سید مهدی عبادی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: پشتیبان اصلی کمیته امداد، بودجه و اعتبارات دولتی است و در لایحه بودجه سالیانه کشور تعریف شده و دارای تبصرهها، ردیفهای بودجه و سرفصلهای متعدد بوده و باید اذعان کرد کمکهای مردمی به عنوان برکت و پشتوانه از این نهاد در مواقع لزوم است.
وی با اشاره به اینکه میزان مستمری مددجویان کمیته امداد سال آتی از محل اعتبارات دولتی ۴۰ درصد افزایش مییابد، افزود: همچنین در مناسبتهای تعریف شده متعدد از جمله ماه رمضان، جشننیکوکاری، جشن عاطفهها، با دو هدف گسترش انفاق و احسان در بین مردم و انتقال کمکهای مردمی به نیازمندان، شرایط جمعآوری کمکهای مردمی فراهم شده است.
مدیر کل کمیته امداد استان مرکزی با اشاره به راهاندازی روشهای جمع آوری الکترونیک کمکهای مردمی اضافه کرد: با توجه به گسترش کارتهای بانکی و کاهش پول نقد در بین افراد جامعه، با هدف گسترش فرهنگ صدقه در میان خانوادهها، سیستمهای الکترونیک و کدهای دستوری برای جمعآوری صدقات و کمکهای مردمی در سطوح کشوری و استانی راهاندازی شده است.
عبادی گفت: برای مبالغ جمعآوری شده از صدقات مردمی برنامه ریزی و درصدهای مشخصی در بخشهای مختلف مانند تأمین جهیزیه، درمان، اشتغال و تحصیل مددجویان پیش بینی شده است.
وی تصریح کرد: در حوزه اکرام، در جهت اعتماد سازی و جلب رضایت خیرانی که خواستار انجام کمک مستقیم به ایتام و مددجویان تحت پوشش هستند حساب بانکی شخصی ایجاد شده است و خیران میتوانند به طور مستقیم کمکهای خود را به این حسابها واریز کنند چرا که نقش کمیته امداد در این حوزه نقش نظارت بر هزینه شدن درست این مبالغ در خانوادهها است.
۴۱ هزار خانواده زیر چتر حمایتی کمیته امداد استان مرکزی هستند
مدیر کل کمیته امداد استان مرکزی با اشاره به آمار مددجویان تحت پوشش گفت: حدود ۴۱ هزار خانواده تحت پوشش کمیته امداد قرار دارند که حدود ۵۰ درصد مددجویان خانم و ۵۰ درصد آقایان هستند.
عبادی گفت: تعداد پنج هزار و ۴۷۰ بیمار صعبالعلاج وجود دارند که رویکرد کمیته امداد در انجام کمکهای مکمل و معنوی مانند عیادت از بیماران، ضمن حفظ احترام و شأن و تلقی نشدن بیمار به عنوان عضو مورد توجه ویژه است.
تحویل ۱۳۸۹ اقلام ضروری به مددجویان
وی ادامه داد: در بخش تأمین لوازم ضروری تعداد ۱۳۸۹ مورد از اقلام تحویل مددجویان و تعداد ۴۴۴ سری جهیزیه تحویل نوعروسان شده است و در بخش تأمین جهیزیه، کمکها به صورت آنی و به روز تحویل مددجویان میشود.
مدیر کل کمیته امداد استان مرکزی گفت: یکی از اقدامات این نهاد حمایتی، بیمه زنان بالای چهل سال سرپرست خانوار تا سن بازنشستگی است که بعد از بازنشستگی، به عنوان مستمری بگیر تأمین اجتماعی شناخته شده و از چرخه امداد خارج میشوند.
مدیر کل کمیته امداد استان مرکزی تصریح کرد: اکنون یک هزار و ۳۱۲ زن سرپرست خانوار تحت پوشش این طرح هستند و در بخش اشتغال ۹۱ مورد و در حوزه بیمه روستایی و عشایر ۸۷۲ مورد مددجو از این طرح بهره میگیرند.
توانمندسازی و تأمین مسکن مددجویان برنامه اولویت دار کمیته امداد
عبادی با اشاره به میزان زکات جمع آوری شده در استان گفت: لازم است مردم بحث مالیات به عنوان قانون کشور و زکات به عنوان واجب دینی را از هم تفکیک کنند چرا که به گفته زکات دهندگان، پرداخت زکات موجب برکت مال میشود.
وی بیان کرد: میزان زکات جمع آوری شده در سال جاری معادل مبلغ ۸۰۴ میلیارد و ۹۷۷ میلیون ریال بوده است که در سرفصلهای دارای مجوز شرعی به ویژه کمک به نیازمندان در محلهای مربوطه هزینه میشود که این میزان مبلغ در سال جاری حدود ۳۰ درصد نسبت به مشابه سال گذشته افزایش داشته است.
عبادی، توانمند سازی خانوادهها و تأمین مسکن مددجویان را در اولویت اقدامات کمیته امداد استان مرکزی دانست و افزود: در مورد مسکن مددجویان، رایزنیهایی با مسئولان و سازمانهای مربوطه انجام شده و در حال پیگیری برای پیشبرد ساخت مسکن هستیم هرچند شماری از مددجویان در نهضت ملی مسکن ثبت نام کردند که تعامل و همافزایی کمیته امداد در پرداخت قسط آخر و سکونت مددجویان مورد توجه ویژه است.
نظر شما