به گزارش خبرنگار مهر، معاون فرهنگی تربیتی جامعةالمصطفی در همایش سالانه مسئولان هیئات همسران و فرزندان طلاب جامعةالمصطفی، هیئات مذهبی را از اصلی ترین عوامل گسترش فرهنگ و معارف اهل بیت (علیهم السلام) برشمرد.
حجت الاسلام صالح با تقدیر از دست اندرکاران برگزاری این گردهمایی، اظهار داشت: افتخار المصطفی پرورش نیروهای توانمند بین المللی است و در این گردهمایی شاهد ارائه برخی از این توانمندیها بودیم. استفاده از ابزار هنر یک ضرورت برای انتقال پیام فرهنگی و دینی است و توجه به اصل زیباشناختی در انتقال پیام قرآن و اهل بیت (علیهم السلام) باید همواره مورد نظر باشد.
هیئتها برنامه ویژه شناخت حضرت فاطمه (س) داشته باشند
وی با تبریک ایام ولادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)، تصریح کرد: حضرت زهرا (سلام الله علیها) بانویی است که توانست تا سطح عصمت پیش رود. بیش از ۱۳۵ آیه در قرآن کریم مستقیم یا غیرمستقیم منصوب به حضرت فاطمه (سلام الله علیها) است و لازم است هیئتهای مذهبی برنامه ویژه ای برای شناخت و معرفت نسبت به ابعاد مختلف زندگی ایشان داشته باشد.
معاون فرهنگی تربیتی المصطفی ادامه داد: رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب، از سه گام خودسازی، جامعه سازی و تمدن سازی نام برده اند. هیئتهای مذهبی اگر این پیام را مدنظر قرار دهند پیشرفت خواهد کرد. در مسئله خودسازی حضرت زهرا (سلام الله علیها) در دعای خود میفرماید خدایا من را در خودم ذلیل بگردان. در مباحث تربیتی ذلت نفس و عزت نفس مطرح است. عزت نفس به معنی احساس کرامت در انسان است. ذلتی که حضرت میفرمایند به معنی خشوع در برابر خدا و پرهیز از تکبر در اجتماع است.
تواضع عامل رشد انسان است
وی تواضع و پرهیز از تکبر را ریشه رشد دانست و گفت: این روحیه باعث میشود انسان دچار استبداد و دوری از مشورت و خودمحوری نگردد. قرآن کریم در بیان ویژگی عباد الرحمان، اولین ویژگی را خشوع و تواضع بیان مینماید. موضوع اخلاق اجتماعی و احساس فروتنی و افتادگی اولین گام خودسازی است.
حجت الاسلام صالح با اشاره به ویژگیهای متقین در کلام امیرالمومنین (علیه السلام)، ابراز داشت: امیرالمومنین در این خطبه یکی از ویژگیهای متقین را کوچک بودن غیرخالق در چشمان آنان دانست. اگر خالق در چشم انسان بزرگ بود، هر چیز غیر او در برابر انسان بی ارزش خواهد بود.
ویژگی هیئات آمیختن مباحث مذهبی و اجتماعی است
وی یکی از ویژگی هیئات را آمیختن مباحث مذهبی با مسائل اجتماعی دانست و یادآور شد: یکی از ویژگیهای اجتماعی حضرت زهرا (سلام الله علیها) شجاعت و شهامت ایشان است. ما گاهی به دلیل خوف و ترس از برخی امور و حسنات دست میکشیم.
لزوم توجه به ساختار مدیریتی هیئات مذهبی
معاون فرهنگی تربیتی المصطفی در ادامه هیئات مذهبی را از اصلی ترین عوامل گسترش فرهنگ و معارف اهل بیت (علیهم السلام) خواند و اظهار داشت: موضوع ساختار و مدیریت هیئات مذهبی اولین نکته مهم در این عرصه است. در نگاه تشکیلاتی تقسیم کار بر اساس استعدادها صورت میگیرد و این توصیه در قرآن کریم نیز وجود دارد همانطور که بیان شده است حضرت موسی و برادرش هارون در تبلیغ دین خدا بر اساس توانمندی خود تقسیم کار کردند.
وی تمرین کار جمعی را یکی دیگر از مزیتهای حضور در هیئتها دانست و افزود: هیئتها باید کانون آموزش باشند و نباید به برگزاری دعا و مراسمات بسنده نمود و باید حتماً برنامه آموزشی وجود داشته باشد.
قرآن محوری؛ اصل اساسی در هیئات مذهبی
حجت الاسلام صالح قرآن محوری را اصل اساسی در هیئات مذهبی برشمرد و ابراز داشت: نور هیئت به قرآن و اهل بیت (علیهم السلام) است که هرگز از هم جدا نمیشوند. بحث قرائت و حفظ قرآن باید در هیئات دنبال شوند.
معاون فرهنگی تربیتی با تاکید بر ضرورت استفاده از فرصت بزرگ ایام ولادت و شهادت ائمه اطهار (علیهم السلام)، تصریح کرد: اینکه در هیئتها به سراغ یکدیگر میرویم، حال یکدیگر را میپرسیم و برای حل مشکلات هم تلاش میکنیم، ارزشهای است که قدر فرصتهای حضور در این جمعهای ارزشمند را بدانیم.
گفتنی است در پایان این مراسم مجوز هیئتهای تازه تأسیس عشاق الزهرا، هیئت حضرت معصومه (سلام الله علیها)، هیئت فاطمیون، هیئت فاطمه الزهرا (سلام الله علیها) و هیئت حضرت فاطمه (سلام الله علیها) اندونزی، هیئت ابناء الزهرا، هیئت ابناء الثقلین، هیئت متوسلین به حضرت زهرا (سلام الله علیها)، هیئت جنة الحسین (علیه السلام) به مسئولان این هیئات ارائه شد.
نظر شما