به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله غلامعلی صفایی ضمن تاکید بر ثبت و ضبط و انتشار اینگونه مراسمها اظهار کرد: استان بوشهر مهد علم و دانش و دین و فن آوری در همه عرصهها و دارای پیشینه تمدنی بسیار غنی و کهن است.
امام جمعه بوشهر افزود: به گواه تاریخ و مکتوبات مستند تاریخی و در مواردی که قابل شناسایی بوده است از زمان ابن سیرافی تاکنون بیش از هزار و ۸۷ عنوان کتاب شناسایی شده است که همین نشان از عظمت فرهنگی این استان است.
وی ادامه داد: بسیاری از این کتب هرچند که در محدوده جغرافیایی استان بوشهر بوده است اما فراگیری و دامنه آنها ملی و فراملی است و در همه زمینههای علمی و دینی صاحب سبک و اندیشه هستیم.
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر ضمن تاکید و پیشنهاد بر تألیف اسامی این این کتابها به عنوان دانشنامه افزود: از آنجا که در زبانهای فارسی و عربی و انگلیسی و فرانسه و اردو کتابهای ارزشمندی به اشکال نوشته و تألیف و ترجمه داریم، هرچند که در گذر زمان برخی از کتب ارزشمند ما بر اثر مشکلات طبیعی و جغرافیایی از بین رفته یا بخشی از آنها دچار فرسایش شده است اما فهرست جامع و تفصیلی کتابهای نویسندگان بوشهر باید در دسترس عموم و نسل جوان و نسلهای آینده قرار گیرد.
آیت الله صفایی بوشهری افزود: با نگاه به گذشته پربار و تکریم از علمای قدیم و نامی استان میبایستی از علم و تکنولوژی حال جهان نیز بهره برد و نسبت به احیای کتب و تصحیح و تجدید چاپ این کتب بهره گرفت و به شکل نرم افزار جمع آوری شود.
وی تاکید کرد: بر جامعه و خصوصاً مجموعه علمی و پژوهشی و فرهنگی فرض است که ضمن حفظ و پاسداری از آثار گذشتگان و میراث علمی و کهن در گذشته هیچگاه متوقف نشد و با تلاش در زمان کنونی با حمایت و گرامیداشت و حرمت قلم و اهل قلم در هر حوزه تخصصی، برای آیندگان میراث مکتوب و ماندگاری باقی بگذاریم.
نظر شما