به گزارش خبرنگار مهر، اسکندر پاسالار صبح شنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: تا قبل از اجرایی شدن گواهی ولادت الکترونیک، پس از مراجعه والدین به بیمارستان و طی کردن مراحل اداری، گواهی ولادت توسط بیمارستانها صادر میشد و مأمور ثبت احوال یک روز در میان گواهیهای صادره را از بیمارستانها جمع آوری میکرد تا اقدامات بعدی جهت صدور شناسنامه نوزاد انجام شود؛ در برخی موارد گواهی تحویل والدین نوزاد میشد که چالشهایی را به همراه داشت.
وی با بیان اینکه سازمان ثبت احوال کشور در راستای ارتقا ارائه خدمات به صورت الکترونیک، امسال فرآیند الکترونیکی شدن گواهیهای ولادت را آغاز کرده است، گفت: با این اقدام، دیگر خانوادهها نیاز به دریافت گواهی ولادت به شکل حضوری نخواهند داشت؛ بلکه پس از صدور گواهی الکترونیک از سوی بیمارستان، میتوانند جهت دریافت شناسنامه نوزاد به ثبت احوال مراجعه کنند.
مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر، با اعلام این موضوع که گواهیهای ولادت از این پس از مسیر تبادل الکترونیکی در اختیار ثبتاحوال قرار میگیرد، تصریح کرد: در حال حاضر صدور گواهی ولادت الکترونیک در تمامی بیمارستانهای استان بوشهر اجرایی شده است.
پاسالار، فرآیند صدور گواهی ولادت الکترونیک تا صدور شناسنامه را تشریح کرد و گفت: بیمارستان اطلاعات ولادت را در سامانه گواهی الکترونیک ثبت و به صورت برخط به ثبت احوال ارسال میکند. هنگام صدور گواهی ولادت الکترونیکی، یک پیامک برای پدر و مادر نوزاد ارسال میشود که حاوی کد رهگیری برای پیگیری و انجام اقدامات لازم است. والدین پس از دریافت پیامک به ثبت احوال مراجعه و با اعلام کد رهگیری میتوانند شناسنامه نوزاد را دریافت کنند.
وی، صدور گواهی ولادت الکترونیکی را برای جلوگیری از جعل مؤثر دانست و تاکید کرد: با الکترونیکی شدن صدور گواهی علاوه بر جلوگیری از دیرثبتی وقایع ولادت، امکان سوءاستفاده از گواهی ولادت نزدیک به صفر میشود.
نظر شما