به گزارش خبرگزاری مهر، عباس عبداللهی، روانشناس در گفت و گو با برنامه «با من بگو»، رادیو سلامت فعال بودن را یکی از راههای مقابله با افسردگی دانست و افزود: منظور از فعال بودن یعنی یک زندگی فعال داشته باشیم. یکی از مواردی که زندگی ما را فعال میکند فعالیت بدنی منظم مثلاً ورزش کردن است. همان طور که میدانید ورزش کردن، اندورفین هایی را در بدن ترشح میکند که به عبارتی از آن به عنوان هورمون شادی نام برده میشود.
وی با بیان اینکه پیادهروی روزانه و منظم باعث میشود تا افراد انرژی مثبت و روحیه بالاتری داشته باشند، ادامه داد: خوردن غذاهای ناسالم از قبیل فست فودها باعث میشود که افراد سطوح بیشتری از افسردگی را تجربه کنند، اما مصرف میوهها، سبزی، غلات و منابع پروتئینی میتواند در بهبود افسردگی افراد نقش مهمی داشته باشد.
این روان شناس خواب کافی را یکی دیگر از راههای مقابله با افسردگی عنوان و بیان کرد: افرادی که علائم افسردگی دارند عموماً دارای اختلال در خواب هستند. بنابراین، بهتر است افراد الگوی خوب، منظم و کافی برای خواب در نظر بگیرند. "
وی ادامه داد: حفظ روابط اجتماعی و ارتباط با دوستان و خانواده میتواند، حس تنهایی در افراد را کاهش دهد و این حمایت عاطفی باعث میشود که ما سطح کمتری از افسردگی را تجربه کنیم.
عبداللهی در ادامه گفت: بهتر است که ما برنامهریزی و مدیریت زمان را در کارهایمان رعایت کنیم. افرادی که افسرده هستند ممکن است خودشان نتوانند این کار را انجام دهند بنابراین توصیه میشود که دیگران به او کمک کنند تا به صورت تدریجی رفتار آنها درونی و خودکار شود.
وی با بیان اینکه نوشتن روزانه احساسات و تجربیاتی که افراد دارند میتواند افسردگی را کاهش دهد و به بهبود عملکرد روانی ما کمک کند، اظهارداشت: تنظیم اهداف مثبت یکی دیگر از راهکارهایی است که میتواند به ما برای کاهش افسردگی کمک کند؛ یعنی اینکه ما اهداف مثبت و قابل دستیابی را برای خودمان داشته باشیم. یکی از مواردی که باعث افسردگی میشود اینست که افراد هدفهای ایدهآل و غیرواقعی را برای خودشان در نظر میگیرند که وقتی به آنها نمیرسند سطح بالاتری از افسردگی را تجربه میکنند.
نظر شما