به گزارش خبرنگار مهر، به مناسبت روز ثبت احوال، صبح امروز ٣ دی ماه ١۴٠٣ اسکندر مؤمنی وزیر کشور از سازمان ثبت احوال بازدید کرد.
همچنین امروز گواهی الکترونیک ولادت و امضای دیجیتال به بهره برداری رسید.
هاشم کارگر رئیس سازمان ثبت احوال در آئین بهره برداری از گواهی الکترونیک ولادت گفت: در ابتدا گواهی الکترونیک ولادت را در دو استان زنجان و قزوین انجام دادیم و پس از موفقیت آمیز بودن پنج استان دیگر نیز اضافه شد هم اکنون بحث پیاده سازی آن در حال انجام است.
کارگر افزود: ما در مرکز به دنبال GIS جمعیتی هستم ، شاخصهایی را احصا کردیم که تاکنون در کشور نداشتیم، که این شاخصهای در برنامه ریزی های جمعیتی بتواند به مجموعهها و مسئولان در این خصوص کمک کند.
رئیس سازمان ثبت احوال ادامه داد: از امروز صدور گواهی الکترونیک ولادت را در سراسر کشور داریم. پیش از این فرایند دریافت شناسنامه برای نوزادان به این صورت بود که والدین نوزاد ابتدا باید گواهی ولادت را به شکل فیزیکی از بیمارستان دریافت میکردند و به اداره ثبت احوال میبردند و پس از تعیین نام، شناسنامه را دریافت میکردند اما الان سامانهای برای این موضوع در نظر گرفته شده تا فرآیند بهصورت الکترونیکی انجام شود.
کارگر افزود: ما قبلاً اسناد ولادت را بهصورت الکترونیک صادر کردیم، حالا گواهی ولادت را هم الکترونیکی کردهایم و در آینده نزدیک گواهی وفات را هم بهصورت الکترونیک صادر خواهیم کرد.
وی در تشریح عملکرد این سامانه اظهار کرد: با انجام این امر در کشور، تعیین نام نوزاد در ثبت احوال هم به صورت الکترونیک و از طریق سامانه خواهد بود و پس از آن شناسنامه صادر و به منزل ارسال خواهد شد. این کار با همکاری وزارت بهداشت انجام شد، بیمارستانها موظف شدند گواهی الکترونیک را به به مرکز وزارت بهداشت ارسال کنند و از آنجا به ثبت احوال ارسال میشود.
رئیس سازمان ثبت احوال کشور در ادامه سخنانش درباره مرکز میانی صدور گواهی الکترونیک گفت: این مرکز برای ثبت امضای دیجیتال افراد است، کار مهمی است که در آن تمام افراد کشور دارای امضای دیجیتال خواهند شد که در ثبت احوال ثبت میشود.
کارگر تأکید کرد: امضای دیجیتال در سامانه هدی قرار داده خواهد شد که انکارناپذیری هویت افراد را در پی خواهد داشت و از آن برای موارد مختلف تا سطح امضای قراردادی منعقد شده استفاده خواهد شد. در آینده هم کارت ملی و هم شناسنامه که بهزودی با دستور وزیر کشور الکترونیک خواهد شد، مبتنی بر امضای دیجیتال خواهد شد.
کارگر گفت: این اقدامات از سلسله اقدامات سازمان ثبت احوال کشور برای هوشمندسازی است که از پیش از این شروع شده است.
مؤمنی در ادامه گفت: از این باب که به سمت هوشمندسازی میرویم اقدام مبارک و شایسته ای است. بر اساس گزارش ارائه شده متأسفانه روند رشد جمعیت بسیار پایین است به عبارتی اگر این روند ادامه داشته باشد در سال ١۴٨٠ جمعیت کشور به زیر ۴٠ میلیون نفر میرسد، این نتایج، خبر از فاجعهای بزرگ را میدهد ان شاالله با قانون حمایت از جوانی که همواره تاکید مقام معظم رهبری بوده است از وقوع این فاجعه جلوگیری شود، دستگاهها در این خصوص باید حمایتهای لازم را نشان دهند.
