدراسیون روسیه پیشنهاد داد: گروهی شکل بگیرد تا بتوانیم در خصوص شرکای دو طرف اطلاعات کافی به اشتراک گذاشته شود و به این ترتیب میتوان فهرستی از شرکای اعتباری ایجاد کرد.
وی افزود: به هر روی شرکتهای ایرانی و روسی هر دو دچار مشکل هستند و ما آمادگی حمایت کامل از شرکای خود را داریم. رسیدگی به دعاوی هم باید در دادگاهی رسیدگی شود.
ظرفیت صادرات کالای ایرانی به بازار روسیه
عابدینوف تصریح کرد: تمام هم و غم ما این است که حجم تجارت دو کشور افزایش پیدا کند. درخواست برای فرش ایرانی در روسیه وجود دارد و تفاوت قیمت برای فرش ایرانی در ایران و روسیه بسیار بالا است و البته گمرک روسیه برای ورود فرش ایرانی عوارض سنگینی وضع میکند.
وی به صادرات محصولات کشاورزی پرداخت و گفت: پسته ایران هم به قزاقستان صادر میشود اما بازار مصرف نهایی آن روسیه است.
نماینده ریاست اتاق بازرگانی و صنایع فدراسیون روسیه درباره چرایی برگشت محصولات کشاورزی ایران به ویژه صیفی جات، گفت: میوه و سبزی ایران در فروشگاههای زنجیرهای ما عرضه میشود و آنها هستند که استانداردها را دیکته میکنند.
عابدینوف در توضیح بیشتر گفت: آنها به ظاهر و ماندگاری کالا تاکید دارند.
وی اظهار کرد: ایران در صادرات محصولات کشاورزی به روسیه در آغاز راه است و ترکیه و مصر پیشتاز در صادرات محصولات کشاورزی به روسیه هستند. پس از آنها آفریقای جنوبی و آرژانتین قرار دارند که بر اساس استانداردهای روسیه صادرات میکنند.
عابدینوف با اشاره به تعرفه صفر صادراتی ایران و روسیه ادامه داد: ایران عضو همیشگی بریکس است و طبق توافق نامه تعرفه گمرکی صفر است با این حال ما مرز مشترک نداریم و این زمان ارسال کالا را سخت میکند. آذربایجان یکی از رقبای ایران و مانع رسیدن کالاهای ایرانی به روسیه است. روسیه از کیوی ایران استقبال میکند. فلفل دلمهای ایران نسبت به کشورهای دیگر کیفیت بهتری دارد اما جایگاه خود را از سال ۲۰۲۲ میلادی به بعد از دست داده است.
وی درباره حذف دلار و جایگزینی پولهای محلی گفت: این بیشتر سیاسی است تا اقتصادی، ایران عضو دائم بریکس است و اعضای بریکس صاحب ۴۰ درصد مبادلات تجاری جهان هستند و اکنون یکی از دغدغههای بریکس ایجاد ارز واحد است.
وی ادامه داد: ایران به همراه دیگر اعضا به دنبال رقم خوردن این اتفاق است. البته دو سال است ما با ایران به شکل رسمی با ریال و روبل مبادله میکنیم و پرداختها از طریق شبکه میر انجام میشود.
نماینده ریاست اتاق بازرگانی و صنایع فدراسیون روسیه اضافه کرد: در سال ۲۰۲۴ حمل و نقل ایران و روسیه ۳۶ درصد از طریق بندر آستاراخان افزایش خواهد یافت و این عدد روند افزایشی خواهد داشت.
استقبال از تفاهم نامه برای رفع مشکلات موجود
در ادامه هم رئیس اتاق تعاون تهران درباره مشکلات پیش آمده در خصوص کاهش اعتبار تجار ایرانی و رسیدگی در کارگروهی مشترک، گفت: ایران هم از راهکارهای پیشنهادی برای رفع مشکلات استقبال میکند.
وی گفت: روسیه هم مانند ایران در شرایط تحریمی بوده و درگیر مساله جنگ اوکراین است و این مشترکات سبب میشود تا دو طرف برای دور زدن تحریم، به عنوان دو متحد استراتژیک با یکدیگر همکاری داشته باشند.
رضادوست تصریح کرد: طرف ایرانی هم از امضا تفاهم نامه استقبال میکند و در حوزه فعالیت تعاونیها در بخشهای کشاورزی، مسکن و… تلاش دارد.
نظر شما