به گزارش خبرنگار مهر، مجاهد عباسی معاون آموزش محیط زیست چهارمحال و بختیاری عصر چهارشنبه در حاشیه رونمایی از قطعه موسیقی کوگ خوشخون اظهار کرد: رونمایی از قطعه موسیقی کوگ خوشخون یکی از برنامههایی بود که از یک سال پیش برای به مرحله اجرا رساندن آن تلاشهای زیادی صورت گرفت.
وی با اذعان بر اینکه این برنامه قرار بود در حد وسیعتری برگزار شود بیان داشت: به دلیل به وجود آمدن برخی از مشکلات به تأخیر افتاد و نهایتاً با حضور چند تن از هنرمندان موسیقی محلی بختیاری از این اثر موسیقی رونمایی شد.
اتکا به مردم در حوزه محیط زیست راهگشاست
سعید یوسف پور سرپرست محیط زیست چهارمحال و بختیاری در ادامه این نشست اظهار کرد: چالشهای زیادی در حوزه محیط زیست وجود دارد اما با این حال افراد زیادی هستند که دغدغه مسئله محیط زیست را دارند.
وی با اشاره به اینکه بودجه بسیار محدودی به سازمان حفاظت محیط زیست تعلق میگیرد بیان داشت: امکانات و تجهیزاتی که داریم جوابگو وظایف سازمانی که بر عهده ما میباشد، نیست.
یوسف پور با اذعان بر اینکه محیط زیست در دو بخش اصلی فعالیت میکند عنوان کرد: محیط زیست طبیعی و محیط زیست انسانی که محیط زیست طبیعی شامل تمام عناصر طبیعی از جمله زیستگاهها، تالابها و رودخانهها میباشد و محیط زیست انسانی شامل تمام چیزهایی که توسط انسان ساخته شدهاند میباشد.
وی به معضل جدی پسماند نیز اشاره کرد و گفت: پیشگیری و نظارت بر موضوع پسماند بسیار مهم است که باید برای حل آن چاره اندیشی شود.
یوسف پور با تاکید بر اینکه تنها چیزی که محیط زیست را حفظ میکند خود مردم است گفت: اتکا به خود مردم در حوزه محیط زیست بسیار راهگشا است.
وی با تاکید بر اینکه لازم است مردم را نسبت به مسئله محیط زیست علاقمند و دغدغهمند کنیم گفت: یکی از مواردی که میتواند در حفظ محیط زیست به ما کمک کند استفاده از ابزار هنر است.
یوسف پور خاطر نشان کرد: هنر از دیرباز تأثیر بسزایی بر ذهن افراد دارد و میتواند برای مردم ایجاد انگیزه کند و در همین راستا با اثر موسیقی کوگ خوشخون در واقع به فرهنگ حفظ یکی از پرندگان نادر به اسم کبک پرداخته است.
ضرورت استفاده از ظرفیت هنر بر حفظ محیط زیست
سرپرست محیط زیست چهارمحال و بختیاری در حاشیه این برنامه در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: یکی از رویکردهای سازمان حفاظت محیط زیست استفاده از هنر برای آگاهیبخشی و تبیین اهمیت اجتماعی و چالشهای پیش روی محیط زیست است. ما تلاش کردهایم که هنر، به ویژه موسیقی سنتی و فاخر بختیاری، به عنوان بستری مهم برای جلب توجه افکار عمومی، خصوصاً در حوزه زاگرس، مورد استفاده قرار گیرد و برنامههایی از این دست را گسترش دهیم.
وی افزود: امروز برنامهای برگزار شد که در آن از قطعه موسیقی سنتی بختیاری با خوانندگی رضا صالحی رونمایی شد. در این قطعه موسیقی تلاش شده تا به مخاطب نشان داده شود که زیبایی کبک مانند زیبایی یار است و اگر به سمت کبک نشانهگیری کنیم، مانند این است که عزیزترین کس را از بین میبریم. نقش زیستمندان در حوزه زاگرس نیز چیزی کمتر از این ندارد.
یوسفپور تصریح کرد: هر زیستمندی که در زاگرس، به ویژه زیستمندانی که در چرخه اکوسیستم بیبدیل و غیرقابل جایگزین هستند، از دست برود، آثار آن دامنگیر کل طبیعت زاگرس و منطقه پیرامون آن خواهد شد..
وی در پایان گفت: با این رویکرد، تلاش کردهایم از ظرفیتهای هنری استفاده کنیم و در زمینه تولید انیمیشن، موشن گرافی، عکاسی محیط زیست، طراحی پوستر و موضوعات مرتبط با دانش محیط زیست استفاده کنیم. تلاش اداره کل محیط زیست استان و همکاران این است که این مسیر را ادامه دهند و هر کسی که سکان مدیریتی حفاظت محیط زیست استان را در دست گیرد، این مسیر را به نحو احسن انجام دهد.
به گزارش خبرنگار مهر، کبک در فرهنگ بختیاری به عنوان نمادی از زیبایی و نیکورویی شناخته میشود. این پرنده به دلیل راه رفتن خرامان و آواز خاصش که شبیه به قهقهه است، در فرهنگ بختیاری بسیار محبوب است.
نظر شما