۸ دی ۱۴۰۳، ۱۲:۰۰

آخرین وضعیت بیماری‌های تنفسی؛ شیوع آنفولانزا و رینوویروس‌ها

آخرین وضعیت بیماری‌های تنفسی؛ شیوع آنفولانزا و رینوویروس‌ها

رئیس مرکز بیماری‌های واگیردار گفت: در هفته منتهی به ۳۰ آذر ماه بین ۲۱ تا ۲۳ درصد از کل موارد عفونت‌های تنفسی شایع بین مردم، به دلیل آنفولانزا بوده است.

قباد مرادی رئیس مرکز بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار مهر، در رابطه با بررسی وضعیت آنفولانزا و رصد بیماری‌های تنفسی کشور از طریق وزارت بهداشت، گفت: وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی نظام‌های رصد و مراقبت برای بیماری‌های تنفسی در کشور دارد. این نظام‌ها از بیماران با علائم بیماری‌های تنفسی، از برخی از آنان برای شناسایی علت عفونت تنفسی آزمایش گرفته و مورد بررسی قرار می‌دهند.

مرادی ادامه داد: یافته‌های مربوط به نظام‌های رصد، وضعیت بیماری‌های تنفسی در کشور را اینگونه بیان می‌کند که در هفته منتهی به ۳۰ آذر ماه نشان می‌دهد بین ۲۱ تا ۲۳ درصد از کل موارد عفونت‌های تنفسی شایع بین مردم، به دلیل آنفولانزا بوده که در اغلب موارد از نوع آنفولانزای A و آنفولانزای فصلی است.

رئیس مرکز بیماری‌های واگیردار اذعان کرد: یافته‌ها طی دو ماه اخیر در رصد آنفولانزا نشان دهنده افزایش تدریجی ابتلاء و شیوع این بیماری است. البته این نسبت در بین افرادی که به علت عفونت‌های تنفسی بستری می‌شوند بیشتر است. همچنین میزان شیوع آنفولانزا نسبت به عفونت‌های تنفسی دیگر در جامعه بالای ۲۰ درصد می‌باشد؛ این موضوع نشان دهنده افزایش آنفولانزا در این فصل از سال بوده است.

آخرین وضعیت بیماری‌های تنفسی؛ شیوع آنفولانزا و رینوویروس‌ها

وی افزود: در برخی از استان‌ها فراوانی آنفولانزا بین عفونت‌های تنفسی بیشتر است. یافته‌های رصد نشان می‌دهد که بعد از آنفولانزا، رینوویروس‌ها که عامل سرماخوردگی هستند دومین عامل مهم عفونت‌های تنفسی است؛ به طور کلی این وضعیت دمایی و محیطی مستعد فراوانی عفونت‌های تنفسی می‌باشد.

مرادی مطرح کرد: با توجه به شیوع بیشتر آنفولانزا، مهم‌ترین توصیه مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت رعایت آداب تنفسی شامل اجتناب از حضور در مکان‌های پر ازدحام به‌ویژه برای سالمندان و افرادی با بیماری‌های زمینه‌ای، استفاده از ماسک، شست و شوی مرتب دست‌ها، همچنین افرادی که دارای علائم بیماری‌های تنفسی هستند، تا بهبودی کامل با نظر پزشک در منزل استراحت کنند و افزایش امکان تهویه در منزل و محل کار موجب کاهش انتقال بیماری می‌شود.

رئیس مرکز بیماری‌های واگیردار در پایان خاطرنشان کرد: زمان مناسب واکسیناسیون از شهریور تا حداکثر انتهای آذرماه است، اما توصیه می‌شود افراد سالمند که بیماری زمینه‌ای دارند اگر تاکنون واکسن آنفولانزا تزریق نکرده‌اند؛ چنانچه به واکسن دسترسی دارند تزریق واکسن را انجام دهند.

کد خبر 6329443

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • من IR ۱۸:۴۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۸
      1 2
      کندر رو بریزید توی آبجوش .حل کنید روزانه نصف لیوان اگر یه لیوان بخورید چه بهتر ..نابود میکنه عفونت رو .
      • هموطن IR ۱۶:۴۶ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۹
        1 0
        آهان یعنی دکتری که این همه سال درس خونده متخصص شده راه درمان و پیشگیریش رو بلد نیست امثال شما که یه چیزی تو اینترنت میخونید یا میشنوید بخصوص عطاران محترم بهتر میدونند چطور پیشگیری درمان کنند جان عزیزاتون شایعه پراکنی نکنید مردم هم خرافاتی نکنید خواهشا
    • IR ۲۲:۳۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۸
      6 1
      کجا هست این واکسن...کل تهران را زیر و رو کردیم ...
    • IR ۰۰:۲۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۹
      2 0
      خدایا شکرت الان بعد از ۱۰ روز بهتر شدم خواهشم از مردم اینکه مواظب باشید آنفلوانزا درد خیلی بدی خیلی سردرد شدید با عفونت
    • ایرانی IR ۰۰:۳۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۹
      4 0
      متاسفانه با مدیریت اشتباه بر کشور وضعیت هوای شهرها هر روز بغرنج تر میشه و سلامت مردم اهمیتی برای هیچ کس نداره .