مؤمنی وزیر کشور بیان کرد: اقدام هوشمند سازی ثبت احوال اقدام بسیار خوبی است که با توجه به پیچیدگی دنیای امروز این امر یک ضرورت اجتناب ناپذیر بوده که موجب سرعت دهی و افزایش دقت در ارائه خدمات به مردم میشود.
همچنین اسکندر مؤمنی وزیر کشور در جمع کارمندان سازمان ثبت احوال گفت: این روز بهانهای است تا از شما همکاران تقدیر شود. این سازمان از قدیمی ترین نهادهای تشکیل شده در کشور که شروع فعالیت اش به اواخر دوران قاجار برمیگردد و ١٠۶ سال است که به فعالیت اش ادامه میدهد. این سازمان وظایف متعددی دارید که یکی از آن ثبت و صدور اسناد هویتی ایرانیان است که یک اقدام بسیار مهم به حساب میآید. یکی از پایههای اصلی قوام کشور همین اسناد هویتی است.
وی ادامه داد: مردم از قبل از تولد تا وفات با این سازمان سروکار دارند. در زندگیهای پیچیده امروز با گسترش شهرنشینی و نیاز به خدمات اسناد هویتی دیگر صدور اسناد به صورت سنتی امکان پذیر نیست. مسیر هوشمندسازی و حذف فرآیندهای دستی را امروزه انتخاب کردیم چرا که یک ضرورت اجتناب ناپذیر است. از مجموعههای نادری است که مردم با این سازمان سروکار دارند.
وزیر کشور گفت: نیاز به خدمات هویتی مردم توسط دستگاههای دولتی امروز یک ضرورت دیگری است. یعنی این سازمان نه تنها به مردم خدمات ارائه میکند بلکه به سایر دستگاهها نیز خدمترسانی دارد. ایران در طول تاریخ حیات اش با تهاجمات مختلفی مواجه شده و هیچوقت تسلیم نشده و یکپارچگی این کشور حفظ شده اما بر اساس آمارها و دادهها ما یک نگرانی داریم و امروز مشهود است و آن روند کاهشی جمعیت است. در همه پژوهشها و میان نگاههای مختلف یک موضوع مشترک است و آن مسأله جمعیت است.
مؤمنی گفت: موضوع جمعیت یک زنگ خطر جدی برای ما است. این روند کاهش اگر ادامه پیدا کند و تغییری در این روند ایجاد نشود تا سال ١۴٨٠ جمعیت کشور به زیر ۴٠ میلیون نفر میرسد.همه دستگاهها باید این بحران را جدی بگیرند.
وی افزود: قانون حمایت از خانواده و جمعیت همانطور که رهبری نیز به آن همواره اشاره دارند، همه دستگاهها باید در این خصوص حمایتهای لازم را انجام دهند. به عبارتی این موضوع یک متغیر نیست و دستگاهها باید تک تک مؤلفههای دخیل در این موضوع را شناسایی کنند. ما نه تنها در مقابل نسل خودمان مسئولیم بلکه برای آینده نیز مسئولیت داریم.
گفتنی است؛ ۳ دی، «روز ملی ثبت احوال کشور»، یادآور نقش حیاتی این سازمان در مدیریت هویتی و جمعیتی کشور است. سازمان ثبت احوال با مسئولیت ثبت و مدیریت وقایع حیاتی، صدور اسناد هویتی و ارائه خدمات اطلاعاتی به ۲۰۰ دستگاه اجرایی در ۲۰۰ هزار نقطه کشور، یکیاز مهمترین نهادهای حاکمیتی بهشمار میآید.
این سازمان با بهرهگیری از فناوریهای نوین و تعاملات بینسازمانی، نقشی کلیدی در برنامهریزیهای جمعیتی و ارتقای خدمات هویتی ایفا میکند.
نظر شما