معاون حفظ و احیا سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان زنجان در حاشیه افتاح این موزه در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به تاریخچه یک صد ساله احداث بنای ذوالفقاری شهر زنجان گفت: این بنا در سال 75 به ثبت ملی رسیده و از آن زمان تلاش های برای جذب اعتبار برای بازسازی آن صورت گرفت که این امر در سال 78 با اختصاص 70 میلیون اعتبار آغازشد و تا به امروز در حدود 210 میلیون تومان بازسازی و تبدیل آن به موزه باستان شناسی هزینه شده است.
مهدی غلامی با یادآوری این که اولین پیمانکار بازسازی عمارت ذوالفقاری "پیمانکار خشت و خورشید" بود افزود: در حال حاضر تلاش فراوانی برای تجهیز و تبدیل این عمارت به یک موزه باستانشناسی با توجه به پتانسیل مطلوب استان در حال انجام است.
وی ادامه داد: کلیه اتاقهای این ساختمان دوطبقه در اینده نزدیک به موزه باستان شناسی تبدیل شده و آثار تاریخی موجود استان که در اداره کل و همچنین خارج از استان وجود دارد به این مکان منتقل می شود.
غلامی فضای این موزه را 437 متر مربع در هر طبقه بدونه احتساب حیاط آن عنوان کرد.
معاون حفظ و احیا سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان زنجان افزود: در حال حاضر تنها سه جسد از شش جسد مردان نمکی معدن چهره آباد زنجان تاکنون چهار جسد از شش جسد "مرداننمکی" در موزه رختشویخانه زنجان و در محفظههای ایزوله شده نگهداری میشد که با افتتاح موزه ذوالفقاری، سه جسد جهت بازدید عموم مردم به این محل منتقل شد.
اولین اسکلت مردنمکی که 14 سال پیش از معدن نمک چهرآباد کشف شد هم اکنون در موزه ملی تهران نگهداری میشود قدمت اجساد مکشوفه، مربوط به دو دوره زمانی بیش از یکهزار و 700 و دو هزار و 300 سال پیش تخمین زده شده است.
نظر شما