به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر مجید شایسته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در خصوص اجرای این طرح اظهار داشت: برنامه جهانی ریشه کنی فلج اطفال و حفظ دستاوردهای آن از مهمترین برنامههای مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
وی افزود: هر چند که تلاش برای تحقق اهداف برنامه در دو کشور بومی فلج اطفال همسایه (افغانستان و پاکستان) همچنان تداوم دارد، ولی افزایش بیش از ۶ برابری موارد مثبت ویروس وحشی فلج اطفال از بیماران مبتلا به فلج شل حاد و مکانهای نمونه گیری فاضلاب در این دو کشور در مقایسه با سال گذشته، افزایش تردد به کشور به دنبال تحولات سیاسی کشورهای همسایه و همچنین پوشش پایین واکسیناسیون جاری و تکمیلی در برخی مناطق دو کشور، نشان دهنده خطر بالای ورود ویروس به کشورمان میباشد.
شایسته خاطرنشان کرد: در کشور ما وضعیت عاری از فلج اطفال طی سالهای اخیر، مبین تلاشهای همکاران حوزه بهداشت در جهت دستیابی به پوشش بالای واکسیناسیون جاری و انجام با کیفیت عملیات ایمن سازی تکمیلی سالیانه بوده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ادامه داد: بر اساس توصیههای سازمان بهداشت جهانی، برای حفظ این دستاورد بزرگ و به حداقل رساندن خطر ورود و چرخش مجدد ویروس فلج اطفال، لازم است عملیات ایمن سازی تکمیلی انجام شود که طبق برنامه ریزیهای انجام شده در دو مرحله به صورت خانه به خانه، فعال و در مناطق پرخطر جهت کودکان زیر ۵ سال انجام خواهد شد.
رئیس مرکز بهداشت استان در خصوص فرآیند اجرای این طرح گفت: زمان اجرای عملیات ایمن سازی تکمیلی سال ۲۰۲۵ میلادی (زمستان ۱۴۰۳) و نوبت اول ۱۵ تا ۱۸ دی ۱۴۰۳ و نوبت دوم ۲۷ تا ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ است.
وی گروه هدف برنامه را کودکان زیر ۵ سال عنوان و بیان کرد: در نوبت اول برای متولدین ۱۵ دی ۱۳۹۸ لغایت ۱۸ دی ۱۴۰۳ و در نوبت دوم متولدین ۱۵ دی ۱۳۹۸ لغایت ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ انجام میشود.
شایسته مناطق عملیاتی این طرح را شامل کلیه جمعیت هدف (شهری و روستایی) شهرستانهای نهبندان، زیرکوه، درمیان و سربیشه، کلیه مناطق تحت پوشش تیمهای سیار، کلیه کودکان زیر ۵ سال که احتمالاً همراه با مادران خود در زندان اقامت دارند، ساکنین حاشیه شهرها با دسترسی ناکافی به خدمات بهداشتی، کلیه مهاجرین خارجی که در اردوگاهها و یا خارج از اردوگاهها اقامت دارند، کلیه خانوارهای ساکن در کلنی ها و محل تجمع مهاجرین خارجی و مناطقی که ساکنین آن به صورت مداوم به افغانستان و پاکستان تردد میکنند و یا به صورت معمول، مهمانهای فصلی یا مناسبتی دارند اعلام کرد.
وی خاطرنشان کرد: پوشش واکسیناسیون فلج اطفال در استان خراسان جنوبی بالای ۹۵ درصد است.
نظر شما