به گزارش خبرگزاری مهر، شهناز آقاخانی در نشست با اعضای تیم محب گفت: تیمهای محب آموزشهای تخصصی از جمله مدیریت استرس، مقابله با اضطراب، کنترل خشم، مشاوره سوگ، کمکهای اولیه روان شناختی، بهداشت روانی در بحران را آموزش دیده تا در حوادث و شرایط اضطراری ارائه خدمات نمایند.
وی با اشاره به اینکه شش تیم فوریتی و ۱۵ محله محب در شهرستانهای زنجان، ابهر، خرمدره، خدابنده، طارم و ماهنشان فعالیت دارد، گفت: افزایش آمادگی عموم مدیران، متخصصین و کارشناسان برای رویارویی با حوادث و سوانح احتمالی با مشارکت داوطلبان، ارتقای سطح سلامت روان فرد و اجتماع به منظور پیشگیری از بروز مشکلات روان شناختی و اجتماعی پس از حوادث و سوانح احتمالی با مشارکت داوطلبان، ارائه کمکهای اولیه روان شناختی به افراد متأثر از حوادث و سوانح با مشارکت داوطلبان و کمک به بازیابی روانی اجتماعی جوامع متأثر از سوانح و حوادث با مشارکت داوطلبان از اهداف طرح محب میباشد.
سرپرست معاونت سلامت اجتماعی بهزیستی استان زنجان گفت: تیمهای حمایتهای روانی اجتماعی متشکل از روان شناس، مشاور، مددکار و در صورت لزوم یک روان پزشک که وظیفه طراحی مداخله در بحران و حمایتهای روانی اجتماعی به جمعیت متأثر را بر عهده دارند. تا به آنها برای کاهش پریشانی عاطفی و تقویت تابآوری و توانمند سازی افراد و ارتباط با منابع و سیستمهای حمایتی کمک نمایند.
آقاخانی رویکرد بهزیستی در تشکیل تیم فوریتی محب را بهرهگیری از توان داوطلبان و متخصصین حوزه روان شناسی، مشاوره و مددکاری، افراد توانمند در انجام کار تیمی و برخورداری از روحیه مشارکت پذیر و متعهد به اصول و اهداف انساندوستانه عنوان کرد و گفت: شرکت در دورههای آموزشی و بازآموزی، مشارکت در برنامهریزی و برگزاری دورههای آموزشی ویژه عموم با تاکید بر محله محوری، آماده سازی تیمهای محلی، شرکت در جلسات هماهنگی؛ مشورتی و محلی با هدف کاهش خطر، آموزش و اطلاع رسانی و ساماندهی اقشار آسیب پذیر از شرح وظایف داوطلبان و اعضای تیم در مراحل مختلف مدیریت بحران میباشد.
وی خاطرنشان ساخت: علاوه بر تیم محب، خدمات سیار ۱۲۳ نیز به صورت تخصصی آموزش دیده و از آمادگی مداخلات و حمایتهای روانی اجتماعی در حوادث و بلایا و شرایط اضطراری برخوردار هستند.
نظر شما