۲۷ آذر ۱۴۰۳، ۱۳:۲۵

کاسبی حلال با طعم کار جهادی؛ آرایشگری رایگان در مناطق محروم

کاسبی حلال با طعم کار جهادی؛ آرایشگری رایگان در مناطق محروم

کرمان – هنوز هم هستند کسبه‌ای که مرام کاسب‌های قدیمی را دارند و در مغازه آنها پول حرف اول را نمی‌زند و کسب روزی حلال و دستگیری و همدلی از مردم در درجه اول اهمیت قرار دارد.

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: کسب روزی حلال و همراهی و همدلی با مردم یکی از رموز موفقیت کسبه قدیم بود و کاسب‌ها در گذشته نه چندان دور در هر محله به محل ارجاع و کنشگری‌های اجتماعی تبدیل شده بودند.

در گذشته بین کسبه هر محله مرام نامه نا نوشته‌ای بود که در درجه اول کسب روزی حلال قرار داشت و دستگیری ناتوانان و همدلی با مردم محله برای رفع مشکل آنها در مرحله بعد قرار داشت.

برخی از حرفه‌ها مانند نانوایی‌ها و سلمانی‌ها که مردم برای رفع نیازشان در آنها نیاز به صرف وقت زیاد داشتند، نقش محوری تری داشتند.

در گذشته، آرایشگاه‌های مردانه تنها مکانی برای اصلاح موی سر و صورت نبودند، بلکه نقش مهمی در تقویت روابط اجتماعی، انتقال ارزش‌های اخلاقی، و حمایت از افراد ناتوان ایفا می‌کردند.

آرایشگران، که خود را ملزم به رعایت اصولی اخلاقی می‌دانستند، از جمله پیشگامی در کمک به نیازمندان و ناتوانان، جایگاه ویژه‌ای در جامعه داشتند.

کسب روزی حلال

یکی از اصول در کسب کارهای قدیم، تاکید بر کسب روزی حلال بود. آرایشگران بر این باور بودند که درآمد آنها باید با اخلاق و احترام به حقوق مشتریان همراه باشد. خدمات منصفانه، کیفیت کار و ایجاد فضایی متناسب با فرهنگی ایرانی – اسلامی محور کار بود.

در بسیاری از کسب و کارها، ارائه خدمات رایگان یا با تخفیف ویژه به افراد کم بضاعت، سالخوردگان و کسانی که توانایی مالی محدودی داشتند، امری رایج بود.

این اقدام نه‌تنها به حفظ شأن و کرامت این افراد کمک می‌کرد، بلکه محل کسب را به فضایی برای مهرورزی و همدلی تبدیل می‌کرد.

مغازه‌های قدیم اغلب به‌عنوان مکان‌هایی برای تبادل نظر، رفع اختلافات محلی و حتی مشورت میان افراد جامعه شناخته می‌شدند.

کسبه، به دلیل ارتباط مستقیم با طیف گسترده‌ای از مردم، گاه به عنوان واسطه‌ای برای حل مشکلات یا انتقال پیام‌های مثبت اجتماعی عمل می‌کردند.

این مکان‌ها نه‌تنها محل کسب، بلکه فضایی برای تقویت ارزش‌های انسانی و تعاملات اجتماعی سالم بودند.

جایگاه کنشگری کسب و کارها احیا شود

اگرچه با تغییرات اجتماعی و ظهور کسب و کار مدرن این سنت‌ها تا حد زیادی کم‌رنگ شده‌اند، اما هنوز هم می‌توان ردپای این مرام و رسوم را در کسب و کارها یافت که با رفتار اخلاقی و نوع‌دوستی، نقش خود را فراتر از یک حرفه صرف می‌بینند. بازگشت به این ارزش‌ها می‌تواند به تقویت پیوندهای اجتماعی و ایجاد محیط‌های سالم‌تر کمک کند.

خبرگزاری مهر در کرمان سعی دارد با معرفی این افراد بار دیگر مشتری مداری، حسن اخلاق و لزوم توجه به تعاملات انسانی در کسب و کارهای مختلف را یاد آور شود.

در گوشه و کنار بازار تاریخی و حتی شهر کرمان نیز هنوز می‌توان افرادی را دید که در این شرایط اقتصادی به برکت پول حلال و دستگیری از نیازمندان بیشتر از به دست آوردن حداکثر پول فکر می‌کنند.

یکی از این افراد احمد بادیه نشین، است که به شغل آرایشگری اشتغال دارد؛ به همین منظور برای ساعاتی با او همنشین می‌شوم تا بیشتر با او و سبک کسب و کارش آشنا شوم.

احمد، جوان است و در کنار توجه به نیازهای قشر جوان در خصوص مد و سلیقه روز، تلاش دارد که محل کسب اش را به مکانی صمیمانه برای مشتری‌ها تبدیل کند.

جوایز زیادی در رشته خود کسب کرده است، اما اعتقاد دارد باید مدهای موی ایرانی را متناسب با فرهنگ و رسوم محلی را رواج داد و سعی می‌کند جوانان را با مدها اصیل ایرانی آشنا کند.

کارش را در روستایی در نزدیکی کرمان شروع کرده و با اشتغال زایی و آشنایی جوانان روستا با این حرفه به کرمان آمده است و حالا در محله‌ای که کسب و کار راه انداخته به یک کاسب نامی تبدیل شده که تلاش می‌کند با خوش رویی و لبخند به مردم زمینه آرامش و پیرایش روح آنها را نیز مهیا کند.

احمد می‌گوید: باید کاسب‌های کرمان با روی خوش با مردم مواجه شوند و سعی کنند آرامش را در محل کسب و کار رواج دهند و محیطی مناسب را برای اوقاتی که مشتری‌ها در مغازه آنها حضور دارند فراهم کنند.

او یکی از آرزوهای خود را انتقال تجربیاتش به کودکان کار می‌داند و می‌گوید: اگر هر یک از کسبه کرمان یک حرفه به این بچه‌ها آموزش دهد نه تنها دیگر شاهد وجود پدیده‌هایی مانند تکدی گری و کودکان کار نخواهیم بود، بلکه وضعیت اقتصادی جامعه نیز در بخش کسب و کارهای خرد رونق می‌گیرد.

وی می‌افزاید: مردم باید خودشان هوای یکدیگر را داشته باشند و کمک کنند تا کاسبی‌های یکدیگر رونق بگیرد و مراقب اقشار ضعیف جامعه هم باشند تا برکت و رزق و روزی شأن افزایش یابد.

راه اندازی گروه جهادی آرایشگران در کرمان

احمد، یک گروه جهادی از آرایشگران کرمان نیز راه اندازی کرده و با مراجعه به مناطق محروم و روستاها دور افتاده به مردم خدمات رسانی می‌کند.

وی بیان می‌کند: هر از چند گاهی با تعدادی از آرایشگران شهر کرمان به مناطق محروم می‌رویم و موی مردم را کوتاه می‌کنیم همچنین با هماهنگی با سازمان بهزیستی خدمات رسانی به سرای سالمندان و مراکز نگهداری کودکان بی سرپرست نیز انجام می‌شود. این خدمات کاملاً رایگان است و سعی داریم با این کار کمکی به مردم کرده باشیم.

با وجود همه سختی‌های اقتصادی که این روزها وجود دارد، اما مردم به ویژه کسبه می‌توانند با همدلی و روحیه انفاق و خوش رویی زمینه را برای برداشتن باری از دوش ناتوانان مهیا کنند و نقش اجتماعی تأثیر گذاری ایفا کنند.

کد خبر 6319647

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha